Zojuist zijn de laatste berekeningen van het Amerikaanse model online gekomen. Woesh…..wat een kaarten. Windsnelheden tot wel 50 knopen langs de Hollandse kust voor maandag. Dat is dik 90 kmh en dat staat voor windkracht 10. Zou de soep dan toch zo heet gegeten worden als dat hij wordt opgedient? Bij windkracht 10 kunnen windstoten voorkomen tot wel 120 kmh en dat is gewoon orkaankracht. Dakpannen vastlijmen dus.

GFS 06 15u

De lijnen van gelijke druk liegen er niet om. Hoe dichter bij elkaar, hoe harder de wind. En het “leuke” is dat nu bijna alle modellen meedoen met de stormsoap.

Dit is de kaart van het Europese model van deze ochtend. En kijk eens hoe snel het gaat! Hier ligt de stormdepressie nog bij Middlesbrough in de buurt.

3 uur later ligt hij al te zuiden van Noorwegen boven het Skagerak/de Noorse Zee. De hele kustlijn, inclusief de Wadden, inclusief Friesland en Groningen worden bedeeld met een windveld waar je U tegen zegt. Het zwaartepunt zal rond 15.00 uur liggen aanstaande maandag.

Zodra de windpluim er is zal ik die ook even onder dit bericht plaatsten. Tot zover de storm update.

En vergeet niet Arjan z’n mooie bericht te lezen.


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

39 reacties

Gesloten voor reacties.