Stormbeelden Alpen

Hajo haalde het deze ochtend al aan in zijn weerbericht (klik maar effe hier!) het is aan het stormen in de Alpen! En ja het duurde niet lang voor de meeste wintersportgebieden aankondigden dat de liften niet open gingen vandaag. Ik verzamelde doorheen de dag enkele stormbeelden voor jullie… En ook enkele leuke foto’s vanuit de partners! Herkennen jullie trouwens de bovenste locatie in Montafon?

Stormbeelden

Les Menuires kreeg weer de volle laag, onderstaand filmpje kwam gedurende de dag op hun facebook terecht. De mededeling ” de wind is al wat gaan liggen” zegt natuurlijk genoeg. In mijn ogen lijkt het er nog flink te waaien. Uit voorzorg bleven heel veel liften vandaag gesloten, ook de weg naar Val Thorens was gesloten.

Vanuit Méribel kwam er een meer idyllisch plaatje, hevige sneeuwval en sterke wind ook daar. Later doorheen de dag kwam de mededeling dat het een perfecte dag is om in het zwembad te duiken ;-)!

Stormbeelden vanuit de Alpen

Courchevel kende natuurlijk ook de nodige windvlagen, hier een video vanop het skigebied rond 15H00 in de namiddag. Heel begrijpelijk dat er veel gebieden gesloten waren vandaag.

Verder in La Plagne was het ook beter om gewoon een dagje gezellig binnen te blijven….

Ook Val d’Annivier kreeg een flink pak sneeuw erbij, de sneeuwhoogte bedraagt momenteel 203 centimeter op de berg. Het leuke is dat je via deze link beelden kan vergelijk. Vandaag en 2 dagen geleden, wat een verschil.

Val d'Anniviers stormbeelden

Verder sneeuwval in Gargellen. Dat kerkje is altijd een leuk webcam-beeld wanneer het weer op de berg te slecht is voor plaatjes. In Montafon waren doorheen de dag ook verscheidene liften gesloten. Onderstaande foto toont de hevige sneeuwval!

Stormbeelden Gargellen

In Die Tauplitz was er vandaag ook sneeuwval, hier kon je vandaag wel gewoon gaan skiën of snowboarden. Dit gebied kan je best de volgende dagen in de gaten houden, want er staat nog wel redelijk wat sneeuwval op het programma!

Die Tauplitz

En onze partner  Zell am SeeKaprun mag ook Frau Holle bedanken!

Zell am See Kaprun

Waar ik wel had willen zijn vandaag… wel dat is in Val Gardena. Kijk eens aan!  Toch ergens mooi weer ;)!

Val Gardena


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.