Wat een prachtige krul over West-Europa vandaag. Zowel de Alpen als de Lage Landen zijn in zijn greep. Niks torando, niks hurricane, gewoon een ouderwetse Atlantische depressie. Zeer mooi met stuwing van Schotland naar Londen tegen de matige verheffing van het landschap aldaar. Nederland precies in het oog. Met overal afwisselend opklaringen en flinke regen.

Zeer goed nieuws is dat er een hoog klaar ligt om het over te nemen. Morgen al is de depressie naar het zuid-oosten weg gedrongen. De Oostenrijkse noordkant zit er nog mee natuurlijk.

Dinsdag is het hoog op volle kracht maar met een depressie over Lapland zien we een patroon waar we in januari van smullen: de Arctische of polaire uitbraak. Sneeuw over Groenland natuurlijk. Wat een ophef over een dagje regen daar boven weer zeg. Bah.

Donderdag zijn we dan weer terug bij af. Een nieuwe koudere krul is uit het noorden gearriveerd. Drie keer raden wat dat in de Alpen oplevert?

Goed geraden sneeuw op de gletsjers aan de noordkant. Niets van betekenis nog. Maar het kan niet lang meer duren tot ik de eerste video met sneeuw op de Schmittenhöhe op 2000m kan gaan opnemen. Een maandje nog maximaal. Want nu dus al ..

Ik bedoel maar … en ondertussen in ….

… Canada heeft het al op beperkte hoogte gesneeuwd. Winter is coming!!

PS Wil jij meer sneeuw? Overweeg dan een donatie!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Kirsten_dl · 23 augustus 2021 op 17:16

Mooi bericht weer en inderdaad, wat een drama weer op Groenland.
Dat het ooit een aards paradijs was en er wijn werd verbouwd ontgaat ruim 90% van de wereldbevolking eventjes want
TOT TWEE METER ZEESPIEGEL STIJGING hoor @hajo ! Durf te wedden dat zelfs jij dat niet had opgemerkt. 😛

https://businessam.be/waarom-de-regen-op-hoogste-punt-van-groenland-ons-zon-zorgen-moet-baren/

😆 😆

Gesloten voor reacties.