Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Stilte voor de sneeuw en tijd om even stil te staan bij de onzekerheden

check ook eens

83 Reacties

 1. Qlubtempo Raoul schreef:

  Voorlopig niet live Hajo?

 2. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Wat een sneeuw, wat een sneeuw.
  Vorarlberg dikke 200 mm wat een feest, dat zal er 9 maart nog wel liggen als we naar Gargellen gaan.
  Zou wel zonde zijn natuurlijk als de taditionele Weinachtstauwetter veel regen omlaag laat storten.

  Fijne avond,
  Marcel
  http://weerstationluyksgestel.nl/weather28/index.php

 3. Remko schreef:

  @ Hajo.respect voor jouw ontboezemingen en openheid. In een krimpende organisatie is het lastig besluiten te nemen en hele,goede mensen los te laten. Maar het moet. Het is het begin van een nieuwe groei. Vandaar dat de relaties goed moeten blijven.ik weet dat zij mede verantwoordelijk zijn voor de site zo die er nu is. Mogelijk heb je ze later weer nodig als dit economisch verantwoord is. Anderzijds is het zeer zeer spijtig dat je twee kanjers moet laten gaan. Ik hoop dat de kwaliteit van deze site op niveau blijft. Met de komst van Jorne is een eerste stap gezet. Keep up the spirit.

 4. Mark (Breda) schreef:

  Stuk gelezen. Nog een keer gelezen.

  Laten we hopen dat Leo en Frederic wel af en toe hier blijven komen. Hun bijdragen zijn de steunpilaren onder de site. Het huis rammelt. Hopelijk blijft het staan…ik kijk het even een tijdje aan.

  Uiteindelijk draait alles weer om geld…en niet om de daadwerkelijk toegevoegde waarde. Jammer.

 5. Erik schreef:

  Mooi bericht Hajo, het zal niet makkelijk voor je zijn geweest dit op te schrijven. Respect en hou je haaks. Zie het inderdaad als een nieuw begin. En voor Leo en Fre, dank voor alle mooie berichten.

 6. Ieke schreef:

  Mooi gesproken ( geschreven ) Hajo.
  Deze duidelijkheid siert je.

 7. Paul A Club 1989 schreef:

  Amen. Respect! Bedankt Fré en Leo!

 8. Toni schreef:

  Bedankt Hajo. Laat het een succes worden want ik zou niet weten waar we zonder wswm.nl naar toe moeten gaan.

 9. Michel schreef:

  Wouw, wat een brief, eerlijk maar wel jammer, ik hoop dat deze site beter gaat lopen zodat deze top weermannen weer een financiële bijdrage kunnen ontvangen voor hun schitterende berichten, ook in de zomer! Ik vind het wel jammer hun berichten te moeten missen……….

  • Hajo schreef:

   Eerst vet op de botten! t’ Is niet anders. Maar de wintersportvoordeeltjes die we soms kunnen bieden zijn ook niet gering. Lean and mean is wel het devies. Het is ook een markt volop in ontwikkeling. Online heeft steeds nieuwe uitdagingen. Instagram? Zeg jij het maar…. anyway… Jorne is er straks. We gaan er een feest van maken.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Nog een tip Hajo

    Ik wil graag een donatie doen maar bij de vorige mogelijkheid kon ik alleen een groot bedrag overmaken in samenhang met paragliden..
    Zorg voor een link waar ik met ideal kan betalen en mijn bijdrage heb je..

    • Hajo schreef:

     Jeetje wat lief! Vul eens 0,5 of 0,25 in in dat formulier. Ik wist het ook niet maar het werkt! 😉

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Van welke datum was dat ook alweer of heb je een link ?

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Lukt niet Hajo. Het bedrag veranderd inderdaad waarbij rekening wordt gehouden met de toegepaste factor maar bij verzenden kleurt het standaardbedrag van € 60 rood (foutmelding). Heb het 3 keer geprobeerd dus hopelijk wordt het vannacht niet 3 x verwerkt 😉

  • Hajo schreef:

   Ik vind het ook jammer. Ze konden blijven maar kozen anders…. en nu gaat WSWM.nl door naar een fantastische winter met Jorne als vaste kracht in het hoogseizoen.

