Wat een prachtige krul over West-Europa vandaag. Zowel de Alpen als de Lage Landen zijn in zijn greep. Niks torando, niks hurricane, gewoon een ouderwetse Atlantische depressie. Zeer mooi met stuwing van Schotland naar Londen tegen de matige verheffing van het landschap aldaar. Nederland precies in het oog. Met overal afwisselend opklaringen en flinke regen.

Zeer goed nieuws is dat er een hoog klaar ligt om het over te nemen. Morgen al is de depressie naar het zuid-oosten weg gedrongen. De Oostenrijkse noordkant zit er nog mee natuurlijk.

Dinsdag is het hoog op volle kracht maar met een depressie over Lapland zien we een patroon waar we in januari van smullen: de Arctische of polaire uitbraak. Sneeuw over Groenland natuurlijk. Wat een ophef over een dagje regen daar boven weer zeg. Bah.

Donderdag zijn we dan weer terug bij af. Een nieuwe koudere krul is uit het noorden gearriveerd. Drie keer raden wat dat in de Alpen oplevert?

Goed geraden sneeuw op de gletsjers aan de noordkant. Niets van betekenis nog. Maar het kan niet lang meer duren tot ik de eerste video met sneeuw op de Schmittenhöhe op 2000m kan gaan opnemen. Een maandje nog maximaal. Want nu dus al ..

Ik bedoel maar … en ondertussen in ….

… Canada heeft het al op beperkte hoogte gesneeuwd. Winter is coming!!

PS Wil jij meer sneeuw? Overweeg dan een donatie!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Kirsten_dl · 23 augustus 2021 op 17:16

Mooi bericht weer en inderdaad, wat een drama weer op Groenland.
Dat het ooit een aards paradijs was en er wijn werd verbouwd ontgaat ruim 90% van de wereldbevolking eventjes want
TOT TWEE METER ZEESPIEGEL STIJGING hoor @hajo ! Durf te wedden dat zelfs jij dat niet had opgemerkt. 😛

https://businessam.be/waarom-de-regen-op-hoogste-punt-van-groenland-ons-zon-zorgen-moet-baren/

😆 😆

Gesloten voor reacties.