Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Stralingswintertje voor de lage landen of toch niet?

check ook eens

10 Reacties

 1. Leo schreef:

  Alpenbericht volgt!

 2. Stefan Kaptein schreef:

  Ik zit met smart te wachten op het alpen bericht. Gister ochtend was ik nog in jubel stemming, maar toen ik ‘s avonds thuis kwam werd mijn opgewektheid de grond weer ingebeukt (weer met beide voetjes op de grond gezet) toen ik de updates zag. We gaan toch niet met z’n allen ons focussen op kunstsneeuw omdat de echte sneeuw gewoonweg niet wil komen. Dus kom maar op met de nieuwe berichten en maak ons weer blij.

 3. Kees (mod) schreef:

  Wat een luxe, een apart LL bericht en een apart Alpenbericht 😀

 4. paco37 schreef:

  De winter moet officieel nog beginnen dat is het positieve aan alles, maar mijn gevoel zegt ook het enigste positieve.
  Waarom heb ik dat? geen idee eigenlijk.
  Mooie kaarten afstel en mooie kaarten en weer afstel???
  Doet me denken aan vorig jaar, USA in de ban van kou en hier in de LL herfst.
  Ook nu is dat gevoel er weer helaas, het zit gewoonweg te ver en niet scherp genoeg, de druk verdeling ligt niet echt gunstig en lijkt in niemandsland te hangen, geen zuidwest en geen uitbraak van scherpe kou.
  Ik hoop dat het nog wat gaat veranderen door een fikse storm binnenkort, anders verwacht ik opnieuw het sukkelen van deze winter en voor je het weet zitten we al weer in februari

 5. erwin schreef:

  @Hajo, ondanks dat de runs regelmatig met mooie blokkades op de proppen komen (die de run daarna vaak weer foetsie zijn) en er wat potentie in de kaarten zit, maak ik me toch wel zorgen over het laag dat ten ZW van Groenland in veel modellen berekend wordt 5 dagen vooruit (+120 uur). Ik schat de kans dan ook redelijk groot in dat we terug gaan keren naar een klassieke West Circulatie of zie jij dit anders?

  • Ab schreef:

   @Erwin de MJO gaat komende tijd aardig tekeer eerst naar fase 4/5 en dan vervolgens naar 7/8. En dit geldt t/m half december. Denk dus eerst een tijdelijk zonaal patroon waarna het richting half december weleens de hogedruk aspiraties richting Groenland/Ijsland kunnen toenemen en dat zag al bij de GFS 00u en ook nu bij de GFS 6u. Of het dan ook winters wordt nee daar valt niets over te zeggen

 6. Frederic schreef:

  Het meest winterse model deze ochtend is het Chinese CMA.
  Vrij onwaarschijnlijke uitkomst, dat wel. Maar wel mooi.
  Een opstormend hoog op deze oceaan wordt in zijn voortgang gehinderd door een depressie. Daardoor wordt dat hoog deel naar het noorden geslingerd. En net zoals een dier in de lucht gesmeten wordt begint die te spartelen. Zo duwt dat hoog een portie Siberisch kou onder zich door richting Alpen en West-Europa.
  Kijk, daar kan ik nu eens van genieten zie.

 7. Roy schreef:

  Mooi bericht. Ik vroeg me al af waarom de infrarood steeds geen bewolking aangaf terwijl het toch echt grijs is buiten!

 8. Mitchell schreef:

  Ik wacht de door deze site aangekondige matige vorst en ijsdagen rustig af. Volgend jaar misschien -;)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.