Terwijl de berekeningen voor de Lage Landen toch nog niet echt opschieten en de grauwe regenachtige “horrorwinter” eerder door lijkt te gaan, hebben we wat “entertainment” uit Noorwegen te melden: Ingunn. Met top windvlagen van 200km/u en sneeuw op zeeniveau is dat toch wel een bijzonder momentje van winter 2024. Check deze actuele posts op X:

Zo dat was ie weer. Meer leuks heb ik ff niet te melden behalve dat het storm (pun intended) loopt op het paragliding in de winter in Zell am See. Terwijl de omstandigheden voor skiën en baarden ook nog wel tof zijn. Laagland winter houdt ik in de gaten. Als daar nieuws is, lees je het hier. Voor je dagelijkse schrikbarende portie kou en sneeuw zie electroverse.info (5 euro per maand voor die info is niet te veel).

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.