 10. Jan schreef:

  Klasse Hajo, Klasse Frederic en Klasse Leo

 11. Hajo schreef:

  Cescia: bedankt! <3

  • Cescia schreef:

   Hajo, bedankt om mij 5 jaar geleden een plek te geven. Om mij te doen groeien, toen ik nog niets kon schrijven mocht ik hier beginnen. 5 jaar later, 5 jobs later is dit de constante in mijn leven. De passie voor sneeuw! De passie voor het bergleven. Ik heb dankzij jouw medium zoveel mooie dingen kunnen doen samen met Dennis. Hij heeft kunnen paragliden dankzij jou! Ik zal nooit vergeten dat je ons kansen geeft! De kans om Savoie Mont Blanc te ontdekken, de kans om Valle d’Aosta te ontdekken. Nu de kans dat we samen doorheen Voralberg kunnen reizen. Ik zal hier altijd mijn best blijven doen! En weet, als er wat is, stuur me een berichtje en we bellen!

 12. Hans schreef:

  Wauw Hajo, wat een mooi weerbericht eh.. bericht weer 😉
  Respect voor je openhartigheid en alle goeds voor jou en je team gewenst!!

 13. Snowfever schreef:

  Beste Hajo,

  Dit was een mooi en oprecht bericht waarbij je je heel kwetsbaar hebt opgesteld. Ik ga Leo en Frederic oprecht missen met hun realistische kijk op de ontwikkelingen in de weerkaarten. Er was een mooie balans en ik hoop dat je dit met het bestaande team, en wellicht toekomstige talenten, in stand kan houden. Als ik je toch nog een tip mag geven…blijf jezelf en waardeer wat je hebt. Gisteren heb ik mijzelf echt even zitten opvreten omdat je jezelf meer dan gemiddeld intelligent noemt. Echt, dat is niet nodig! We weten allemaal dat je niet dom bent. En ik waardeer je berichten enorm. Ik hoop dat WSWM.nl dit niveau kan vasthouden en ik wens jullie allemaal het beste!

  • Hajo schreef:

   Daar hebben meer mensen me op aangesproken. En ik weet heus dat dat totaal not done is om dat te zeggen. Maar het steekt me altijd een beetje dat je hele schoolcarriere en je tijd aan de universiteit iedereen altijd aan je tafeltje kwam staan of je ze niet even kon helpen. En altijd heb ik dat gedaan. Vriend en vijand hielp ik met studeren en tentamens. En dan zo veel jaren later krijg je zo veel domheid een onbenul tegen je geworpen over onderwerpen waar je de meest diepzinnige gedachten over hebt. Dan zie je dat in de grote mensenwereld niet meer die kinderlijke eerlijkheid telt van “hij is best slim, zullen we hem eens vragen” maar dan geldt de schijnwereld van “die heeft veel geld”, “die is heel succesvol”, “die heeft een belangrijke baan”, “die is hoogleraar”, “die doet in windmolens” of “die is van Greenpeace”. Hoe vaak heb ik hier niet benadrukt dat ik tien keer meer verstand heb van klimaat dan van weer. Maar mensen hebben geen interesse in mijn visie. Sommigen. Ja ik ben dan arrogant. Maar hun arrogantie is minstens even erg. Maar misschien heb je gelijk en moet ik het beter niet meer doen. Sympathiek is het sowieso niet. Nog zo’n dingetje. Als je maar sympathiek gevonden wordt, kom je met alles weg… zelfs met oorlogsmisdaden. Nou gelukkig heb ik veel charisma… als mensen me ontmoeten…. zwart op wit is altijd anders…. dan altijd meer gehakketak over woorden en woordjes…. daarom ga ik graag ook de kant op van de live uitzendingen. Dan kan ik ook gewoon lief glimlachen…. en aardig gevonden worden. Mijn klimaatstandpunt maakt niet geliefd…. maar het is wel het enige eerlijke…. en wintersporters willen het nog wel eens leuk vinden.. smile.

