We openen met de onderwaterschaatser van afgelopen winter die nu ook zijn lol op kan in de grote plassen van het onweer, dat mijn inziens een streep trok door de hittegolf. Nu snel door naar mijn bijdrage om de ellende te lenigen…

Kende je deze poster al? Print en hang in de meterkast. Dat was ie dan mijn kleine bijdrage aan het kleine leed in Nederland. Leersum toch écht heftig!

Even verderop…

En we nemen de kans te baat dit artikel te posten onder de ’s winters razend populaire tag “Waar is mijn auto?”

Daar dus! Foto van vanoostmedia.nl.

Wat mij betreft ook even aandacht voor het ongeval met de steiger in Antwerpen. Voor zover ik zie heeft het niets met noodweer te maken. Zeer tragisch!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Carl · 19 juni 2021 op 08:38

Inderdaad tragisch ongeval in Antwerpen. 2 doden en nog enkele vermisten. Sterkte aan de familie. Gisteren klein beetje regen gehad. Onweer is regio Antwerpen uitgebleven.

Aart · 19 juni 2021 op 11:31

Triest, weer een steiger ingestort. Is niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn. Ligt meestal niet aan de steiger zelf, maar aan het gebruik er van. Te veel materiaal op de steiger, puin bijvoorbeeld of straalgrit, zoals jaren geleden in de Amercentrale.
Net als bij autorijden, de auto’s van tegenwoordig zijn ongelooflijk veilig, misschien wel te veilig, waardoor bestuurders een vals veiligheidsgevoel krijgen. Kijk maar in de winter: “Mijn auto heeft winterbanden, dus ik kan wel wat harder rijden”. Denken dat je iets, bijvoorbeeld de maatschappij, 100% veilig kan maken is compleet utopie.

Gelukkig wee normale (slaap)temperaturen. Mag de rest van de zomer zo blijven 🙂 . In ieder geval is de komende week normaal qua temperatuur.

  Kirsten_dl · 19 juni 2021 op 12:27

  Helemaal juist ! Het probleem lijkt mij ook daar te zitten dat zowat alles en iedereen perfect moet zijn tegenwoordig. Er is geen plaats noch ruimte meer voor foutjes, hoe klein of groot ook, in de huidige samenleving.
  Ik herinner me levendig dat er tijdens mijn jeugdjaren heel wat marginale mensen in mijn directe omgeving woonden; dronkaards, werklozen, laag geschoolden, etc. Ook een pak mensen die het met hun persoonlijke hygiëne niet zo nauw namen waardoor je op dagen met temperaturen zoals gisteren maar beter uit hun buurt bleef.
  Maar tegenwoordig moet het allemaal netjes, ordelijk, overdreven hygiënisch zijn of je telt niet langer mee in deze fake maatschappij.
  Omdat ik niet langer deel wil uitmaken van deze georganiseerde boel neem ik steeds meer afstand van de samenleving.
  Geen kluizenaar maar gewoon lekker op mezelf en uitsluitend nog dingen doe die ik graag doe zonder daarvoor in clubverband te gaan of iets dergelijks.

  Maar goed, iedereen klaar voor een volgende prik ? 🙂
  https://www.hln.be/buitenland/who-waarschuwt-deltavariant-op-weg-wereldwijd-dominant-te-worden~a40350ea/

Gesloten voor reacties.