Schitterende Föhnwolken gisteren. Dat ik überhaupt nog overwogen had mijn paraglider mee naar boven te nemen! Harde wind met wilde turbulentie en valwinden. Het hield de piste mooi droog waardoor ik heerlijk kon skiën gisteren op de Stubaier Gletscher.

Innsbruck had me uitgenodigd voor de verder niet feestelijke opening. Die is op 27 oktober met een après-skifeest op de Mutterbergalm. Er mag ook echt nog wat sneeuw komen tot dan. Komt die ook?

We hebben nu dus teflon. Ulf is de naam van het hoog. Hier zie je op 15 oktober in het Amerikaanse model een front oplossen voor het de Lage Landen bereikt. Dat is teflon.

In het Europese model (run gisteravond) dring het front wel door. Met vooral tussen Barcelona en Genua enorm verschil.

Maar met de cliffhanger van het Europese model is de teflon terug.

In dat model komt er dan rond 19 oktober leuke sneeuw naar de Alpen. Een echte sneeuwprik zoals we dat hier noemen want daarna….

Hupsakee… terug hogedruk.

Als “meteorologen” kijken we nog even naar het opmerkelijke bericht van een eerste vondst van een maan rondom een exoplaneet. Beide niet gezien maar wel aangetoond. Zie wetteronline. Fijne zondag!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

19 reacties

Gesloten voor reacties.