Half november. Zeer spijtig al twee lawinedoden in pistegebied. Bekende mensen. En die hadden zo graag het verdere verloop van deze bijzondere winter meegemaakt. Want dat het een bijzondere winter gaat worden lijkt buiten kijf. Nu al de eerste afgesloten wegen. Gister al in zuid Stiermarken. En nu de toegang vanuit Innsbruck naar de Stubaier Gletscher. Rond deze tijd horen we weer wat of de weg open kan want er is daar al “Skibetrieb”. Maar zelfs als dat lukt dan niet voor lang.

Dit was de melding. Volg het op Facebook. En nu dan een rijtje mooie plaatjes.

Engadin

Flumserberg noordkant

Simplon

Livigno

Schotland!!

Mooi hoor… ook Schotland doet al mee… en Scandinavië gaat koud verder.

De echte sneeuwbom moet nog komen….

En wel morgenochtend om deze tijd…. de komende 24 uur zijn er buitjes…. dan knalt het er weer vol in. Waarom Venetië overstroomt? Niet de regen natuurlijk…. het is de stuwing recht over de Adriatische Zee. De verdere vooruitzichten zijn ook mooi. Geen teflon. Later een prognose. Mogen jullie ook al mee los in de reacties.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

96 reacties

Gesloten voor reacties.