Vanochtend is er hogedruk met in de Alpen inversie. Duidelijk te zien aan de opgesloten heiigheid. Maar het is hogedruk plus!

In Nederland 1025hPa met stormachtige wind aan de kust. Dat maken we zelden mee. Hoe lekker uitwaaien een standwandeling vandaag!

Interessant vooral op de grens van de motregen die in het noorden binnenstroomt momenteel. Wie is ter plekke en schiet de bijbehorende plaatjes?

Zelf zit ik met dochterlief in de Alpen te wachten op sneeuw. Die morgen al had moeten komen, maar dat wordt dus een bak regen vanaf middernacht tot morgen over de hele dag. En nu lijkt duidelijk dat we de nacht op zondag sneeuw gaan zien, hier op 750m al of ietsje hoger. Wordt op die zondag boven 1250m mijn eerste BV op de valreep gered?

Het is zeer complex op de weerkaarten en de twee grote modellen zijn er nog niet uit voor het weekeinde. Daarom een eerste uitgebreide analyse op video. En als je Wintersportweerman al een tijdje volgt overweeg dan ook eens een donatie te doen. Er zijn nog cadeaubonnen voor een spectaculaire maar ultiem veilige tandemvlucht beschikbaar. Betaling via Ideal of Paypal.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

20 reacties

Gesloten voor reacties.