Het is nu stilte voor de WC in de Alpen. En die WC treft vandaag al de Franse Alpen.

Kijk maar vanmiddag … en vanaf dat moment jaagt het ene warmtefront het andere achterna tot…

…. uiterlijk woensdag de sneeuwgrens keldert en de grote dump is gearriveerd. We praten niet over meters sneeuw maar wel over decimeters. Gisteren was Bergfex nog wat karig… maar vandaag ziet het er voor mijn omgeving al behoorlijk top uit. Deel gerust in de reacties de centimeters die jij ziet voor andere regio’s …

Hier is hij dan de mooie glijbaan…. Dat is toch echt the real thing wat je wilt hebben voor de noordkant. Goed vanaf de Franse Alpen tot in Stiermarken voor Die Tauplity en Loser. In dat laatste skigebied ski ik 15 februari een freeride wedstrijd.

Laat het er tegen die tijd maar zo uitzien daar. En ook voor alle krokusgangers natuurlijk. Ik denk dat we een goede timing zien nu.

Hier zie je voor een punt aan de noordkant op 800m hoe het temperatuurverloop nu wordt berekend. De koude dagen na de sneeuwval zijn ook in de Lage Landen “winterachtig”. Wim Hof dagen dus. Zal spoedig eens een goed artikel daarover schrijven. Hoe je dat kunt benutten voor je gezondheid. Nu met m’n vriendin snel op wel naar de SkiWelt waar zij verder gaat oefenen op de blauwe piste en ik over de berg naar de Stöcklalm piep voor weer een leuke dag met de broertjes Xander en Jasper!

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

32 reacties

Gesloten voor reacties.