Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Terrasweer aanstaande in Nederland en de Alpen, vloek of zegen?

check ook eens

44 Reacties

 1. Geert schreef:

  Viaduct op de foto is het Landwasserviaduct bij Filisur op de lijn Chur – St. Moritz. Groeten!

 2. Wouter schreef:

  Goedemorgen Jorne! Dat is nog eens lekker wakker worden zeg. Na een heerlijk koud verblijf in Lapland een paar weken geleden was onze wens een heerlijk zonnetje op wintersport tijdens de 1e krokusweek en kijk nu toch eens ….. ! Het kan niet op. Voor ons dus een zegen ! Absoluut

 3. Mark (Breda) schreef:

  Jorne. Kan luchtdruk iets te maken hebben met oplopende luchttemperatuur, daardoor thermiek en dus wat dunner wordende lucht? In de nacht kouder en daalt de lucht weer…aan de grond hogere druk.

 4. joke,riederalp schreef:

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Albulabahn
  Deze trein gaat over de Landwasserviaduct heen. Heel mooi.( met mooie sleebaan)

 5. Harold Annekatrien Tom Daan schreef:

  In de lange termijn blijft die 0 gr grens wel heel lang hoog. Ik wil in de 2e vakantie week eindelijk die ene dalafdaling maken, die nooit open is in onze vakantie. Nu is ie al weken open en straks misschien precies weer dicht ……..

  • Martijn sonnenberg schreef:

   waar gaan jullie heen? de warme temperaturen zijn ergens ook schijn… Als in deze omstandigheden de temp op 850 hPa op 0 zit dan is het in de lagere dealen vaak veel kouder door inversie (koude lucht zakt), uitstraling en de koelende werking van de sneeuw. de pistes zullen het hoe dan ook wel houden tot de 2e krokusweek als er nu 50-70 cm aangereden pistehoogte is.

   • Breunis (Nature Trail) schreef:

    Juist! Ook de nachten blijven koud. Bijvoorbeeld in Unterengadin –2 graden op een hoogte van 1100 meter.
    Op die manier blijven de sneeuwcondities prima tot medio maart.

 6. Dennis schreef:

  Vind het ook allemaal erg warm. Ook in de Alpen. Ok. Als je van zon houdt. Ook vd meteofiction hoor ik niets dus of erg onzeker of weinig positiefs te melden. Sauerland zowiezo beroerd de komende 10 dagen en voor de LL vrees ik dat de winter voorbij is. Teleurstellend al blijf ik hopen.

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   In Canada en de United States kun je skiën bij –30 graden Celsius.
   Ieder zijn ding!

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Er wordt inderdaad voor de komende weken (eerstvolgende dagen uitgezonderd) voornamelijk hogedruk boven de Alpen verwacht met veel zon. Bedenk je dat tot er tot dik in meteofictiegebied regelmatig dagen zullen zijn dat de nulgradengrens rond of onder de 1500 meter zal liggen. Ook op de dagen dat dit hoger is zal er door uitstraling ‘s nachts op uitgebreide schaal nachtvorst optreden. Zeker de pisten op de noordhellingen zullen dan ook goed blijven in de zin dat de afsmelt reuze mee zal vallen. De zuid (in de zon gelegen)hellingen zullen door de steeds sterker wordende zonnekracht wel eerder op achteruit gaan.
   Consequentie van dit weer is wel dat de pisten op meer plaatsen ijzig zullen zijn en , afhankelijk van de hoogte, in de loop vsn de dag slushy… maar ja, dan zit je toch aan een biertje in de zon…
   Ideaal zou zijn als er vanaf de 20e zo nu en dan een opfrisser zou zijn… hoewel de hoofdruns van het Ecmwf en GFS daar de laatste runs niet in meegaan zijn er nogal wat members van het GFS die daar nog steeds voor gaan.
   Wij gaan overigens zelf net ná de schoolvakanties maar ik maak me totaal geen zorgen..

  • Artus Missorten schreef:

   Die mening ben ik ook toegedaan. Ik heb even met vorig jaar vergeleken ; het is dit jaar veel zachter in Europa, maar het is dit jaar dan wel ook veel kouder in Noord-Amerika. Ja, het is nu eenmaal zo dat het Jing-en Jang-effect positief kan uitkomen voor Europa, maar ook negatief.

