Bovenstaande foto van de opening vandaag van de Stubaier Gletscher – één van de 9 skigebieden van Olympia Ski World Innsbruck – is om 13 uur al 1650 keer geliked! En au wat doet het pijn dat ik er niet bij ben en jij waarschijnlijk ook niet als je dit leest. Ik hoef dit hele leuke vak nog maar 5 à 10 jaar te doen tot de jongste de puberleeftijd bereikt en dan ben ik er wel bij. je ziet dus: jullie zijn voorlopig nog niet van weerman Hajo af en ik niet van jullie. Haha. De grote vraag is: wie is er wel vandaag op de Stubaier Gletscher?

weerstubai2009

Het weer doet ook al pijn aan mijn ogen als thuisblijver. Kunnen jullie dit verdragen? De sneeuwhoogte is 25cm op de stubaier Gletscher, en dat is met de huidige technieken genoeg voor een perfecte piste.  


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.