LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Haute Routes des Familles: zo heette de Portes du Soleil in het begin. Je kunt er eindeloos rond skiën verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vele honderden kilometers piste staan tot je beschikking!

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Ontdek de Alpen in al hun facetten!

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

Betoverend mooi!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

Straalstroom beukt over Europa en Daan is “warm in the middle”!

check ook eens

35 Reacties

 1. mhilberts schreef:

  Daan lijkt dan toch per saldo een negatieve impact te gaan hebben op het sneeuwdek. Na de forse regen zal de sneeuw die dan nog valt nogal drassig zijn; wat ze in de US bedoelen met “sierra cement”.
  snel doorspoelen naar 17 Januari.

 2. Jannes schreef:

  Prettig bericht om te Lezen Ronaldo. Toch ben ik wel nieuwschierig hoe het hier zou zijn met zo’n lake effect snow. Met de juiste voorbereiding zou ik zeggen kom maar op, maar iets zegt me dat ik daar zo op terug ben gekomen 😉 …

  Je zou trouwens maar eens op Kreta zitten… Toevallig waren vrienden van me aan het zeuren dat ze naar Kreta wilden, omdat het nu zo koud was. Lijkt me geen beste oplossing haha!

 3. Hans schreef:

  @Ronaldo, storm lijkt steeds noordelijker te gaan. De States krijgen een bak sneeuw en wat te denken van Scandinavië, dikke 1 meter met uitschieter naar 2 meter er bij… Wow. Wordt veel regen (sneeuwgrens…pfffff?) in de Alpen ….en trouwens, het portie water geef je maar aan “Fikkie”…… (dus geen Vikkie want die bestaat niet) 🙂

 4. snowman schreef:

  Top bericht Ronaldo!
  helaas kan het gewenste weer niet overal tegelijk zijn. Gelukkig kan ik toch wel genieten van extreem weer elders. Hoop natuurlijk nog wel op een winterperiode in de ll eind januari dan wel februari!

 5. Eric schreef:

  Even een verslag van vandaag in Saalbach Hinterglemm Leogang. De mensen die daar deze week zitten hebben echt droom condities.
  Vandaag daar geweest en van top tot dal POEDER. Echt niet te geloven. Daar is een klein sneeuwwonder gebeurd. Dit was met recht de beste dag die ik dit seizoen heb gehad op de pistes.
  Of het weer daar komend weekend weer spelbreker gaat zijn dat zien we wel maar de condities op dit moment zijn geweldig.

 6. Leo schreef:


  Hajo benoemde het ook al en ik zag het zondagmorgen al op (EC) kaarten staan maar kon toen de berekende accumulaties (van ruim 60 centimeter) en mijn ogen nog niet geloven. Het bestaat dus echt: het lake-snow effect van de Egeïsche Zee (bron).

  Volledig op zijn Amerikaans, inclusief thundersnow (Zarakes Village, Zuid-Evia). Overigens een diepe buiging voor het ECMWF opnieuw; vanaf zondagochtend dus al (consistent) in de berekeningen daar waar het GFS het nooit zag. Hier in NL kan het volgens mij niet echt Jannes. Precies weet ik het niet, maar behalve een hele grote plas (relatief) warm water en dus die arctische lucht op (x) hoogte zijn er volgens mij nog wat geografische omstandigheden nodig die ontbreken.
  Toegift vanuit deze(bron)

 7. patje schreef:

  Dan kijk je een jaar weer uit om op wintersport te gaan en dan is het bijna zover , krijg je een bak warm water over de alpen!! Had me wat leukers voorgesteld!! Wanneer valt het kwartje eens de goede kant op voor iedereen.

  • Jannes schreef:

   Als je erna nog een goede laag sneeuw pakt ben je die regen zo vergeten patje! Als je ziet hoe snel het bij Valentijn en eric ging…

   • patje schreef:

    Nou laten we daar maar op hopen dan, zal dit weekend weer aan de computer gekluisterd zitten om de webcams in de gaten te houden!

