Wat is dit nu voor een evenement? Een leuk stelletje met starthesjes aan met skikaart en selfiestick? Het is na een succesvolle start vorig jaar nu de tweede Val Gardena Ski Caching. Wintersportweerman was van de partij op 18 januari jl!

Wat is de bedoeling? Hier zien we Leo Zambon, president van de skischool van Ortisei, een van de 50 caches presenteren die over het hele skigebied zijn verspreid en op een speciale pistenkaart van het immense skigebied inclusief de hele Sella Ronda zijn geplot. Het heeft dus iets van geocaching maar je hebt geen coördinaten en dus niets aan een GPS. Wel heb je bij elke cache naast het punt op de kaart ook een zinnetje met een verdere indicatie waar de cache te vinden is.

Als je je als team van twee hebt aangemeld ga je ’s ochtends naar het centrale plein van Ortisei en haal je je starterspakketje op. Met twee startnummers, de speciale pistenkaart en nog wat leukies. De lachende dame achter de tafel doet het management van de skischool en in de zomer de marketing. Dan ben je toch goed bezig als je zo’n leuk evenement weet te verzinnen wat weer een hele nieuwe dimensie aan een groot skigebied toevoegt.

Er zijn allerlei teams van 2. Vader en zoon. Vader en dochter. Vriendinnen. Stelletjes. Buddies. Iedereen heeft goede zin want het is schitterend weer en het wordt een leuke skidag af te sluiten met leuke prijzen in het café naast de skischool.

Om 9.30 volgt het startschot en loopt of rent iedereen op skischoenen naar de eerste lift die ze in hun strategie hebben opgenomen.

Zelf was ik op stap met een beginnende skiester die echt even op één blauwe piste op de Seiseralm haar volgende stapjes in skitechniek moest zetten dus leverde dat ook maar één cache op. Op de kaart stond: bij de startplek voor de paragliders. En dus moesten we nog een stukkie lopen naar de open starthelling hoog boven Ortisei waar je inderdaad zo vanaf zou willen vliegen als je je spullen bij je had. Maar daar was inderdaad bordje nr 26. Een beetje gehaast maakten we wat selfies en daar zat eigenlijk niets leuks bij. Toch maar eentje naar het speciale Whatsapp nr geappt en ja ook onze foto was te zien ’s avonds.

Hoeveel beter hadden anderen het gedaan zoals dit tweetal dat je herkent van de foto helemaal bovenaan. Er is namelijk ook een wedstrijdcategorie voor de leukste foto. In het café worden de leukste foto’s getoond en bepaalt het gejoel van het publiek welke foto de winnende is. Verder ging het er natuurlijk om wie het dichtst bij de 50 kwam. En je moest voor 4 uur binnen zijn. Elke minuut na 4 uur kreeg je puntenaftrek. Nou dat haalden wij in elk geval wel netjes om vervolgens nog even te genieten van de mondaine apres-ski hier.

Het meisje midden op de foto mocht uiteindelijk de lootjes trekken in de tombola puur op basis van startnummer. Zo won ik een kookboek met lokale recepten met een houten Val Gardena pollepel. Het meisje dat de lootjes trok, trok bij de laatste prijs zichzelf nota bene! Een heel mooi paar ski’s twee keer zo lang als zij….

Met dank aan Christina Demetz van de VVV konden wij bij dit leuke evenement zijn. Super leuk. Mijn begeleidster maakt intussen snelle vorderingen. Volgend jaar dus voor de 50 caches gaan? Jij ook zin in? Drop het in een reactie!

Categorieën: Val Gardena

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.