De zomer van 2013 is een topzomer. Zoals het er nu naar uit ziet komt de zomer helemaal terug op maandag en houdt hij stand tot volgend weekend. En juist nu WSWM in de zomer ook berichten plaatst, zijn de weergoden ons goed gestemd. Ik ben niet zo van de statistieken, dat laat ik liever aan de andere weermannen over, maar ik denk dat de zomer van 2013 de boeken in gaat als zonnig, warm en droog. Zoals een zomer hoort te zijn laten we maar zeggen. Ik verbaas me werkelijk over de kaarten die de GFS ons de laatste tijd voorschotelt. Voorbeeld:

Oude kaart II

Kijk eens naar de bovenstaande kaart. Deze heb ik gepost op 8 augustus. Geldig voor 21 augustus. Dikke meteofictie heb ik erbij geschreven. Ja, ammehoela. Niks meteofictie, gewoon een berekening van GFS voor de lange termijn die er bijna bovenop zit. OK, de lijnen lopen iets anders vergeleken met de huidige berekeningen, maar GFS gaf meerdere uitkomsten met hoge druk in onze omgeving. En toentertijd kwam de GFS vaker met die berekeningen. En ik geloof dat Erwin al langer zei dat er rond 18 augustus een warme en zonnige periode zou aanbreken. Hoe bedoel je boude voorspelling. In eerste instantie dacht ik even dat hij van het ganzenbord gewandeld was, maar niets is minder waar. Nou Erwin, kom je gram maar halen in de reacties want je krijgt gelijk. Ik weet niet wat voor Palantir jij gebruikt, maar ik zou ermee op de kermis gaan staan, of er nog eens goed in kijken als de jackpot van de staatsloterij op 25 miljoen staat. Chapeau!!

[dc_slider slider=”21820″ captions=”true”] We gaan een geweldige week tegemoet met heerlijk zomerweer. Misschien moet ik een slag om de arm…….ach, what the heck, ga toch weg. Niets slag om de arm. Laat ik dan maar met veel bravoure stellen dat we een geweldige week tegemoet gaan. Zon en temperaturen die elke dag dik boven de 20°C uitkomen en naar het einde van de week elke dag een graadje oplopen. In de bovenstaande slider heb ik de kaarten van aanstaande vrijdag geplakt. Juist op die dag, over 6 dagen dus, lopen de modellen wat uiteen. Hoge druk in onze omgeving blijft gewaarborgd, maar met wat meer onzekerheden. Met name in de EC.  

144_36[1]

En dit is de bewolkingskaart voor aanstaande vrijdag. Ik had net zo goed die van een andere dag van de week erin kunnen plakken. Geen bewolking te zien in onze omgeving.

ZONDAGMIDDAG

Met betrekking tot dit weekend volstaat mijn bericht van gisteren. Vandaag is het redelijk met mooie temps en het grootste deel van de dag droog. Zondag is de slechtste dag van de week. Buien en een aantrekkende wind.

En dan het neerslagtekort in Nederland. Noord Holland, waar Hajo en ik wonen, en de Waddeneilanden zijn duidelijk de aller droogste regio’s. En daar komt de komende dagen geen verandering in. Sterker nog, er komt in heel Nederland geen verandering in deze situatie. Helaas heb ik niet de data van België voorhanden.

 

Gisteren had ik het al over Potillo in Chili. Geniet van de video. Smullen. Jammer dat het zo ver weg is!

[dc_slider slider=”21797″ captions=”true”] Tot slot nog een paar leuke foto’s vanaf het noordelijk halfrond dit keer, in augustus. Hajo had het gisteren in de reacties al over sneeuw in China. Deze slideshow is uit de USA. Mount Rainier, een actieve vulkaan, is de afgelopen dagen mooi be-poedersuikert met een heerlijke laag wit goud. OK, Mount Rainier is best een hoge berg en ligt vrij noordelijk in de staat Washington (niet te verwarren met Washington DC dat aan de oostkust ligt) net ten zuidoosten van Seattle. Maar het is Augustus, dus ook daar is de sneeuw een zeldzaamheid. Een heel fijn weekend, bijt je door de zondag heen en geniet van de komende zomerse periode. 


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

12 reacties

Gesloten voor reacties.