gfs12u ensemble Nederland 10 januari

Klik voor grotere grafiek

De computer heeft weer gesproken. In de Wintersport Weerkamer linker knop “weerkaarten” kunnen jullie allemaal zien wat dit betekent voor de komende 192 uur. Volgens de GFS12u vrijdag en zaterdag nog best leuke sneeuw in Oostenrijk en dan dinsdag en woensdag weer een grote klap tegen de Alpen. Ik beschreef het al in mijn vorige bericht. Kijk zeker ook naar de weerkaarten voor totale bewolking in die Wintersport Weerkamer linker knop “weerkaarten” zodat je ziet wat de zonnige dagen gaan worden.

Schaatskansen
Sinds de winterse GEM runs, hele mooie GFS12u van gisteravond en de bitterrrr koude GFS18u van afgelopen nacht wil iedereen natuurlijk weten hoe het nu staat met de schaatskansen. Ach ja, hierboven het ensemble van de  GFS12u voor een punt in Oost-Nederland met de temperatuur op 2m en de neerslag erin. Het is sowieso duidelijk dat het de aankomende 7 dagen een flink stuk frisser wordt in de LL. Daarna onzekerheid troef met lijntjes die vanaf de 17e voor schaatsweer gaan en lijntjes die pas de 20e vertrekken uit de hoofdmoot die zachter is.

Weer een meter
Wat mij betreft blijft het 50/50 tussen schaatsweer en meer van hetzelfde wat voor de Alpen zou betekenen dat er weer een meter of meer kan vallen voor de maand om is. Willen we dat wel? Vanuit mijn ervaring zeg ik dat je als wintersporter zowel op de pistes als offpiste eigenlijk niet genoeg poeder kunt hebben. Dat wil zeggen: een verse laag is eigenlijk altijd welkom na een paar dagen zon.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

24 reacties

Gesloten voor reacties.