Wie had dat gedacht! Gisteren lag Die Tauplitz nog véél te ver naar het oosten om kans te maken op mooie sneeuwval. Nu lijkt het wel of een reus het hele gebied naar het westen heeft geduwd. Onzin natuurlijk: het front is toch tamelijk horizontaal komen te liggen en is tegen de Alpen aangevleid. En dus ook ver naar het oosten doorgedrongen. [metaslider id=25203] Heerlijke plaatjes toch? Kijk die pistes zijn tegenwoordig zo geëgaliseerd dat zo’n dunne laag sneeuw zo komt te liggen alsof er een perfecte piste is geprepareerd. Maar het scheelt ook echt niet veel en je zou de liften aan kunnen slingeren.

cam_gross

En geloof het of niet: het is tot beneden in Bad Mitterndorf op 812 helemaal mooi wit geworden! Alle webcams live op dietauplitz.com, zie daar ook lokale sneeuwinfo en weerinfo.

Categorieën: Die Tauplitz

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.