In Røldal draaien de liften al. Eén derde van het skigebied is open. 3 december is hier nog een “dusting” geweest maar de laatste grote sneeuwval in Fjord Norway is van 19 november. 

Oef wat krijg je bij deze webcam zin om in Stranda te gaan avondskiën met uitzicht op de Fjord. Dit kan op dinsdag en donderdag tot 21u. Toch is volgens de website het skigebied nog dicht.

In Voss ziet het er momenteel zo uit: Voss Resort heeft maar 35cm sneeuw. Dit skigebied is deze winter nog niet open geweest en opent volgens plan op 10 decemner. Voss Fjellandsby heeft 100cm op de berg en is wel al gedeeltelijk open. Vanaf zondag gaat het weer sneeuwen in Fjord Norway.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.