juf1009

Het Zwitserse Engadin en het westen van Tirol zijn de gebieden met de meeste sneeuw en de laagste sneeuwgrens momenteel. In de Franse Alpen zien we een poedersuikerlaagje en al weer de eerste opklaringen. Hierboven in Juf zie je het dik sneeuwen bovenop minimaal 25cm die al zijn gevallen.

Een eerste collectie plaatjes….

Van onze partners hebben we St. Anton al gehad…. switchen we nu naar Innsbruck….

hafelekar1001

Het Hafelekar is een graat op 2100m aan de top van het Nordkette skigebied. Typisch ligt daar een paar meter sneeuw. Nu dus een eerste beginnetje dat heus wel weer weg zal dooien voor het echt definitief insneeuwt.

ilvretta1009

In het Montafon zijn de koeien net van de berg gehaald en is het meteen al wit!

kaprun1009

Het bergstation onder het Kitzsteinhorn waar de sneeuw zeer welkom is voor de gehavende pistes. Het gebied is natuurlijk gewoon open zoals je ziet op zellamsee-kaprun.com.

saentis1009

In Oost-Zwitserland altijd mooi: de Säntis.

graphe6_1000___10.2830188679_46.5991902834_

Hier in het gebied van de meest intense sneeuwval de berekening voor de komende twee weken. Tot en met 18september blijft het zeker geregeld sneeuwen. Daarna zien we een warme uitbijter van de hoofdrun. Kunnen we nog niks mee dus. Voor de duidelijkheid: de sneeuw die we nu zien smelt natuurlijk nog keer op keer. We hopen op een seizoen waar het een keer vanaf medio november kan blijven liggen. We’ll see.

 

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.