We kijken even daar waar geen neerslag is vanavond. Geen rege, geen ijzel en geen sneeuw zoals nog wel aan de noordkant. Nee hier in Kärnten in Bad Kleinkirchheim werd het zo mooi avond.

Leuk om te zien hoe in Saalfelden op 744m hoogte zwart ijs was ontstaan de afgelopen dagen. Maar niet voor lang want…

Paar uurtjes later was er sneeuw op gevallen en dat moet later ook regen zijn geworden. Luister aan het begin van de video-analyse hoe ik door het warmtefront heen ben gereden vanavond op weg naar Die Tauplitz en Loser.

Gaaf toch! Nog een extra blik op het ensemble om onze ogen uit te wrijven…

Nou dan moet de pluim van het Europese model er ook nog bij…

Meer dan een week regen. Normaal zou je huilen met de pet op. Maar in dit ultradroge jaar is iedereen wel happy geloof ik met zo’n berekening en verwachting. Maar dan toch ook hier een heel dik cluster lijnen dat minimaal gaat koudkwakkelen aan het einde van de rit. De winterse tendens is duidelijk terug in de modellen. Maar het is nog broos. De WC-duivel moet echt nog sterker worden uitgedreven.

Met dank ook aan het Narzissen Vital Resort in Bad Aussee waar ik vannacht verblijf. Morgen genieten van het schitterende uitzicht op de Grimming hier… maar dan ook aanvallen en de piste op. Maar niet nadat de ochtendruns zijn geanalyseerd. Misschien doe ik dat rond 8 uur wel op Facebook live om het op video te hebben. Dat kan prima op zaterdagochtend voor de kijkers thuis. Welterusten allemaal.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

10 reacties

Gesloten voor reacties.