Waar je na het skiën nog op stap kan met de Lama's! Een heerlijke belevenis voor jong en oud!

Ontdek de Alpen in al hun facetten!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen. Met de kids of met jouw vrienden! Pret voor iedereen!

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Teflongevaar weer geweken en nieuwe winterprikken in de weermodellen

check ook eens

7 Reacties

 1. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Deze kaart van ECMWF is typerend voor de drukverdeling op 17 oktober.
  http://www.wetterzentrale.de/maps/ECMOPEU00_168_1.png
  Een groot Alpen-Balkanhoog en tot die tijd Goldener Oktober in de Alpen. Volgens EC is de kans groot dat Goldener Oktober ná 17 oktober zal aanhouden.
  ☀☀☀ Vanaf 14 oktober een paar dagen rond 18 graden op 1200 meter hoogte.

  Polaire lucht vanaf eind november in de Alpen is vroeg genoeg. De winter duurt nog lang tot 20 maart 2018. De astronomische winter begint op 21 december 2017.
  Eerst nog genieten van Goldener Oktober:
  http://esotec.ch/webcam/MOBOTIX_2/taelli.jpg

 2. Spyfromthesky schreef:

  De maand oktober is weer eens na een paar maanden (veel?) warmer dan gemiddeld. Gezien een mogelijk warme zuidelijke tot zuidoosten wind, zal de temps dit niet veel lager meer brengen.

  En ja, al was oktober het jaar daarvoor veel kouder, dan focussen we ons gewoon op een te koude november. Want dat moet dan wel gebeuren, wil je nog een beetje geloof gaan hechten aan een algemene afkoeling.

  Ok, in oktober kan het nog. Die maand valt vaak verschillende uit. Maar het houdt natuurlijk niet over.
  Meestal koelt het in de 2e maand wel sterk af, althans in de tijden dat de winters nog een beetje winters waren.

  Voorlopig dus maar genieten van het komende lekkere weer en dat we de herfstvakantie dit maar zo mogen doorstaan. Daarna zien we wel weer.

  Het KNMI schrijft een periode voor van bovennormale temperaturen.

  En in de prognoses zie ik eigenlijk ook nog weinig afkoeling in Siberië. Het is even een warme stap op de plaats houden. Wellicht dat we over 2 weken wat meer winterse kaarten gaan zien want dan gaan we langzaam naar de normale koudere kant van de herfst toe.

  Spyfromthesky (Arnold)

 3. Frederic schreef:

  grappig om zien hoe die tropische storm zich in GFS12 via een atypisch traject met ons weer gaat bemoeien en het stormachtig weer in W-Europa weer terug brengt

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.