Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Storm, sneeuw en een spannend rondje weerrecords

check ook eens

43 Reacties

 1. Raymond schreef:

  Worden onstuimige dagen
  @Stefan, hoe is het op zee?
  Nog een paar dagen en dan vrijdagmiddag op weg naar het mooie Lermoos

 2. Mark (Breda) schreef:

  Als je in de animatie kijkt waar allemaal sneeuw gaat vallen begin volgende week mag je voorzichtig hopen op opbouw van wat kou in het oosten….die dan later nog naar ons komt.

 3. Jeroen Mens schreef:

  Dat weerstation zal wel inmiddels volgebouwd zijn en de sneeuw weggeruimd zodat een vliegtuig kan landen. Ja ik ben een true sceptic. Ik vertrouw records simpelweg niet. Kijk maar Duitsland afgelopen zomer. Een weerstation naast een kunstgrasveld. Dat soort fratsen. Storm gaat ook meevallen.

  • Maurice schreef:

   Precies dit! Dit hoor je niet! Sneeuw in Australië, record koud in India… nee vooral de warmte benoemen. De mens maakt het milieu kapot. Dieren sterven door ons.
   Alleen mensen willen altijd overal een rede voor en iemand voor verantwoordelijk stellen. Soms gebeuren er dingen waar niemand invloed op heeft. Het uitroeien van een diersoort, daar hebben we invloed op.

 4. Hjs schreef:

  Hopen dat de storm meevalt morgen. Komt mij helemaal niet gelegen.

  Re Co2 als zijnde de thermostaat van de aarde. Volgens mij is er niemand die dat denkt. Het is een factor, die effect heeft, das heel wat anders.
  In ieder geval prettig om te zien dat je niet dogmatisch puur uitgaat van eigen gelijk maar ook eventueel een andere optie als mogelijk ziet. Uiteindelijk Hajo zul je toch van je zelf op je huidige leeftijd wel weten wat voor karakter je hebt. 😉 met zijn plussen maar ook minnen.

  En onze generatie zal het uiteindelijk ook niet weten. Daarvoor zullen we niet lang genoeg leven. Best irritant in mijn ogen.

  Re Immigratie, als lage landen winterliefhebber zijn winters als de huidige mij een gruwel. Mijn hele leven maakte mijn hart een sprongetje als het een witte wereld werd. Weet het niet 100% zeker, maar deze winter kan heel goed de eerste zijn, in mijn leven, met 0,000 sneeuw. Mogelijk de tweede. Probeer het niet teveel te laten inwerken, maar eerlijk is eerlijk, ik wordt er niet echt vrolijk van. En anders dan Hajo en veel reageerders hier zit ik meer aan de andere kant. Ik verwacht wel een doorgaande opwarming. En meer van deze baggerwinters.
  En opwarming gaat niet evenredig verdeeld over de aarde. Maar gaat via veranderende weerpatronen. En Europa komt daar in de winter, qua kou, zoals ik het waarneem, niet goed af. De opwarming lijkt hier boven het gemiddelde uit te komen. De zomers zijn wel beter, meer warmte ervaar ik als prettig. Natuurlijk niet de 40 plus van 2019, hoewel ik niet denk dat dat record heel lang zal blijven staan.

  Re winter, zal eind Maart wel eens kijken, maar qua kou/hellmannen is de “normaal” snel aan het veranderen. Voor de nieuwe 30 jaren normaal, zullen de jaren 80 wegvallen, met daarvoor in de plaats de jaren 10, das ongeveer 3 elfsteden winters inruilen voor 3 x een week kwakkelen. Spectaculair anders.

  Terug naar Immigratie 😉 nog niet direct maar wij hier hebben voor dit jaar, onder het mom van F it, al wel drie reizen ingepland. En nee niet op de fiets. Hoewel ik dat ook best leuk zou vinden. Het zal toch co2 “fout” gaan.

  Zou zeggen, zet alles buiten ff goed vast, dat kan geen kwaad met het oog op morgen.

 5. Martijn sonnenberg schreef:

  http://images.meteociel.fr/im/6258/gfs-0-204_egs1.png

  Waar mag ik tekenen? Wat een droom kaart voor de krokusweek. Koud en strak blauw!

 6. Hanjo Vd Berg schreef:

  GFS en GEM in de metofictie gaan voor diepvries richting 2e krokusweek. Zal wennen zijn voor ons die geen fatsoenlijke winter gehad hebben en gewoon op de korte broek kunnen fietsen buiten ..

