Innsbruck is echt de beste skistad van de Alpen. Sinds 20 september ski je er al op de Stubaier Gletscher. Een gratis skibus uit hartje stad brengt je er binnen 45 minuten heen. Als straks ook de andere 8 skigebieden rond de stad – samen de OlympiaWorld – openen, heb je met één skipas toegang tot 90 liften en 300 kilometerpiste. Check de video waaralle skigebieden aan je worden voorgesteld!

httpv://www.youtube.com/watch?v=a1h1rOSIaeM

Welke ken jij? Wat is je favoriet? Mijn toppertje is de Nordkette. Die was al mooi wit vorige week. Maar nu is het er weer groen. 

stubaiergletsjer2310

Sinds 18 oktober is ook het funpark van de gletscher – de Stubai-Zoo – al open. Hierboven  de voorbereidingen. Check de Facebook pagina van het park voor alle foto’s.

httpv://www.youtube.com/watch?v=YBOtuC2EzEo

Dit filmpje draaide ik vorig jaar begin november. Lovely!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.