Heerlijk zo’n herfststorm. Bijna was het een perfecte storm geworden. Niet te hard en niet te slap. Maar toen kwamen de berichten van de twee dodelijke slachtoffers, waaronder een argeloze toeriste in Amsterdam. Dat is dus niet perfect. R.I.P. Ik wil beschrijven wat het mooie is van een storm tot windkracht 12. Dat is namelijk al het goede van een storm zonder het kwade. Het kwaad, dat is een tornado, een hurricane of het ergst van alles een tyfoon. Maar gewoon bomen zien buigen in de wind. Je e kracht voor te stellen door te denken dat je zo’n boom uit een autoraam van een rijdende auto houdt.  Windstoten van 120-150km/u.

IMG_5287

Als je in de lichtste versnelling fietst tegen vlagen windkracht 8 en je bijna stilstaat. De facelift die je nog minutenlang voelt. Dat is waarom ik het zo lekker vind om ’s ochtends als eerste de piste op te gaan om rode en zwarte pistes in Schuss te nemen. Ik gebruik geen drugs maar ik denk dat daar niets tegenop kan. Hierboven zie je me tijdens mijn storm chasing rondje de deur van Blookers in Amsterdam open beuken.

IMG_5313

Mijn hele foto verzameling van vandaag inclusief strandfoto’s en talloze geknakte bomen zie je hierrr. Hieronder nog wat platen uit de  community…

[metaslider id=27321]

Wauw! Say no more. En dan deze video nog: je ziet hoe een boom een geparkeerde auto plet. En deze: een fietser wordt op haar na gemist door een woudreus aan het Haarlemmerplein in Amsterdam. Een En KNMI site vandaag:

knmi_plat

Tja en maandag is mijn vaste squash-avond…

squashcity_storm

 

Dat is dan weer jammer. Op wintersport kun je altijd nog uitwijken naar de lagere liften. Dat heb je niet in Amsterdam. En nu we hettoch over sport hebben. Ik wil altijd nog een keer het NK-wind-mee-fietsen organiseren. Ik denk aan een afstand van 100km of zo. Traject last minute te bepalen de dag voor een herfststorm. Wie is voor? Bij meer dan 20 stemmen op dit artikel organiseer ik het herfst 2014.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

34 reacties

Gesloten voor reacties.