 7. lex schreef:

  Omdat het (weer)toch rustig is …….?
  De aarde warmt op: minder hittegolven…
  Wanneer er sprake van een hittegolf is, dan moeten volgens het KNMI vijf aaneengesloten dagen een temperatuur van boven de 25,0 graden hebben en drie van die dagen moeten ook nog tropisch zijn. Dat wil zeggen, drie dagen van tenminste 30,0 graden. Het hoeft er maar een tiende van een graad onder te zitten op een van die dagen en Hiemstra kan het shaken: geen hittegolf.

  Vanaf 1901 kent Nederland onder het huidige KNMI-regime 24 hittegolven. Van deze hittegolven zouden er 7 vóór 1950 zijn geregistreerd en maar liefst 17 erna. Dat ziet er dus helemaal niet zo best uit met betrekking tot het klimaat: als het zo doorgaat hebben we iedere dag sorbet voor ontbijt…

  Minder goed bekend is dat er tot 2016 in ons land eigenlijk niet 24, maar 40 hittegolven waren geregistreerd: 23 in de eerste helft van de 20e eeuw en 17 na 1945! Hoe dat precies in elkaar zit, heeft de Groene Rekenkamer eens uitgezocht.
  In 2016 constateerde het KNMI na een grondige studie dat de meetgegevens van de oude meetstations in lijn moesten worden gebracht met die van de nieuwe meetstations die vanaf 1951 werden gebruikt. Mooi klusje en belangrijk wat goed moet gebeuren. Je zou zeggen dat je dat aan het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut met een gerust hart kunt overlaten..

  Helaas niet: het KNMI besloot de kluit te belazeren en klooide net zo lang met het telraam tot de cijfers overeen kwamen met wat Klaver en Jetten voortdurend staan te krijsen. Namelijk dat het warmer wordt. Juist ja, en dan ga je dus hittegolven slopen, zodanig dat je er geen 40 hebt maar slechts 24. Het onderzoeksteam heeft de gang van zaken bijna geheel weten te reconstrueren en liep daarbij tegen vreemde fenomenen aan. De warme jaren – zoals 1947, ook wel bekend als de ‘zomer van de eeuw’ – en de warme maanden (juni, juli en augustus) zijn overdreven gecorrigeerd ten opzichte van de andere meetpunten.
  >> Laten dit nu net de periodes zijn waarin doorgaans de hittegolven vallen. Het resultaat was dat veel hittegolven van vóór 1951 niet meer als zodanig werden erkend. Naast de gekozen en incorrect bevonden homogeniseringsmethode zorgde de uiterst dubieuze over-correctie voor het verdwijnen van nog eens zes extra hittegolven.

  De cijfers kwamen het KNMI alleen beter uit, omdat met die herzieningen het aantal hittegolven ná 1950 (17) groter zou zijn dan voor 1950 (7). Zie daar: alweer een ‘bewijs’ voor opwarming. En dat, terwijl de temperatuur in werkelijkheid dáálde.

  Het KNMI laat zich, kennelijk net als het Planbureau voor de Leefomgeving en het WODC, voor karretjes spannen van industrie, namelijk de groene cowboys en die van politieke partijen wier achterban en stemvee zich in die industrieën bevindt. En vervolgens levert onze Minister van Binnenlandse Zaken wet- en regelgeving aan om kritiek onder de noemer van nepnieuws tegen te gaan. Inmiddels wordt kritiek op de groene leugens door verschillende krantenredactie en online redacties al grondig gesmoord.

  Het vertrouwen in de onafhankelijkheid is ver te zoeken ,voor de groene beleidsmakers is dat de natte droom,,miljarden subsidie s (lees bio verbranding) die de belastingbetaler betaalt om straks te gaan creperen in de ongezonde verbrandingslucht rond de rokende schoorstenen ,,maar de burger mag zijn open haard niet meer gebruiken voor de ongezonde verbrandingslucht die dat geeft *Proest…

  • nils schreef:

   Tsja, warmer/ kouder… Het is een feit dat gletsjers steeds kleiner worden wereldwijd, dat zal niet door de kou komen. Sowieso verdwijnen de bossen en oerwouden als sneeuw voor de zon. Dat zijn toch de filters van de aarde die onze uitgestoten co2 kunnen neutraliseren. Daar ligt een groter probleem dan de uitstoot zelf. En iets anders maar ook uit de categorie “hoe helpen we de wereld naar de kl*te”: Het is echt niet normaal hoe de hoeveelheid aangespoeld plastic is toegenomen de laatste jaren hier op het strand. En dan is het hier nog heilig t.o.v. vele andere gebieden op aarde. Ook daar wordt door onze grote wereldleiders (met de fantastische D.T. vooraan) echt geen reet aan gedaan. Veel te druk met oorlogjes voeren en daar miljarden mee weggooien.

