DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Supermooie plaatjes uit de skigebieden en na dit weekend heerlijke vooruitzichten

check ook eens

52 Reacties

 1. Arjen schreef:

  Volgende week vertrekken we naar de Gargellen! onze 1e keer in dit gebied! ben echt benieuwd wat het ons zal brengen

  • Mark (breda) schreef:

   Top wordt het voor je. Montafon is een prachtgebied. Lekkere pistes, zeer gevarieerd. En voldoende plekken om even uit te rusten met een hapje en een drankje.

  • Sander schreef:

   Ben er met oud en nieuw geweest. Geweldig leuk gebied. Het is best klein bij Gargellen, maar je kunt prima uitwijken voor een dag naar andere gebieden. Veel mooie offpiste mogelijkheden gelijk in het skigebied zelf, dus weinig gevaar op lawines. Veel plezier daar.

 2. Jesse schreef:

  Valt er al iets te roepen over het waterland voor over 10 dagen? Nu mooi koud en dan wordt het even wat warmer, blijft dat zo of hopelijk weer wat kouder?

 3. Mark (breda) schreef:

  Mooi bericht Jorne. Plaatjes zijn om te smullen. Gelukkig daar wel. Dat is de redding van deze winter tot nu toe en waardoor we als wintersporters het nog volhouden. Als het daar ook baggercondities waren dan waren de berichten hier een stuk negatiever geweest. De NL-winter kunnen we langzaamaan wel vaarwel gaan zeggen lijkt het.

 4. Jorne schreef:

  Iedereen inschakelen voor de hahnenkammen!

 5. Asten (Harmelen) schreef:

  Dat ‘knikje’ zit er overigens al een paar runs in. Toevallig gisteren onder stukje van Hajo nog even kort benoemd mbt Zillertal.. 😉
  In de laatste run zelfs nog iets gunstiger voor het vervolg…

 6. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Stefan, Eric
  Spectakel op de Streif.
  ZDF en 19:26 uur Eurosport 1.

 7. Frederic schreef:

  Netjes zoals verwacht gaat de regen hier in Vlaams-Brabant (Leuven) nu over in natte sneeuw. Deze middag zat er al dakraamsneeuw tussen de regendruppels. Nu stilaan echte vlokken tussen de regendruppels. Volgens ARPEGE zou het binnen een uur alleen maar sneeuw moeten zijn hier. Tegen een uur of zes verwacht ik toch dat het wat wittig bij me thuis gaat zien. Nu snel van Leuven (waar ik zit te typen) naar mijn woonplaats. Benieuwd of de heuvel waarop ik woon al een verrassing voor me in petto heeft.

 8. Frederic schreef:

  Ik ook!

 9. Frederic schreef:

  Nu alles smeltende sneeuw bij temp van +0,5°C

 10. Arjan Ischgl schreef:

  @frederic, rij maar door naar vorarlberg daar gaat echt een bak sneeuw vallen volgens wetter orf. Sneeuwgrens over het algemeen rond 1400 meter. Ben er bang voor dat dat iets te rooskleurig is, denk dat maandag de sneeuwgrens wel eens richting de 1900 meter kan gaan. Nergens op gebaseerd maar vaak zit de sneeuwgrens een stuk hoger als verwacht.

  Durch die großen Neuschneemengen (etwa am Arlberg bis zu 150cm in 48 Stunden) wird sich die Lawinensituation an der Alpennordseite wieder verschärfen.

  • Frederic schreef:

   Zal ik je dan wat helpen met je ‘basering’ 😉 . Want ik blijf nog steeds bij mijn bericht van eergisteren (al was het eerder in de reacties dat ik er op in ging). Hier de tempkaart voor komende maandag. De verwachting is dat die op een hoogte van 1440m uit gaat komen op +2° a +4°C voor de Franse Alpen, Zwitserland en de regio Vorarlberg. Het 0°-niveau moet dan ergens op 1900m liggen. Voila!

 11. Frederic schreef:

  @Roy . Ik heb uiteindelijk niet zo lang moeten wachten. Mijn heuvel in Meensel-Kiezegem did it again 😀

  Laatste 4km zakte de temp tot op het vriespunt en de allerlaatste km bleef de sneeuw al wat liggen:

  • Frederic schreef:

   En hier een beeld van mijn achtertuin. Is nog wat te weinig om een Duvelselfie te nemen vind ik 😉 , maar toch mooi. Snif, een mens heeft weinig nodig om gelukkig te zijn.