   • Hjs schreef:

    Mooi open verhaal. Wees een beetje zakelijker, het kan niet anders.

    Omtrend dat school verhaal, das idd gewoon grappig, daar wordt afgekeken en/of geluisterd naar uitblinkers. En later zijn dat nu “fake news” brengers geworden. En weet Jan met Pet het beter 🙂

    En tja, je kunt natuurlijk nooit zeggen dat he intelligent bent haha, Trump doet dat ook, overduidelijk onterecht.

   • Aart schreef:

    Zonder dwarsliggers geen spoor Hajo!

    Door voor de troepen uit te lopen, ben je een makkelijk doelwit. Zowel van links als van rechts….

    Wat zeker kan helpen is je bericht eerst een half uurtje te laten rusten en voordat je publiceert nog een keer lezen. 10 Tegen 1 dat je nuances aanbrengt 🙂 .

    Zeker doorgaan met WSWM.NL!

 14. Koning Winter schreef:

  In het weercafe wordt het afscheid van/door Frederic aangekondigd.
  Velen onder ons vinden dat spijtig. Ik kan mij als zelfstandig ondernemer natuurlijk de overweging van Hajo voorstellen en begrijp dat dit momenteel een keuze moet zijn. Echter als er zoveel bewonderaars zijn zou het mogelijk moeten zijn om een soort van donatiepot in het leven te roepen waaruit Frederic en/of Leo kunnen worden gecompenseerd voor hun bijdrage, het is maar een idee.

  Als de beslissing van Frederic overwegend gebaseerd is op het feit meer tijd te besteden aan zijn gezin moeten wij die keuze natuurlijk respecteren, maar het blijft wel jammer.

  Dank voor jouw expertise en mooie berichten Frederic.

  Het ga je goed.

  Gegroet,
  Dirk alias Koning Winter

 15. Marcel H schreef:

  Respect voor je verhaal en je genomen keuzes. Niet iedereen durft zoiets aan.
  Ik weet niet waar je mogelijk nog hulp bij kunt gebruiken, maar mocht je iets zoeken, wie weet kan ik helpen.

 16. Patrick schreef:

  Zeer zeer spijtig maar enigzins te begrijpen . Ik ga Frederic zijn berichten missen . Keek er steeds naar uit om zijn klaar en duidelijke uitleg te lezen . Hopelijk komt er binnen afzienbare tijd weer de mogelijkheid om met hun samen te werken , en hoop ik ook regelmatig berichten van Frederic en Leo te zien voorbijkomen .

  • Hajo schreef:

   Dat zou mooi zijn. Maar ik vond het het eerlijkst om niet met een worst te gaan werken van “misschien over twee jaar”. Dat moeten we eerst aanzien. Eh geloof me: Wintersportweerman.nl is best gezond hoor…. de begroting is niet nihil…. de IT kost een lieve duit…. en die wintersportvoordeeltjes ook…. een seizoenpas is niet gratis… een skipak is niet gratis… Facebook promotie is niet gratis… benzine is niet gratis…. een auto is niet gratis…. en vooral mijn fte is niet gratis. WSWM is financieel een succesvolle onderneming. Maar nu in een doorstart waarin toch even gesneden moest worden….

 17. EKlop schreef:

  Goed dat je je verhaal zo doet Hajo!
  Ik ga hem nu wel zeggen, al is de kans dat je me nu een lul vind, in plaats van dat het je ogen opent.

  1. Breng je site eens op orde, al is het je laatste cent. (Jannes is goud(!), maar jij moet hem een hand reiken). Je platform kraakt en piept technisch…. tot je het opnieuw bouwt…. of langzaam zal sterven.

