In Røldal draaien de liften al. Eén derde van het skigebied is open. 3 december is hier nog een “dusting” geweest maar de laatste grote sneeuwval in Fjord Norway is van 19 november. 

Oef wat krijg je bij deze webcam zin om in Stranda te gaan avondskiën met uitzicht op de Fjord. Dit kan op dinsdag en donderdag tot 21u. Toch is volgens de website het skigebied nog dicht.

In Voss ziet het er momenteel zo uit: Voss Resort heeft maar 35cm sneeuw. Dit skigebied is deze winter nog niet open geweest en opent volgens plan op 10 decemner. Voss Fjellandsby heeft 100cm op de berg en is wel al gedeeltelijk open. Vanaf zondag gaat het weer sneeuwen in Fjord Norway.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.