  • Frederic schreef:

   toch weer een misser van het HIRLAM-model.
   Als je mij vraagt wat winter ’17-’18 ons heeft bijgebracht, dan wel dat het ICON-model van de Duitse weerdienst bij het grote publiek zijn ingang heeft gevonden. En meer dan terecht trouwens.

 12. nils schreef:

  Over de Portes du soleil wordt maar weer eens een zwembad gegooid maandag en dinsdag… hoe is het mogelijk zo vaak in een paar weken tijd… niet 1500 meter maar dik 2000 meter wordt de sneeuwvalgrens

  • Frederic schreef:

   sowieso 2000m voor de Franse Alpen, toch dat de sneeuw echt blijft liggen.
   Ergens is dit wel logisch voor de Franse Alpen. Die liggen nu eenmaal in the line of the fire vanop de Oceaan.

   • Roy schreef:

    Dat wel maar deze winter is wel een echte rollercoaster zeg! Een beetje regen tot 2000 meter hartje winter komt in de Franse Alpen, hooguit maar 1 x per jaar voor maar dit jaar is het echt raak! We zagen het al aankomen een paar dagen terug en nog altijd blijft EC komen met een lage sneeuwgrens maandag. Blijft toch raar om te zien zo’n verschil. Ik hoop nu dat de hoeveelheden wat meevallen dan is de schade beperkt. Het is natuurlijk vooral optische pijn. Witte of groene dennebomen is het verschil. Sneeuw ligt er zat. Daar geen zorgen over. Een beetje pijn ook voor de mensen die daar ter plaatse zijn natuurlijk.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Ongelofelijk, en dat terwijl in Oostenrijk de situatie steeds beter lijkt te worden. Arlberg regio 1, 5 meter binnen 24 uur volgens orf wetter.. De sneeuwgrens gunstiger en later stijgend dan eerder gedacht. Ik zie de sneeuwhoogtes in veel gebieden boven de 2 km naar 2,5 meter gaan. Fantastisch !

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Binnen 48 uur moet dat zijn… ook niet misselijk !

    • nils schreef:

     Ja @Asten, met kerst zijn we zo verwend in HK (geen reclame meer maken) maar dat is oneerlijk vergelijken! HK ligt op 1670meter en we verblijven in La chapelle op 1000meter wat sowieso altijd al wat warmer is dan Oostenrijk. Echter met skien kom je daar ook niet onder de 1500 meter, op de dalafdaling na uiteraard. En @frederic heeft natuurlijk gelijk dat regen niet gelijk een ramp hoeft te zijn maar na de grote verwenweek met kerst zijn we verslaafd geraakt aan de droge poedersneeuwpistes 😉

  • Skiwi schreef:

   Tja, de bijnaam is dan ook niet voor niets ‘Portes de Pluie’…

   • nils schreef:

    klopt! En toch steeds weer daar terugkomen… behalve dat het daar zeer prettig skien is, is het ook zeer goed aan te rijden in de drukke vakantieweken.

 13. Frederic schreef:

  Het Franse ARPEGE-model is veruit het meest pessimistisch wat de sneeuwvalgrens betreft. Hier temps op 1450m van +4°C tot +6°C nu maandagvoormiddag:

 14. Marco M schreef:

  Morgenochtend naar Flachau. Met het vliegtuig:-) 1:25 minuten vliegen en geen last van sneeuwval. Ideaal. Wordt een zeer mooie week met van alles wat volgens mij. Goed bezig Team;-) Greetz Marco

 15. Jorne schreef:

  GFS 06 deed ook net zoiets als dat ik hierboven beschreef voor de maandwisseling

  Hij laat nu wel de hoge druk oostelijk genoeg waardoor de sneeuw slechts wat losse flodders waren. Ik hoop op een trendje want ik duim wel echt voor een klassieke nordstau, nieuwe kaarten van GFS 12 rollen nu binnen, hopen dat ze mee gaan. Termijn is natuurlijk nog erg ver weg

 16. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Volgens mijn gaat de noordkant van oostenrijk vannacht en morgen hele mooie sneeuw krijgen tot in de laagste dalen !!Ook skiwelt lijkt dit keer in de prijzen te gaan vallen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.