  2. Ritme, ritme, ritme voor de massa. Zorg iedere avond (geen uitzondering!!!) voor een wintersport weerbericht in tekst en plaatjes. Geen gelul over klimaat, je moeder, paragliding, het weer in Australië, je mening over Piet Paulusma, brakke Facebook streams, etc. Nee: een plat sneeuw/vorst bericht voor de bergen in midden Europa waarin je ver vooruit blikt (als onderscheiding op andere wintersport weer sites). Hier komt de massa voor, de rest van je berichten moet je zelf weten. Maar 1 bericht per dag rond hetzelfde tijdstip met wintersport voor de komende 3 weken in tekst en plaatjes. Fase 2; introduceren we smorgens een LL bericht, hier komen ook veel mensen voor.

  Prioriteiten stellen, focus en ritme. Bedien de massa, dat is je stabiele inkomen.

  • Hajo schreef:

   Dank voor je visie. Nou mijn stabiele inkomen zijn mijn skigebiedpartners en de hoofdsponsor. En ik stuur ook op hun verwachtingen. maar natuurlijk staat de community voorop…

  • Marco schreef:

   100% eens. WSWM is een mooi platform met een uniek geluid, maar er valt veel meer uit te halen (niet alleen voor de community, maar vooral voor Hajo zelf). Er moet precies gebeuren wat jij zegt, niets meer en niets minder.

  • Henri schreef:

   Eens! En de rest vind ik ook wel leuk overigens, zeker de klimaatstukjes!!

 18. Hans schreef:

  Vrij recent nog het “team”(foto) bekeken, vond het nogal ” verdacht” 😉
  “De puzzelstukjes zijn nu op z’n plaats gevallen” zoals dat ook in weertermen vaak wordt gezegd.
  Hoe moeilijk of lastig het ook is, afscheid nemen én keuzes (moeten) maken is niet altijd gemakkelijk/fijn.
  Respect voor jouw schrijven Hajo. Respect ook voor Frederic en Leo: beide nogmaals bedankt voor de geweldig mooi geschreven berichten! Ook af en toe de nodige humor maar helaas ook moeten reageren op lastige reageerder(s). Diepe buiging! Het kwam gelukkig altijd weer goed. Het bratcht ook mensen dichter bij elkaar. Afsluitend zeg ik: zeg nooit nooit, maar “misschien tot ooit” 😉

 19. deepblue schreef:

  Soms heb ik het idee dat je te open bent, maar het siert je. En respectvol geschreven.
  Chapeau & zet hem op WSWM-team!

 20. Moes schreef:

  Duidelijk verhaal.
  Laten we hopen dat ook zonder deze mannen het niveau van deze site gewaarborgd blijft. Zulke acties kunnen helaas ook resulteren in een neerwaarts domino effect, minder financiële armslag = minder kwalitatieve berichten = minder bezoekers = weer minder financiële armslag enz enz.
  Maar laten we hopen dat het zover niet komt. Zolang het interessant is zal ik hier blijven komen. Keep up the good work!

 21. Snowfever schreef:

  Dat is helemaal niet nodig Hajo, blijf vooral jezelf. Maar er bestaat zoiets als de gunfactor. En door dit soort opmerkingen raak je die kwijt. En ik denk dat je heel dankbaar mag zijn met de feedback die je van verschillende mensen hebt gekregen. Als ze niet om WSWM.nl zouden geven dan krijg je dit ook niet terug. Uiteindelijk wil iedereen het voorbestaan waarborgen en je helpen om WSWM naar een hoger niveau te tillen. Keep up the good work!

 22. marcelvdh66 schreef:

  Hajo, ik heb bewondering voor hoe je je leven leeft en je moeilijke beslissingen niet uit de weg gaat en en daarmee trouw aan jezelf te zijn. En tegelijkertijd lijkt er ook iets onrustigs en vluchtigs in te zitten. (Maar dat kan ook maar gewoon interpretatie van mezelf zijn en daarmee misschien meer iets over mezelf zeggend) Ik schrijf het je toch juist omdat inhouden wat voelbaar is geen kwaliteit van kontakt is.. Ik gun je warme verdiepende en wederzijdse ontmoetingen… en voel me zeker uitgenodigd om bij je langs te komen als ik die kant op ga… maar voor dit moment ben ik ook gewoon stikjaloers op je voor dit komende weekend.. live erbij zijn als de eerste echte wintersneeuwdump wellicht dit weekend beleeft gaat worden.. genietse man

  • Hajo schreef:

   Dank je. Ja ik trek het vaak aan. Niet zelden ergens een paar dagen gezeten en dat het dan net kwam. Nu is het wel echt een stom toeval. Exacte overlap. Moet niet gekker worden. Dan ga ik mezelf verhuren als sneeuwmaker!