 8. Daniel schreef:

  Gelukkig kan ik hotel tot 14dg vooraf annuleren: 14-01 beslissen of Zillertal wordt of veilig Ischl oid. Wat een gezeik weer 🙁

  • Valentijn schreef:

   Waar maak je je in hemelsnaam zorgen over? Als ik het goed begrijp ga je pas de 28e. Beide door jou genoemde gebieden zijn nu al prima en blijven dat ook altijd tot pasen. No worry

 9. Paul A. Club1989 schreef:

  Weer een 5 ***** bericht Ronaldo! Mijn F5 knop staat al voor te gloeien voor a.s. vrijdag…LL winter voorlopig uit mijn hoofd gezet, verder genieten van de berichten!

 10. Paul A. Club1989 schreef:

  EC alle seinen op rood voor LL, ook in meteofictie 🙁 GFS mmwah…niet echt spannend.

 11. Joost Amsterdam schreef:

  Misschien heeft Ab wat te melden over de stratosfeer die aan het opwarmen is? Waardoor het tweede deel van januari wat kou gaat geven? Als de puzzelstukjes in elkaar passen natuurlijk. ….

 12. Leo schreef:

  Ik moet ook nog zien met de storm Ronaldo, er wordt door anderen alweer te lang en te veel geroeptoeterd..

  MAAR:


  EC hoofdrun zit klem onderin het ensemble met de wind voor zaterdag (voor Midden-NL)!

  Dus: hoop op zowel storm voor NL als lagere sneeuwgrens in de Alpen 😉

 13. hans schreef:

  Mooi plaatje uit Tsjechië met uitzicht op de hoogste berg van Tsjechië
  http://kamery.humlnet.cz/show_webcam.php?url=/images/webcams/pecpodsnezkou/1024×768.jpg.

 14. Asten (Harmelen) schreef:

  Mooie analyse(s) Ronaldo

  Vrees wel een beetje voor de komende zaterdag/zondag hoor. GFS laat zoals zo vaak weer uitstulpingen van hogedruk vanuit het zuidwesten zien.. Uiteindelijk dan later op zondag weer stroming zuidwest én kansen dat de neerslag van zondag grotendeels in de warme sector gaat vallen… sneeuwgrens wordt echt spannend…

 15. Spyfromthesky schreef:

  Ik zie die harde wind en storm wel zitten voor a.s. zaterdag of zo. Dit geeft weer een grotere kans dat de weerkaarten in een mum van tijd droom runnen daarna voor ons kan geven.

  Dus ik zet nog een LL voorlopig uit mijn hoofd. Eerst die harde wind/storm afwachten en kijken of er nog wat in het vat zit vanaf 19-01-2015. De laatste 6 runs van GFS worden er voor winterweer in het fictiegebied er niet beter op.

  Even iets anders.

  Een linkje :
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Winter_van_1783-1784

  Eén van de koudste winters ooit. De oorza(a)k(en) worden gegeven. Nu is in het nieuws de IJslandse vulkaan. En de omvang zo heb ik begrepen is erg groot. Dan maar hopen dat dit mee gaat vallen want een IJsliefhebber heeft natuurlijk zijn grenzen.

  Spyfromthesky (Arnold)

 16. Patrick schreef:

  Tja, als ik het goed begrijp ziet het er nog een beetje slechter uit voor het weekend dan eerst gedacht .
  Als het na de regen van zaterdag nu ook nog niet gaat sneeuwen op zondag, ja dan weet ik het niet meer . Volgende week wordt het dan weer warmer . Niet leuk meer .
  Ik ga skieen de laatste week van Januari ( Zillertal ) maar had nooit gedacht dat het zo lang zou duren die onzekerheid en die warmte .
  Wat een winter !!
  Omarm de onzekerheid hoor ik hier dikwijls zeggen, maar eenvoudig is dat niet hoor als je kortbij je vakantie bent .
  Natuurlijk kan één dag een dikke dump alles goedmaken, maar wat ben je ermee als het telkens opnieuw warm wordt en regent nadien .
  Misschien maar ophouden met die skivakanties, dan moet je niet meer ergeren.

