Het team van de Region Dents du Midi zwaait ons uit tegen het decor van de net buiten het skigebied gelegen Dents du Midi. Hier aan de Zwitserse kant van de Portes du Soleil is het net als bij de Franse buren een werkelijk fenomenaal seizoen geweest. Op Instagram zijn de hoogtepunten gemakkelijk bij elkaar te zoeken. En ik overweeg serieus volgend seizoen mee te doen aan de Red Bull Bataille des Bosses: een reuzenslalom dwars door de buckels van de loeisteile Zwitserse muur. Zie video onderaan. De afsluitende video helemaal onderaan toont een ware Poederbaas aan het werk in dit fantastische skigebied…

Ja de waterbak moet je een keer gedaan hebben. Op brede latten of op snowboard is het verrassend makkelijk. En als je het toch doet waarom dan niet met knalgeel water inderdaad!

Met de rotspartijen overal weten de freeride toppers raad!

En het Rock the Pistes festival in februari was weer een feest!

Avondskiën in Les Crosets

Het snowpark van Chapéry/Les Crosets is echt top. Het heet dan ook Superpark! Kijk de video maar hoe vet het is…

OK lekker.

Dit event is wel speciaal! Kijk de video of jij het zou kunnen….

Ik zeg: doen! Vanaf september boekbaar via WSWM.nl.

Deze hadden we nog niet gezien. Do try this at home! Yoga is gezond. En doe je het met snowboard of ski’s heb je toch wat te showen volgende winter. Zou het helpen je helm op te doen en een kuiltje te maken?

Gewoon mooi! Lijzijdige thermiek.

Allemaal mooi.

In december al zag je dat het een dik sneeuwseizoen zou gaan worden…

Skiën en boarden tegen dat decor!

O zo lekker boarden met zulke vette jumps. Waar is deze run? Ik herken de plek niet direct.

En dan was de Hollandse freeskiër Paul de Groot ook te gast in de Zwitserse bergen … erg vette video in hele diepe pow.

Afsluitend nog wat bravere kiekjes die ik tijdens mijn laatste bezoek maakte. Aangezien ik twee seizoenen als skileraar hier heb gewerkt voelt elk bezoek als thuis komen. Enne… de zomer is fantastisch in de Portes du Soleil. Een van de grote MTB paradijzen van Europa! Van 29 juni tot en met 1 juli heb je hier het Pass’Portes event waarbij je op eigen tempo en niet als wedstrijd pittige uitgezette MTB-routes fietst samen met duizenden andere deelnemers. Ideetje? Wie?

Maar toch ook wel weer erg mooi als in de herfst de boel hier weer insneeuwt!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.