  • Hjs schreef:

   Echt onzin, los van veranderingen van de omgeving, die echt veel verschil uitmaken. Is een groot verschil de soort weerhut, tegenwoordig wordt een andere gebruikt. En vooral bij zonnig weer geven die beide duidelijke andere uitkomsten, de oude hut geeft dan een hogere temperatuur. De afgelopen 40 graden dagen zouden wel 42 geweest zijn.
   Tis natuurlijk wel koren op de molen van mensen zoals jij, niet handig van het knmi. Beter was geweest, we stoppen de “oude” meetreeks en beginnen een nieuwe met de in gebruik name van de nieuwe meethut.

   Er zijn natuurlijk wel andere, en veel objectievere reeksen, in de winter kun je kijken naar dagen met sneeuwbedekking en ijs op het water, of schaatsdagen. Niemand kan met zulke gegevens rommelen, dat zijn redelijk vaste feiten. En sneeuw en ijs neemt duidelijk af, wat voor meethut of waar die dan staat doet er niet.

   Hoe het knmi de beide meetreeksen heeft verbonden is duidelijk uitgelegd op hun site. Daar is echt weinig op aan te merken.

   Als er trouwens een industrie is die machtig is en veel geld heeft dan is het natuurlijk de olie en gasindustrie. De groene tak is daar echt nog niets bij.

   Dit hele stuk is werkelijk 100% kul 😉

  • Hjs schreef:

   Een vraag jou? Wat zou wel een goede oplossing zijn.

   We hebben een oude meetreeks van de vroegere meethut en een reeks daarna van de nieuwe meethut.
   Beide hutten geven verschillende temperatuurreeksen. Hoe dit probleem op te lossen?

   En waarom, als je denkt dat de nieuwe hut, worden er dan geen oude hutten gebruikt door mensen zoals jij, als je denkt dat die betere resultaten geeft. Niemand stopt je/jullie.

 8. Hanjo Vd Berg schreef:

  Lex +1 bovenstaande info over verdwijnen en corrigeren van hittegolven en temp gemiddeldes was mij ook bekend en dit is gewoon bedrog. Maar dat doet een Koninklijk instituut toch niet … 🙁

  Helaas …

 9. Michael schreef:

  Leuk stuk om te lezen!

 10. lex schreef:

  De wereld ook is groter dan alleen (de media in) Europa ..
  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/temperatuur-daalt-wereldwijd/ 2008(!)
  Stilte voor de storm ?? hier dan nog wat bij elkaar geraapt leesvoer voor als je de deur niet meer uit kan door de orkaanwinden….
  https://www.milieuzaken.org/temperatuurmetingen.php

 11. Tjeerd schreef:

  Vandaag nieuwe ski outfit gekocht in outlet Roermond. Nu een hotel in Roermond.
  Opvallend rustig hier voor wat betreft de wind. Stilte voor de storm….

 12. Leo schreef:

  Toegegeven, het is weer en geen klimaat, maar voor zover weinig sneeuw op Groenland; een droge winter.
  https://twitter.com/greenlandicesmb/status/1225724273135931393

 13. Roland Bodegraven schreef:

  Zo rustig hier gister. Allemaal gevlucht voor ciara? Hehe.

 14. Joalie schreef:

  Ik zie bij de weersverwachting voor het Sauerland voor volgend weekend bij Bergfex een mooi zonnetje en droog en bij andere weersites regen en wind staan. Ik weet dat bij de diverse weersites uitgegaan wordt van verschillende modellen. Jullie misschien een idee welke verwachting gelijk gaat krijgen? Of is dat door de storm van vandaag nog niet te zeggen?

 15. Maurice schreef:

  Volgende week is nog oke maar eerste vakantie wordt slecht

 16. Dennis B schreef:

  Zelfs schaatsen in Zweden is een probleem, voor het eerst sinds de ijsmetingen vanaf1852 naar men zegt.

  HET LAATSTE NIEUWS
  Runn Winter Week 2020 afgelast
  Helaas hebben we na overleg met de lokale ijsorganisatie Runn-is en de gemeentelijke instanties moet besluiten om de Runn Winter Week 2020 af te gelasten.

  We kunnen op dit moment de ijszekerheid die nodig is voor het mogen en kunnen organiseren van evenementen op het ijs, niet garanderen. Ook de lange termijn weersprognose geeft ons geen hoop, dat we de benodigde ijsdikte alsnog zullen bereiken. Het is voor het eerst sinds de ijsmetingen van 1852 dat het Runn Meer niet genoeg ijs heeft. Waar wij normaal vanaf december verzekerd zijn van strenge tot zeer strenge vorst, hebben we deze winter te maken met voor Zweden extreme hoge temperaturen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.