Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Stroperig koufront schiet iets later door

check ook eens

29 Reacties

 1. Arjan Ischgl schreef:

  Kan aan mij liggen maar heb de laatste tijd veel problemen om de site te laden met mijn telefoon.
  Moet iedere keer opnieuw naar wintersportweerman zoeken en dan naar 1 van de sup onderwerpen en daarna kan ik naar de homepage.
  Laad dus niet vanaf het beginscherm of uit mijn favorieten.
  Heb hem al verwijderd van het beginscherm en er weer opgezet, maar heeft niet geholpen.
  Site is ook traag met laden.
  Hoop dat dit verholpen kan worden.

 2. Arjan Ischgl schreef:

  Top bericht overigens Ronaldo!
  Heb er weer zin in dit seizoen. Sneeuw of geen sneeuw!!

 3. Filzmooser schreef:

  Vrijdagavond updates van Ronaldo…..Het moet toch een keer goed gaan!
  Kom maar op met het goede nieuws, we zitten er allemaal klaar voor.

 4. Carl schreef:

  Net iemand gehoord die woont in de Franse Alpen. Sneeuw onder de 1600m gaat terug wegsmelten. Ze geven terug warmere periode. Hopelijk heeft hij het mis. Maar tis te vroeg. Moesten we nu maand later zijn dan zou dit super zijn.

 5. Nadia schreef:

  @Jannes – even off topic: Zelfde probleem als Arjan! Kom alleen op de Site met omweg bijv. via FB! Mobiel wordt de pagina niet geladen en gisteren had ik het zelfs met pc dat het niet werkte …. jammer, juist nu het weer interessanter wordt op de weerkaarten.

 6. Erwin schreef:

  Voor LL zijn de sneeuwkansen op termijn (die al laag waren in de 12u run)nog wat verder verlaagd in de 00run.
  Samengevat zal het in de derde decade wat kouder zijn dan in de 2e decade met overdag een graad of vijf en in de nacht rond of mogelijk net onder het vriespunt. Beetje waterkoud weer maar helaas nog geen echt invallende kou. Kans op een blokkade met droog en aanzienlijk weer ligt momenteel op 10 tot 20% ongeveer volgens EC.

 7. Erwin schreef:

  GFS 06uur is niet veel soeps voor de LL. Waarschijnlijk een zachte uitbijter.

  • Ab schreef:

   Idd @Erwin, de GFS hoofdrun van 6u is een zachte uitbijter. De onzekerheid richting eind 2de decade zit hem vooral in die koude laag die berekent wordt boven de Britse Eilanden. Zet het snel koers naar het oosten ?? (kans op hogedrukblokkade) Of blijft het eerder daar rondtollen ?? (zachte zuidwestenwind) We zien wel komende dagen waar het op uitgaat draaien. Hier de GFS pluim van 6z voor regio zuidoost. Goed de grote onzekerheid te zien maar begrijpelijk op die termijn. https://www.mupload.nl/img/3dbcslh3m59t7.gif

   • Erwin schreef:

    Klopt Ab, het is precies zoals je zegt. Spijker op zijn kop.

    Toch zie ik wel realistische winterkansen voor de lage landen in de laatste week van november. Kansen zijn nog niet heel groot maar het ziet er toch wel redelijk uit vind ik. Hogedruk blokkade op termijn is zeker niet onmogelijk. Als je ook goed kijkt naar de EC ensembles dan zie je dat de wind voorlopig hoofdzakelijk uit de hoek 225 (ZuidWest) tot 315 (Noordwest) komen. In de derde decade zien we steeds meer berekeningen naar 180 (Zuid) tot 45 (Noord oost) draaien. We zijn in dat geval hopelijk af van de zonaliteit.

 8. Getjo schreef:

  Daar gaan we weer

 9. eri schreef:

  @Getjo ja dat dacht ik ook al zelf op 2-3 dagen zitten ze er nog berhoorlijk langs wat de neerslag hoeveelheden en sneeuwgrens betreft MAAR dat houdt ook in dat het vanmiddag weer anders kan zijn, toch @Hajo of is het voor aankomende neerslag regen/sneeuw nu duidelijk en dit gaat het dan ook worden.

 10. Karin schreef:

  Beloofde megadumpen blijven dus uit?

 11. Hans schreef:

  Heren van de wintersportweerman, jullie server lag er gistermiddag/ avond en vanmorgen uit.

 12. Rob schreef:

  Ik kon gisteravond via mijn mobiel de site ook niet bereiken.
  En ik kan je zeggen met deze winterse vooruitzichten en mijn winter(sport)verslaving is dat knap lastig 😉

 13. jwb schreef:

  Ik heb ook veel problemen gehad (gewoon op de desktop) met laden van de website in de afgelopen dagen. Dat wil zeggen, met regelmaat wil de website helemaal niet laden.

 14. Ab schreef:

  GFS 12z laat nu het koude laagje wat vanuit het noorden komt afzakken richting Britse Eilanden nu wat meer oostelijker positioneren tegen eind 2de decade november. Met dan boven de oceaan aanhoudende hogedruk en zo opnieuw een noordwest tot noord stroming opgang komt in deze oper run gezien deze kaart https://www.mupload.nl/img/p5zujjkvptpse.png
  Wordt vervolgd….

 15. Erwin schreef:

  Gfs ensemble 12u ziet er voor de LL toch wel spannend uit met toch wel wat sneeuwkansen zowel op korte als lange termijn. Samenvattend is het tot de 14e redelijk fris, dan zien we tijdelijk wat oplopende temperaturen maar vanaf de 17e wordt het interessant. Dan gaan de temperaturen opnieuw dalen er zijn er ook dan sneeuwkansjes in de LL. Waarschijnlijk nat maar mogelijk ook droog… We gaan het volgen.

  • Ronaldo schreef:

   Dit is de pluim voor de centrale Alpen.
   Eerst even eten, straks aan bericht beginnen 🙂
   Zo anders dan de vorige runs……best spannend!!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.