 17. getjo schreef:

  ik ga nu maar eens een skivakantie plannen want schaatsen in de LL wordt denk ik weer een illusie ,jammer!

 18. Mooi bericht weer @ronaldo, duidelijk en interessant alweer !
  Vooruitzichten voor komend weekend zijn minder mooi maar nadien kan het weer helemaal omslaan.
  Slecht nieuws ook vanuit de Alpen : http://www.hln.be/hln/nl/956/Meer-Sport/article/detail/2172914/2015/01/06/Schansspringer-hevig-bloedend-en-bewusteloos-afgevoerd-na-zware-crash.dhtml 😮

 19. Michael schreef:

  De condities in het zillertal zijn top. Je druk maken hoeft echt totaal niet, klein beetje regen en wat warmte kunnen pistes prima hebben

 20. Ab schreef:

  GFS de 18u run van gisteravond kennelijk niemand gezien liet ook weer toenemende hogedruk aspiraties zien boven de oceaan en Groenland voor na half januari getuige deze kaart https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/4582991.png En je moet het echt hebben van de puzzelstukjes die op de juiste plaatsvallen want garanties bestaan niet in het weer 😉
  Er zijn ook al runs voorbij gekomen dat het verwachtte hoog boven de oceaan geen goeie verbinding vindt met Groenland en dus de LL er niets aan hebben , maar het is nog allemaal meteofiction gezien de termijn meer dan 8 dagen vooruit. Ik wacht het af en zie wel of her wat wordt

  • Ab schreef:

   Ook de GFS 00u run komt met een oceaanhoog vanaf half januari dat verbinding zoekt met Groenland en dat lukt nog ook. Met hier dan vervolgens een verplaatsing van het hoog naar Scandinavie en de LL een oostenwind krijgen en geleidelijk kouder tot onder nul begin derde decade januari.
   Zolang het erin blijft staan op die termijn hecht ik er nog geen waarde aan maar beschouw ik het als voorpret 🙂 Latusss

  • Ab schreef:

   Ook de GFS para komt met een oceaanhoog alleen hier dan weer geen goeie verbinding met Groenland vanwege weer depressie activiteiten vanuit het westen. Dus nee nog altijd veel onzekerheid ook binnen GFS model zelf

 21. adrie schreef:

  hey gezellig.. zaterdag 9 graden op 1500mtr.. das dus kleddernatte regen,, maar zaterdag valt met een beetje geluk de neerslag mee.. volgens bergfex vrijdag en zondag de neerslag.. hopen maar dan dat dit uitkomt he. even gauw kijken of het niet te veranderd is, we zijn er nog niet. en misschien veranderd het zoals gewoonlijk nog een keer of tien. maar plensende regen zit echt helemaal niemand meer op te wachten. zelfs de hooggelegen gebieden gaan hier last van krijgen. pfff.. komop nou wintertje. nog 6 weken.. dan is het krokus, tijd zat, maar dat hadden we ook vanaf oktober tot de kerst, en dat was dus als bekent billen knijpen. , het lawinejaar 1999 kwam ook pas eind januari opgang. dus daar een beetje aan vast houden, alleen niet van die belachelijke hoeveelheden natuurlijk, heb je geen reet aan.. gewoon elke week een halve meter gemiddeld, dat is mooi zat. hebben ze de tijd om die rommel op te ruimen voor de volgende lading komt.

  op naar de webcams en de weersvooruitzichten.

  prettige dag allemaal

 22. Skiwi schreef:

  Jawadde, de WC blijft gewoon doortrekken en wat een hoop str*ntweer levert dat op…
  Voor de LL en de skigebieden onder 2000m wordt dit stilletjesaan de 2de horrorwinter op rij, want deze maand zie ik echt geen omslag te komen 🙁

 23. smette schreef:

  ec laat toch ook voorzichtig wat mogelijkheden ontstaan… +/-240h misschien toch een heel klein beetje licht aan het eind van de winterhorizon 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.