Wanneer je richting de sneeuw trekt midden mei moet je natuurlijk realistisch blijven. Er gaat echt niet elke dag 50 centimeter vallen. Vertrek dus nooit met torenhoge verwachtingen richting een gletsjer. Geniet gewoon van de mogelijkheden die er zijn en je beleeft topdagen. Van alle gletsjers in Oostenrijk ligt Stubai het dichtst bij Innsbruck. Hierdoor heb je meer mogelijkheden dan ooit. Want het stopt niet na een rondje skiën, en dat is het net het fijne aan skiën voor of na het officiële seizoen. Een goede reden om dit jaar richting deze prachtige regio te trekken, of het nu nog tot juni is, of vanaf oktober….  Zoals je al op de plaatjes kan zien is het uitzicht in Stubai alvast indrukwekkend, enkele drieduizenders maken het altijd leuk. Het eerste artikel van deze combo lees je nog even hier.

 

De mogelijkheden van de combo Innsbruck en Stubai

Wintersporten op een gletsjer is fijn, maar je vult er geen hele week mee. Combineer het dus met wandelen of mountainbiken. In Stubai heb je nog geluk wanneer je net als wij nog tot het middenstation kan gaan, wanneer alles hier open is kan je een dalafdaling maken van maar liefst 10 kilometer. Wij beleefden hier 2 leuke dagen, maar combineerden dit met een dagelijkse loopje langs de rivier en natuurlijke een fikse wandeling. In het Stubaital kan je heel mooie wandel- en fietsroutes ontdekken. Lefgozers kunnen dan weer tegen de rotsen gaan klimmen. Om nog meer te weten over de wandelingen in het mooie Stubaital klik je best even hier. Je hoort het al, echte actievelingen komen hier zeker aan hun trekken.

Op onderstaande rots zagen wij nu al 5 klimmers, klaar om aan hun seizoen te beginnen.

Het funpark van Stubai de DC Stubai Zoo is enorm geliefd, het is dan ook gigantisch en open van midden oktober tot midden mei. Om het nog aantrekkelijker te maken vinden er allerlei evenementen plaats. Vaak kan je hier ook materiaal testen, altijd fijn als je voor een nieuwe aankoop staat. Neem zeker hier even een kijkje.

De pistes in Stubai zijn voor iedereen toegankelijk en pluspunt je hoeft jouw snowboard zelden uit te doen. Die vlakke stukken zijn voor boarders echt wel handig ;-). Je kan hier ook aan jouw buckelskills werken en wanneer er voldoende sneeuw ligt heb je hier ook skiroutes! Wist je trouwens dat je hier de hoogste loipes van Europa kan vinden? Langlaufers kunnen zich hier uitleven op een hoogte van 2600 meter.

Natuurlijk heeft Dennis ook nog een filmpje gemaakt vanop de pistes van Stubai.
Kijk maar even hier:

Een combo van City en Ski: de stad in na een dagje op de pistes

Ben je het beu op de gletsjer dan kan je steeds eens een bezoekje brengen aan Innsbruck. Deze stad voelt soms aan als de Oostenrijkse versie van Berlijn. Her en der vind je leuke barretjes, kleine restaurantjes, echt leuke kleine winkeltjes en er is een topsfeer. Vrijheid, dat is het gevoel dat ik hier ervaar. Geen militair op de markt, mensen die je begroeten met een “guten morgen” als je doorheen de stad loopt. En je kan hier naar hartelust sporten, maar ook voor de liefhebbers van culturele aangelegenheden is hier een enorm aanbod. Voor die laatste is de Innsbruck Card een echte aanrader. Je kan hier alle musea mee bezoeken, maar ook een ritje maken op de kabelbanen, een fiets huren,… . Innsbruck is heel makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Ga je met de wagen dan kan je via de Fernpass München ontwijken, maar op deze pas kan het wel eens druk zijn. Goed afwegen dus voor je vertrekt welke route je gaat nemen.

Na een dagje skiën even de stad in, de ultieme citytrip combo

Je kan het misschien merken, maar ik ben echt fan van de stad. Die kleurrijke gebouwen, dat uitzicht op de bergtoppen en al die heerlijke restaurantjes! Wat een verademing tegen typische wintersport-kost. Ons zien ze hier volgend jaar zeker opnieuw, al is het maar om al de andere mogelijkheden van Olympia Skiworld te ontdekken.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

1 reactie

Gesloten voor reacties.