De Dam live! Klik op het artikel om de cam te volgen. Vanochtend valt het zeker nog mee en ook de rest van de dag wordt half zo wild als voorspeld. Maar ik denk dat vele lopers me dankbaar zullen zijn voor de waarschuwingen. Toch wat extra over de juiste kleding nagedacht waarschijnlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=jBmWECpF_HQ

Volg live wat er rond de start op de Dam gebeurt. Ik zag ook een heel peloton wielrenners. Is dat een voorprogramma? Helaas doe ik zelf niet mee. Volgend jaar wel weer eens op het programma. Ga zo met mijn dochter naar haar paardrijwedstrijd. Da’s ook mooi en ze start vroeg en kont dus niet in de regen.

Wie wel in de regen komt zuid de zuiderburen en de Brabanders. Dat er een vreemd horizontaal patroon in deze depressie zit hebben we netjes zien aankomen. Mooie natte soep in de Ardennen met lokaal waarschijnlijk wel 60-70mm neerslag in 24 uur.

Tegen alle verwachtingen in komt er amper sneeuw naar de Alpen maar vooral een hele heftige “direct hit” van het stormfront. Heb denk ik in mijn hele loopbaan als weerman nog nooit zo’n windtunnel naar de Alpen toe gezien. Jammer dat ik niet op mijn stek ben daar. Had het wel mee willen maken. Er wordt gerept van windstoten tot 130km/u. Zou me niet verbazen als er lokaal een ravage wordt aangericht. Er zit gewoon wel wat venijn op het systeem. Dat moet ergens gaan toeslaan.

Geen sneeuw dus in de maak maar juist terug mooi weer in heel Europa.  Maar uiteindelijk gaat het gebeuren. Zoals nu berekend in de cliffhanger van het Europese model. Mooi bolrond hogedruksysteem. Straks eerst goed voor mooi nazomerweer en daarna de verrassingen welke kant op dan ook. Fijne zondag!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

41 reacties

Gesloten voor reacties.