Schitterende Föhnwolken gisteren. Dat ik überhaupt nog overwogen had mijn paraglider mee naar boven te nemen! Harde wind met wilde turbulentie en valwinden. Het hield de piste mooi droog waardoor ik heerlijk kon skiën gisteren op de Stubaier Gletscher.

Innsbruck had me uitgenodigd voor de verder niet feestelijke opening. Die is op 27 oktober met een après-skifeest op de Mutterbergalm. Er mag ook echt nog wat sneeuw komen tot dan. Komt die ook?

We hebben nu dus teflon. Ulf is de naam van het hoog. Hier zie je op 15 oktober in het Amerikaanse model een front oplossen voor het de Lage Landen bereikt. Dat is teflon.

In het Europese model (run gisteravond) dring het front wel door. Met vooral tussen Barcelona en Genua enorm verschil.

Maar met de cliffhanger van het Europese model is de teflon terug.

In dat model komt er dan rond 19 oktober leuke sneeuw naar de Alpen. Een echte sneeuwprik zoals we dat hier noemen want daarna….

Hupsakee… terug hogedruk.

Als “meteorologen” kijken we nog even naar het opmerkelijke bericht van een eerste vondst van een maan rondom een exoplaneet. Beide niet gezien maar wel aangetoond. Zie wetteronline. Fijne zondag!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.