De meteorologische winter begint al op 1 december (hoewel er ook een definitie is waarbinnen hij op 6 december begint) en dat hebben we op de ensemblegrafieken al in beeld. Dat we op dit moment relatief warm zonnig weer in de Alpen hebben (met mist in de laagste dalen) is goed te verkroppen en zelfs wel genieten van de herfstplaatjes omdat het GFS-model maar hardnekkig blijft berekenen dat de winter in de Alpen op 25 november al goed op stoom komt.

[fbphotos id=502244166476460]

Hier wat actuele plaatjes voor we naar het nieuwste ensemble kijken. Boven ruwweg 1800 meter is alles mooi wit. 

Een punt aan de Zwitserse noordkant. Hier de meeste neerslag in de berekening van de hoofdrun (groene lijn). Maar toch representatief voor het hele Alpengebied. Bingo. BV2! Komt helemaal goed. Wel even mee duimen natuurlijk.

Afsluitend moeten we nog even naar Fjord Norway kijken. Met een sneeuwgrens die wisselt tussen 400 en 900m gaat daar ruim een halve meter vallen de komende 7 dagen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.