Stoneman in Obertauern

Volgende weekend op 7 juli is het zover dan opent de Stoneman Taurista in partnergebied Obertauern. Een prachtig mountainbikeparcours van maar liefst 123 kilometer en een hoogteverschil van maar liefst 4505 meter! Deze uitdagende trip neemt je mee doorheen de prachtige natuur op de bergtoppen in Salzburg.

De Stoneman Taurista de ultieme uitdaging

Snowboarder Benjamin Karl komt volgend weekend het parcours mee openen dat deel uit maakt van de “Stoneman”. Een reeks van 4 mountainbiketochten samengesteld door Ronald Stauder die je doorheen de meest prachtige landschappen brengen. Je vindt de andere tochten in de Dolomieten, Berner Alpen en het Ertsgebergte.

De tocht in Obertauern zie je hieronder op de kaart. Een 360° panoramisch uitzicht over de 150 bergtoppen, waaronder de Dachtstein maken deze uitdaging zeker de moeite waard. Het eerste stukje van de rit is het ergst. Wanneer je  richting de Oberhütte fietst, stijg je maar liefst 500 hoogtemeters. Wanneer je de Oberhütte hebt bereikt kan je halt houden aan het meer. Even pauzeren, want je moet nog richting de 2022 meter hoge Seekarscharte.

Stoneman in Obertauern

Eén van de meest indrukwekkende haltes is de Johanneswasserfall. Het water valt hier wel 60 meter naar beneden. Een perfecte plek om wat foto’s te nemen voor je verder fietst doorheen de weilanden   van de Gnadenalm. Je passeert nog leuke dorpen zoals Radstadt, Flachau en Wagrain.

Waterval tijdens stoneman

Dichtbij het parcours van de Stoneman Taurista in Obertauern vind je een fietsenstalling, mini- werkplaats en een fietswasstraat. Je kan de tocht in 1 dag voltooien, maar je kan hier ook een meerdagen tocht van maken. Zo heb je voldoende tijd om de omliggende dorpen te bezoeken. Wil je weten waar je dan best kan verblijven? Klik dan hier.

Stoneman tocht doorheen Gnadenalm

De officiële prijzen van het starterspakket liggen tussen de €29 en €49. Wat het verschil is tussen deze pakketten vind je op de website van Stoneman Taurista. Je kan hier ook jouw pakket reserveren. Het parcours is nog open tot eind Oktober, dus je kan rustig jouw trip beginnen plannen.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.