We kijken even daar waar geen neerslag is vanavond. Geen rege, geen ijzel en geen sneeuw zoals nog wel aan de noordkant. Nee hier in Kärnten in Bad Kleinkirchheim werd het zo mooi avond.

Leuk om te zien hoe in Saalfelden op 744m hoogte zwart ijs was ontstaan de afgelopen dagen. Maar niet voor lang want…

Paar uurtjes later was er sneeuw op gevallen en dat moet later ook regen zijn geworden. Luister aan het begin van de video-analyse hoe ik door het warmtefront heen ben gereden vanavond op weg naar Die Tauplitz en Loser.

Gaaf toch! Nog een extra blik op het ensemble om onze ogen uit te wrijven…

Nou dan moet de pluim van het Europese model er ook nog bij…

Meer dan een week regen. Normaal zou je huilen met de pet op. Maar in dit ultradroge jaar is iedereen wel happy geloof ik met zo’n berekening en verwachting. Maar dan toch ook hier een heel dik cluster lijnen dat minimaal gaat koudkwakkelen aan het einde van de rit. De winterse tendens is duidelijk terug in de modellen. Maar het is nog broos. De WC-duivel moet echt nog sterker worden uitgedreven.

Met dank ook aan het Narzissen Vital Resort in Bad Aussee waar ik vannacht verblijf. Morgen genieten van het schitterende uitzicht op de Grimming hier… maar dan ook aanvallen en de piste op. Maar niet nadat de ochtendruns zijn geanalyseerd. Misschien doe ik dat rond 8 uur wel op Facebook live om het op video te hebben. Dat kan prima op zaterdagochtend voor de kijkers thuis. Welterusten allemaal.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.