Het is nu stilte voor de WC in de Alpen. En die WC treft vandaag al de Franse Alpen.

Kijk maar vanmiddag … en vanaf dat moment jaagt het ene warmtefront het andere achterna tot…

…. uiterlijk woensdag de sneeuwgrens keldert en de grote dump is gearriveerd. We praten niet over meters sneeuw maar wel over decimeters. Gisteren was Bergfex nog wat karig… maar vandaag ziet het er voor mijn omgeving al behoorlijk top uit. Deel gerust in de reacties de centimeters die jij ziet voor andere regio’s …

Hier is hij dan de mooie glijbaan…. Dat is toch echt the real thing wat je wilt hebben voor de noordkant. Goed vanaf de Franse Alpen tot in Stiermarken voor Die Tauplity en Loser. In dat laatste skigebied ski ik 15 februari een freeride wedstrijd.

Laat het er tegen die tijd maar zo uitzien daar. En ook voor alle krokusgangers natuurlijk. Ik denk dat we een goede timing zien nu.

Hier zie je voor een punt aan de noordkant op 800m hoe het temperatuurverloop nu wordt berekend. De koude dagen na de sneeuwval zijn ook in de Lage Landen “winterachtig”. Wim Hof dagen dus. Zal spoedig eens een goed artikel daarover schrijven. Hoe je dat kunt benutten voor je gezondheid. Nu met m’n vriendin snel op wel naar de SkiWelt waar zij verder gaat oefenen op de blauwe piste en ik over de berg naar de Stöcklalm piep voor weer een leuke dag met de broertjes Xander en Jasper!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

32 reacties

Gesloten voor reacties.