Wie raadt meteen al waar deze kiek genomen is vandaag op een druilerige dag in de Alpen in een fase met immense neerslag ingeklemd tussen de voorbije zeer warme dagen en de komende? Goed geraden zeg ik alvast want het is niet te missen. Meer wildweststadje dan skidorp. Zeker in de zomer. Dus dringt de vraag zich op: wat doe ik hier?

Vandaag en lekker stuk wandelen. Niet eens in de natuur maar gewoon dwars door onze cultuur. Die pilaren van de brug eens bekijkend? Waarom niet hier allang een fantastisch klim en outdoorpark van gemaakt à la Area 47 in het Ötztal? Of gaat de brug gesloopt worden nu de tunnel in aanbouw is? Wie het weet mag het zeggen. Het skigebied op de achtergrond heet trouwens de Bergeralm en blijkbaar is er net een park met chalets gebouwd daar.

Misschien heb je gemerkt dat deze website 2 dagen offline was? Moest even de hele hosting verlengen en wat potjes geld heen en weer schuiven. Dat is nu geregeld voor een jaar en niet voor niets. Want de afgelopen periode heb ik niet alleen intens genoten en immens veel geleerd van het fantastische Youtube-kanaal PBS Eons, ik heb ook op mijn toekomst gebroed en de toekomst van dit platform. Uiteindelijk heb ik niet zelf maar heeft het universum me de uitweg (naar Oostenrijk) geboden en zie ik weer een helder en fraai plaatje voor me. De komende dagen komen er video’s waarin ik iets zeg over mijn recente verwikkelingen en ik meer dan een tip van de sluier onthul over mijn plannen voor komende winter and beyond!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

38 reacties

Gesloten voor reacties.