 7. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Na de sneeuwval is het weer Grand Beau in de Alpen. ‘s Avonds kun je een heldere sterrenhemel zien. De beste dagen in de West-Alpen zijn 14–18 februari en in de Oost-Alpen 16–19 februari.
  De beste tijd is vanaf 19:50 uur.

  Ook de zonsopkomsten zijn indrukwekkend. Rond 7:00 uur in de Oostenrijkse Alpen en rond 7:20 uur in de West-Alpen.

 8. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549795894.jpeg[/img]
  Vanochtend nog wat zon, maar de wolken gaan zich al stapelen op de Simplonpass.Nog te warm(2 graden boven nul in de schaduw)maar het voelt kouder aan omdat er steeds meer wind komt.

 9. Tim/Hochkonig schreef:

  Spannend met de sneeuw komende dagen in de Alpen. Mijn aandacht gaat vooral uit naar de noord-oosten Alpen omdat ik volgende week weer in Ski-amade zit. GFS06 toont behoorlijke spreiding van de oper tov het gemiddelde van alle ensembles. Betekent dat er op deze korte termijn nog behoorlijk wat onzekerheid in de verwachting zit. Spannend dus! Daarna wordt het in ieder geval lekker rustig winterweer.

 10. Ricky schreef:

  Morgen richting Filzmoos. Eerst 5 dagen Filzmoos en dan zaterdag richting Karinthië. Zonnebrandcrème mee.

 11. Hans schreef:

  De dagen worden langer (licht) nu we komende week de ½ van de maand naderen. Eerlijk gezegd verwacht ik nu geen lange strenge vorstperiode meer. Van mij mag het nog wel een aantal keer sneeuwen in LL met wat nachtvorst. Richt m’n pijlen maar op de bergen. Met de krokus in zicht is een Centraal Hoog helemaal prima!

 12. Guillauime schreef:

  Met t-shirt op terras in februari, de nieuwe kleine ijstijd.

 13. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549816354.jpeg[/img]
  Het begint serieus te sneeuwen, min 1 graden en weinig wind.
  Binnen lekker warm en PSV staat 2-0 achter tegen Advocaat.haha

 14. Sjors schreef:

  Hier, in Gran Cnaria , wel terrasjesweer. Net geen dagrecord voor de nacht; min. 19.8. Vanmiddag 25.9. Het blijft wennen dat mijn ” skileven”afgelopen seizoen plotseling is geeindigd. Dit is ook heerlijk, maar ik mis mijn Isola 2000 wel heel erg. Af en toe maar heen en weer vliegen om te wandelen of zo.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Verklaar je benader Sjors?

   • Sjors schreef:

    @sneeuwfanaat, was de laatste jaren zeker 6 weken per seizoen in de sneeuw te vinden. Door gezondheid is dit plotseling geeindigd, Woon nu in Gran Canaria. Gelukkig zijn hier hele mooie bergen met veel wandelpaden.De Sierra Nevada is maar 2 uur vliegen van hier ,voor als ik toch af en toe sneeuw wil opsnuiven, haha.

 15. Sander schreef:

  Misschien een goed idee om de komende dagen eens een berichtje te maken over ideeën omtrent goede aanrij routes naar de Alpen. Wanneer gaan jullie rijden en hoe proberen jullie enigszins de files te vermijden in met name Duitsland?
  Zeker ivm het grote aantal baustelle in Duitsland zoek ik steeds vaker naar alternatieve routes en tijden. Wij gaan naar Serfhaus, dus er zijn verschillende mogelijkheden.

 16. Daniel Heerhugowaard schreef:

  Kom maar op met die lente! Die wind en regen word ik ook naar van. Lekker weer langere dagen, zonnetje erbij! Winter hoeft van mij niet meer, dat is mosterd na de maaltijd en dat smaakt niet.

 17. Hanjo Vd Berg schreef:

  Nog ruim een week voor de eerste voorjaarsweek en 2 voor de volgende voorjaarsweek. Er kan nog van alles op de kaarten komen. Sommigen gooien wel heel snel de handdoek in de ring.

 18. Guillauime schreef:

  Wie is nou de sukkel. Open je ogen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.