Joepie, we zijn gearriveerd in het Sauerland. Huisje 56 en 57 van Landal Skilife Winterberg vormen de komende  twee dagen het zenuwcentrum van Wintersportweerman.nl. Er wordt gebrainstomd, gelachen, geleerd en gedronken. Morgen neemt Julian ons mee naar zijn weerstations in dalen met bijzondere microklimaten hier in het Sauerland. Op de foto van links naar rechts Jeroen, Marco, Hajo en Jannes. Na een rit van een paar uurtjes zijn de kamers betrokken en is alle apparatuur geïnstalleerd. Dit bericht is een opwarmertje want de komende twee dagen sneeuwt het zodanig in de Alpen dat we geen vakantie kunnen vieren. Er moet ook geschreven worden. 

De voorraad met bier en wijn is verdekt opgesteld buiten het huisje. De temperatuur is precies goed om het koel te houden, zo’n 8 graden en dalend. Zien we nog sneeuw in de nacht naar zondag? Het hangt erom.  

We zitten vanavond ook de weerkaarten te bestuderen. Komen we van die ellendige WC af en komt er een aanval van Koning Thialf? Leo, Ronaldo en Frederic (vlnr) zijn het er over eens dat de mogelijkheid er vanaf medio volgende week is. Frederic is nog het meest sceptisch. 

Dit is de kaart voor volgende week woensdag. Yippie, een dikke noordelijke koude stroming. 

De wind valt weg en op de 21e Belgische Ardennen zelfs al een kansje op matige vorst. Ver weg, afwachten. 

Kijken we meteen even naar de pluim, prikpunt Tirol. Daar morgen in de loop van de dag aan de noordkant heerlijke sneeuw met een sneeuwgrens dalend onder de 1000 meter. En dan zondag nog een laagje poeder met de sneeuwgrens verder dalend tot onder 700 meter. Het Oostenrijkse weerbericht is trouwens iets minder optimistisch over de sneeuwgrens momenteel. Wij zullen er dit weekeinde tussen de bedrijven door bovenop zitten.

Tignes

Allemaal een fijn weekend en morgen op de Belg lekker webcam staren. Zie je een mooie op internet, zoals deze droomplaat hierboven van Tignes vanavond rond 17 uur,  plaats hem lekker in de reacties en dan zullen wij hem embedden…. zodra we weer in onze war room zitten.


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

24 reacties

Gesloten voor reacties.