De foto-webcam van Zell am See Kaprun schiet de ene na de andere magische kiek vanavond. Scroll er hierrr eens doorheen. Tja het hoort bij de onstuimige fase die we zijn binnen gegaan. Op de Zugspitze is het gipfelkreuz beschadigd door een windvlaag van 144km/u. Ach allemaal klein bier in vergelijking met het dodelijke skiongeval in Alpbachtal: een 50-jarige Nederlander overleed. R.I.P.

De discussie in de reacties gaat over sneeuwmussen en dode mussen. Komt er nu 1 meter sneeuw of toch 3 meter sneeuw. De modellen stuiteren heen en weer tussen de 100 en 300mm. Vanochtend was er een tegenvaller. Vanavond een meevaller. Dat zijn weer forse aantallen.

Idem in Oostenrijk. Mooi voor de gletjsers! Mooi voor de skigebieden. Gevaarlijk op de weg. Iedereen heeft het voorjaar al in de bol maar in de Alpen wordt het weer winter! Daarom deze Renault Kadjar Wintersportweer Reisalert.

De sneeuwgrens gaan we niet vastpinnen. Maar maandag kan het gewoon droge sneeuw op 500m zijn! Ik maak het die dag niet mee want ik rij pas woensdag met de volgende neerslaggolf naar de Alpen. Het ziet ernaar uit dat ik nog genoeg sneeuw ga krijgen. Graag jullie visie! Enne o ja: morgenochtend geen nieuw weerbericht. Ik ben de hele dag zoet met een outdoor EHBO cursus. Voor mijn activiteit als wandelgids voor SNP natuurreizen. Graag dus lekker door discussiëren morgen zaterdag onder dit bericht!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

24 reacties

Gesloten voor reacties.