We openen met de onderwaterschaatser van afgelopen winter die nu ook zijn lol op kan in de grote plassen van het onweer, dat mijn inziens een streep trok door de hittegolf. Nu snel door naar mijn bijdrage om de ellende te lenigen…

Kende je deze poster al? Print en hang in de meterkast. Dat was ie dan mijn kleine bijdrage aan het kleine leed in Nederland. Leersum toch écht heftig!

Even verderop…

En we nemen de kans te baat dit artikel te posten onder de ’s winters razend populaire tag “Waar is mijn auto?”

Daar dus! Foto van vanoostmedia.nl.

Wat mij betreft ook even aandacht voor het ongeval met de steiger in Antwerpen. Voor zover ik zie heeft het niets met noodweer te maken. Zeer tragisch!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Carl · 19 juni 2021 op 08:38

Inderdaad tragisch ongeval in Antwerpen. 2 doden en nog enkele vermisten. Sterkte aan de familie. Gisteren klein beetje regen gehad. Onweer is regio Antwerpen uitgebleven.

Aart · 19 juni 2021 op 11:31

Triest, weer een steiger ingestort. Is niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn. Ligt meestal niet aan de steiger zelf, maar aan het gebruik er van. Te veel materiaal op de steiger, puin bijvoorbeeld of straalgrit, zoals jaren geleden in de Amercentrale.
Net als bij autorijden, de auto’s van tegenwoordig zijn ongelooflijk veilig, misschien wel te veilig, waardoor bestuurders een vals veiligheidsgevoel krijgen. Kijk maar in de winter: “Mijn auto heeft winterbanden, dus ik kan wel wat harder rijden”. Denken dat je iets, bijvoorbeeld de maatschappij, 100% veilig kan maken is compleet utopie.

Gelukkig wee normale (slaap)temperaturen. Mag de rest van de zomer zo blijven 🙂 . In ieder geval is de komende week normaal qua temperatuur.

  Kirsten_dl · 19 juni 2021 op 12:27

  Helemaal juist ! Het probleem lijkt mij ook daar te zitten dat zowat alles en iedereen perfect moet zijn tegenwoordig. Er is geen plaats noch ruimte meer voor foutjes, hoe klein of groot ook, in de huidige samenleving.
  Ik herinner me levendig dat er tijdens mijn jeugdjaren heel wat marginale mensen in mijn directe omgeving woonden; dronkaards, werklozen, laag geschoolden, etc. Ook een pak mensen die het met hun persoonlijke hygiëne niet zo nauw namen waardoor je op dagen met temperaturen zoals gisteren maar beter uit hun buurt bleef.
  Maar tegenwoordig moet het allemaal netjes, ordelijk, overdreven hygiënisch zijn of je telt niet langer mee in deze fake maatschappij.
  Omdat ik niet langer deel wil uitmaken van deze georganiseerde boel neem ik steeds meer afstand van de samenleving.
  Geen kluizenaar maar gewoon lekker op mezelf en uitsluitend nog dingen doe die ik graag doe zonder daarvoor in clubverband te gaan of iets dergelijks.

  Maar goed, iedereen klaar voor een volgende prik ? 🙂
  https://www.hln.be/buitenland/who-waarschuwt-deltavariant-op-weg-wereldwijd-dominant-te-worden~a40350ea/

Gesloten voor reacties.