Wie raadt meteen al waar deze kiek genomen is vandaag op een druilerige dag in de Alpen in een fase met immense neerslag ingeklemd tussen de voorbije zeer warme dagen en de komende? Goed geraden zeg ik alvast want het is niet te missen. Meer wildweststadje dan skidorp. Zeker in de zomer. Dus dringt de vraag zich op: wat doe ik hier?

Vandaag en lekker stuk wandelen. Niet eens in de natuur maar gewoon dwars door onze cultuur. Die pilaren van de brug eens bekijkend? Waarom niet hier allang een fantastisch klim en outdoorpark van gemaakt à la Area 47 in het Ötztal? Of gaat de brug gesloopt worden nu de tunnel in aanbouw is? Wie het weet mag het zeggen. Het skigebied op de achtergrond heet trouwens de Bergeralm en blijkbaar is er net een park met chalets gebouwd daar.

Misschien heb je gemerkt dat deze website 2 dagen offline was? Moest even de hele hosting verlengen en wat potjes geld heen en weer schuiven. Dat is nu geregeld voor een jaar en niet voor niets. Want de afgelopen periode heb ik niet alleen intens genoten en immens veel geleerd van het fantastische Youtube-kanaal PBS Eons, ik heb ook op mijn toekomst gebroed en de toekomst van dit platform. Uiteindelijk heb ik niet zelf maar heeft het universum me de uitweg (naar Oostenrijk) geboden en zie ik weer een helder en fraai plaatje voor me. De komende dagen komen er video’s waarin ik iets zeg over mijn recente verwikkelingen en ik meer dan een tip van de sluier onthul over mijn plannen voor komende winter and beyond!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

38 reacties

Gesloten voor reacties.