De Dam live! Klik op het artikel om de cam te volgen. Vanochtend valt het zeker nog mee en ook de rest van de dag wordt half zo wild als voorspeld. Maar ik denk dat vele lopers me dankbaar zullen zijn voor de waarschuwingen. Toch wat extra over de juiste kleding nagedacht waarschijnlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=jBmWECpF_HQ

Volg live wat er rond de start op de Dam gebeurt. Ik zag ook een heel peloton wielrenners. Is dat een voorprogramma? Helaas doe ik zelf niet mee. Volgend jaar wel weer eens op het programma. Ga zo met mijn dochter naar haar paardrijwedstrijd. Da’s ook mooi en ze start vroeg en kont dus niet in de regen.

Wie wel in de regen komt zuid de zuiderburen en de Brabanders. Dat er een vreemd horizontaal patroon in deze depressie zit hebben we netjes zien aankomen. Mooie natte soep in de Ardennen met lokaal waarschijnlijk wel 60-70mm neerslag in 24 uur.

Tegen alle verwachtingen in komt er amper sneeuw naar de Alpen maar vooral een hele heftige “direct hit” van het stormfront. Heb denk ik in mijn hele loopbaan als weerman nog nooit zo’n windtunnel naar de Alpen toe gezien. Jammer dat ik niet op mijn stek ben daar. Had het wel mee willen maken. Er wordt gerept van windstoten tot 130km/u. Zou me niet verbazen als er lokaal een ravage wordt aangericht. Er zit gewoon wel wat venijn op het systeem. Dat moet ergens gaan toeslaan.

Geen sneeuw dus in de maak maar juist terug mooi weer in heel Europa.  Maar uiteindelijk gaat het gebeuren. Zoals nu berekend in de cliffhanger van het Europese model. Mooi bolrond hogedruksysteem. Straks eerst goed voor mooi nazomerweer en daarna de verrassingen welke kant op dan ook. Fijne zondag!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

41 reacties

Gesloten voor reacties.