stockholm1

De mooiste foto’s komen eens niet uit de Alpen tot ons maar uit Stockholm. Daar is woensdag meer sneeuw op één novemberdag gevallen dan ooit eerder sinds het begin van de systematische metingen in 1905. Het is lake effect snow of zoals de Zweden het noemen: een “sneeuwkanon”.

stockholm3

Er viel minstens 30cm. Het oude record was van november 1985 toen op één dag 29 centimeter viel.

stockholm2

Woensdagochtend was er al 21 centimeter gevallen. ’s Middags begon het opnieuw te sneeuwen tot er nog 15 tot 20 centimeter. Vanochtend was de accumulatie 39cm op het SMHI weerstation in Stockholm. Lang geen maandrecord in de Zweedse hoofdstad want dat staat op maart 1909 met 76cm sneeuw. Laten we genieten van nog wat plaatjes….

Tja echt genieten… en hoe ziet het er in het skigebied Åre uit?

are1011

Ook gaaf! Nou Zweden gefeliciteerd! Een mooie start van jullie winter. En Alpengangers hoeven gelukkig niet jaloers te zijn. Dus het is jullie gegund… zeker als we zien dat jullie ook echte winterkoninkjes zijn…

Hier 11 tips hoe Zweden de winter door komen! Enne… misschien vraag je je af hoe er zo veel sneeuw kan vallen met de global warming. Niet zelden is getracht uit te leggen dat meer sneeuw komt door de opwarming. Maar het zou ook kunnen dat met de keuze voor een nieuwe president in Amerika een einde is gekomen aan een van de grootste wetenschappelijk-maatschappelijke schandalen “ooit”. Volg het blijde klimaatnieuws op climatedepot.com. Mijn boek gaat er niet over, maar de aanhoudende ten hemel schreiende klimaatnonsens is wel een van de voornaamste drijfveren geweest voor me om het te schrijven.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

26 reacties

Gesloten voor reacties.