   • marcelvdh66 schreef:

    Haha, goed plan.. geen ingewikkeld kaarten kijken, meteofictie en ander gelul.. gewoon sneeuwmagneet zijn..(of in resonantie leven met sneeuw) … dat is pas een kwaliteit die past bij een Wintersportweerman , nog even en je krijgt net zoals in life of Brian horden volgers achter je aan

  • Hajo schreef:

   Ha iets onrustigs? Ik was de meest relaxte huisvader ooit… volledig in rust met mezelf en de situatie…. heb in beide gevallen niet zelf voor de scheiding gekozen…. het zijn die vrouwen tegenwoordig waar de onrust zit haha. Maar als ik een klap krijg….. dan zoekt die energie wel zijn weg ja…. Anselm Grün heeft gezegd dat een grote crisis een manier is voor het universum om je te vertellen dat er even verderop een plek is waar je pas echt jezelf zult zijn. Die plekken heb ik ook meermaals gevonden in mijn leven dus…. maar het glipt uit je handen…. die laatste les heb ik nog te leren. Met paragliden noem je dat centreren…. de thermiek centreren zodat je rustig blijft stijgen…. centreer je slecht…. val je eruit…. mooie sport…. zo veel uit te halen. Kom eens vliegen.

   • marcelvdh66 schreef:

    “Kom eens vliegen”… lijkt me geweldig… helemaal met je centreer verhaal… wie weet dit voorjaar.. (bedankt voor je uitnodiging)

 23. Eric | schreef:

  Hajo, Ik geef niet snel een compliment maar wat ben jij open en eerlijk met zo n reactie…. Maar het is nu wel duidelijk. Soms is het in mij n ogen net even iets te open…maar zo ben je….en daar bedoel ik niets negatiefs mee. Gewoon lekker door gaan en….. als je tijd hebt, niet dit weekend maar het weekend er op gewoon ff de wifi verbinding bij mij uittesten…wellicht dat het dan ook goed gaat met de live verbinding….

 24. Roy schreef:

  Jemig wat een avond!! De teleurstelling over het vertrek van Frédéric is nog niet verwerkt en daar is ook meteen het vertrek van Leo. Daar ga ik mee beginnen.

  Beste Leo,

  Bedankt voor alle jaren dat je al je energie hebt gestoken in zeer informatieve weerberichten die soms echt tot op het bot toe gedetailleerd waren. Je kunde over de Lage Landen is geweldig en de voor mij niets verhullende irritaties die je afgelopen jaren had over Erwin zal ik niet vergeten. 😉
  WSWM verliest met jou een gedreven weerman. Van mij en zeker ook van de vele volgers hier ontzettend bedankt. De schaatsers onder ons dragen het grootste verlies. Als ik Hajo hierboven zo hoor staat de deur open voor Gastblogs. Mocht er zich de situatie voordoen dat het ijs dikker en dikker wordt en de mensen in trans raken door het E woord wat steeds vaker en vaker ter sprake komt voel je je dan welkom om een mooi schaatsweerbericht te schrijven. We kunnen ons op dat moment niemand beter wensen dan jou.

