Het team van de Region Dents du Midi zwaait ons uit tegen het decor van de net buiten het skigebied gelegen Dents du Midi. Hier aan de Zwitserse kant van de Portes du Soleil is het net als bij de Franse buren een werkelijk fenomenaal seizoen geweest. Op Instagram zijn de hoogtepunten gemakkelijk bij elkaar te zoeken. En ik overweeg serieus volgend seizoen mee te doen aan de Red Bull Bataille des Bosses: een reuzenslalom dwars door de buckels van de loeisteile Zwitserse muur. Zie video onderaan. De afsluitende video helemaal onderaan toont een ware Poederbaas aan het werk in dit fantastische skigebied…

Ja de waterbak moet je een keer gedaan hebben. Op brede latten of op snowboard is het verrassend makkelijk. En als je het toch doet waarom dan niet met knalgeel water inderdaad!

Met de rotspartijen overal weten de freeride toppers raad!

En het Rock the Pistes festival in februari was weer een feest!

Avondskiën in Les Crosets

Het snowpark van Chapéry/Les Crosets is echt top. Het heet dan ook Superpark! Kijk de video maar hoe vet het is…

OK lekker.

Dit event is wel speciaal! Kijk de video of jij het zou kunnen….

Ik zeg: doen! Vanaf september boekbaar via WSWM.nl.

Deze hadden we nog niet gezien. Do try this at home! Yoga is gezond. En doe je het met snowboard of ski’s heb je toch wat te showen volgende winter. Zou het helpen je helm op te doen en een kuiltje te maken?

Gewoon mooi! Lijzijdige thermiek.

Allemaal mooi.

In december al zag je dat het een dik sneeuwseizoen zou gaan worden…

Skiën en boarden tegen dat decor!

O zo lekker boarden met zulke vette jumps. Waar is deze run? Ik herken de plek niet direct.

En dan was de Hollandse freeskiër Paul de Groot ook te gast in de Zwitserse bergen … erg vette video in hele diepe pow.

Afsluitend nog wat bravere kiekjes die ik tijdens mijn laatste bezoek maakte. Aangezien ik twee seizoenen als skileraar hier heb gewerkt voelt elk bezoek als thuis komen. Enne… de zomer is fantastisch in de Portes du Soleil. Een van de grote MTB paradijzen van Europa! Van 29 juni tot en met 1 juli heb je hier het Pass’Portes event waarbij je op eigen tempo en niet als wedstrijd pittige uitgezette MTB-routes fietst samen met duizenden andere deelnemers. Ideetje? Wie?

Maar toch ook wel weer erg mooi als in de herfst de boel hier weer insneeuwt!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

1 reactie

Gesloten voor reacties.