Copyright Helmut Lackner – Kitzbüheler Alpen

Het is alweer een paar weekjes terug maar hierboven zie je me suppen op de Wildseelodersee in de Kitzbüheler Alpen boven Fieberbrunn. Gekke naam voor een bergmeer? Zeker. Eigenlijk heet hij namelijk Wildsee of Wildalpsee. Vervolgens heeft men de top van de berg er naast Wildseeloder (2119m) genoemd en toen het meer weer naar de top en zo kun je doorgaan als op een Droste cacaoblik.

Copyright Helmut Lackner – Kitzbüheler Alpen

Het meer is 1847m hoog. In wezen een kaarmeer, een restant van de ijstijd dus. En de Vlaming Dany die het suppen op de grotere en vooral warmere Pillersee organiseert met Sup ’n Fun had speciaal voor één dag zijn professionele sups naar het bergmeer getransporteerd. met een groepje geïnteresseerden peddelden wij vrolijk rond met als grootste uitdaging nog wel de harde wind.

Copyright Helmut Lackner – Kitzbüheler Alpen

Vanaf het bergstation moesten we nog een pittig stukkie klimmen naar het meer en na het suppen ben ik nog even de top op geweest. Zo snel als ik kon om op te warmen na een – ik kon me niet inhouden – Wim Hof sessie van een paar minuten in het ijskoude meer. Rillend van de kou begon ik aan de klim maar je loopt je dan zo warm en merk als je zonder rugzak attaqueert niet eens veel van de wind en de regen die opkwam. De kant van de berg waar je op de foto tegenaan kijkt is in de winter het terrein van de bekende Qualifier voor de Freeride World Tour. Die moet ik ook eens skiën natuurlijk. Hors competition voorlopig.

Lees verder over dit avontuur “bij mij thuis” op Baerig.tirol.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.