Review Die Tauplitz – Wilma met een gezelschap van 7 volwassenen en 7 kinderen – Vrijdagmiddag kwart over twaalf, met 14 personen, zowel gevorderden als beginners, zijn klaar voor vertrek. Na een voorspoedige en rustige reis komen we halverwege de avond aan bij ons overnachtingshotel in Passau. De volgende ochtend vertrekken we redelijk op tijd om daarna tegen een uur of 11.00 bij hotel Sonnenuhr in Die Tauplitz aan te komen. Bij Sonnenuhr worden we ontvangen door de vriendelijke Nederlandse Gastheer. Hotel Sonnenuhr is op circa 15 meter na al skiënd te bereiken. Ideaal ook voor de kinderen maar ook voor ons!

Die Tauplitz5

Op zo’n 50 stappen van het hotel is de stoeltjeslift naar boven. Bij de stoeltjeslift zit ook de skischool waar wij al een aantal jaren les hebben gevolgd en ook dit jaar melden we onze kinderen op zaterdag aan. Omdat we al een redelijk groepje van 4 kleine kinderen hebben kunnen zij zondag al starten met de les. De rest van de zaterdag gebruiken we om voor wie nodig ski’s te huren en sleetje te rijden. Op zondag worden we door het busje van skischool Vasold naar de Grafenwiesen gebracht vanwaar de lessen beginnen. De oudere kinderen en enkele volwassenen gaan naar boven om daar hun skikunsten weer uit te proberen. Grafenwiesen ligt eigenlijk heel dicht bij het hotel en heeft ook een eigen parkeervoorziening maar de klim is net te lang. Daarom is een busje ideaal! Als een ieder op zijn plaats is is het tijd om wat foto’s en filmpjes te maken van de kleintjes. Erg leuk en mooi om te zien!

Die tauplitz3

Die tauplitz6

Doordat het skigebied in Die Tauplitz niet te groot is (zie hier de pistenkaart) is het vrij eenvoudig om gezellig met elkaar te lunchen op de piste! Op maandag hebben enkele van de volwassenen ook een lesje en vertekken de grootste kinderen ook met de skileraar voor een paar dagen fun op de piste! Het leuke van Tauplitz is dat je elkaar tijdens het skiën nog wel eens tegenkomt. De liften zijn gevarieerd en de laatste jaren is er her en der wel het een en ander veranderd. De afdaling naar Bad Mittendorf is ook prima om met elkaar te doen. Mooie lange stukken, welke ook voor de 4 jarigen goed vol te houden zijn.

Die tauplitz

Vanuit Bad Mittendorf gaat er weer een bus naar boven of je regelt een taxi naar Die Tauplitz, bijvoorbeeld aan het einde van de dag. Halverwege de piste zijn ook leuke eenvoudige piste’s voor beginners om te oefenen. Je ervaart dan toch het fantastische uitzicht.

Die tauplitz4

Die tauplitz

Vanuit hier kan je kiezen om de mooie dalafdaling te doen of je gaat verder omhoog. Genoeg mogelijkheden om je er heerlijk te vermaken. In het hoogseizoen wordt er ook 2 x per week een avond georganiseerd om te rodelen bij Grafenwiesen, erg leuk voor jong en oud! Wanneer de liften gesloten zijn wordt er veel gebruik gemaakt van het naastgelegen stukje piste om de sleetjes uit te proberen.

naamloos1

Voor een apres-ski in Die Tauplitz zijn wij over het algemeen gewoon in de beregezellige bar van Sonnenuhr te vinden of in het naastgelegen hutje links onder aan de piste. Kortom Die Tauplitz heeft genoeg te bieden en wij zijn daar nog lang niet uitgekeken!


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

2 reacties

Gesloten voor reacties.