  Bedankt Leo, het ga je goed. 🙂

  • Roy schreef:

   Hajo.. je verhaal raakt me. Ik vind het juist goed dat mensen open en eerlijk zijn. Dat waardeer ik. Dank daarvoor. Ik denk dat we veel van elkaar verschillen maar als 1 van de eerste volgers ben ik toch altijd trouw gebleven aan de sites die je hebt beheerd. Het is inmiddels duidelijk geworden dat geld een rol speelde en dat dat in deze een logisch gevolg heeft gehad. Weerberichten schrijven kosten veel energie en tijd. Tijd die ten koste kan gaan van andere hobby’s en/of het gezin. De keuzes van de vertrekkende weermannen is daarom gerechtvaardigd. Loyaliteit is hierin niet voor iedereen zo maar even in te passen. Ik hoop dat je je leven kan oppakken in Oostenrijk en verder kunt met je leven. Mocht ik een flink bedrag winnen in de oudejaarsloterij zal ik een megaschenking doen. Beloofd. Ik ben ook maar een arbeider in deze maatschappij dus veel kan ik niet doen. Ik kan wel een paar tientjes missen van mijn spaarrekening. Zeg maar waar ik dat kan doneren.
   2 jaar terug kreeg ik te horen dat ik geen kinderen kan krijgen. Nooit een zoon of een dochter. Zal nooit een vader worden. Dat verdriet draag ik mee de rest van mijn leven. Jij bent vader van 2 mooie gezonde kinderen. Dat geluk is groter dan al het geld op de wereld bij mekaar! Ik geniet nog steeds van de vallende sneeuwvlokken. We doen samen leuke dingen om die leegte op te vullen. Ik heb het geluk dat mijn lieve vriendin me niet in de steek heeft gelaten wat mijn grootste angst was. Ik leef met de dag. Pluk hem. Jij doet het met vliegen en genieten van de natuur dus ieder zo zijn ding. Ik gun het jou. Dank je wel voor het wintersportplatform waar ik al jaren op mag schrijven.
   Succes de komende tijd met de ‘wederopstanding’ van project WSWM.

   Gr. Roy

   • Jorne schreef:

    Wouw! Respect voor de openheid, niet alleen van jou maar ook de rest hier… iedereen die leest zal dit tot zich nemen. We hebben iets om op te bouwen, deze community, belangrijke bakstenen, sneeuwvlokken zullen snel weer vallen!

 25. Matthijs (Sliedrecht) schreef:

  Ik schreef in het vorige bericht al over de community. Zo voelt deze site voor mij. Zomer winter, elke dag WSWM lezen. Zoveel geleerd. Keep up the Good work. Super dat je er openheid over geeft, zo vallen bepaalde dingen op zn plek die je als lezer aanvoelt/leest. Als we allemaal (kunnen) blijven bezoeken kan de groei weer toenemen.

  • Hajo schreef:

   Ja ik wilde het eerst niet allemaal in detail delen. Maar jouw reactie bewijst dat het wel moet. Ik kan niet een hele community laten gissen naar wat er aan de hand is. Of dat men denkt dat ik een boeman ben die mensen weg bonjourt. Niemand is hier een boeman. Shit happens. Dan moeten keuzes worden gemaakt. En neemt iedereen een nieuwe positie in. Ik moet Fré’s en Leo’s keuze respecteren. Er waren vele alternatieven. Maar het team van WSWM is gezond. Alle cruciale posten zijn bezet. Tot en met de tweede weerman van dienst: Jorne.

 26. Marc schreef:

  Hey Hajo,
  Bewondering voor de openheid en wat je allemaal doet. Heb eigenlijk zo’n soortgelijke situatie gehad. Heb een eigen bedrijf en 3 kinderen. Passie bergen en skieën. We zijn gelijk oud alleen jij hebt het geflikt datgene te doen wat je het liefst doet, wonen in de bergen en alles daaromtrent kunnen doen en beleven, al moet het gemis van je kinderen ook groot zijn. Daarom kon ik dezelfde stap niet maken, dus te gaan richting bergen.
  Ik klop heel graag eens aan daar in Hopfgarten. Zelf kom ik al heel mijn leven in Maishofen en omgeving (Landhaus Oberhaus, bij Gerling). Was ook skileraar maar dan in Maria Alm, dus voel mij soort erg verwant met jou.
  Keep up the good work en hoop eens tot gauw in mijn en jouw Österreich.
  Servus

  • Hajo schreef:

   Dat wordt nog een gezellige boel hier in Hopfgarten. En dat is ook een richting waar ik heen wil met WSWM. Je reactie is goud. Zoals jij zijn er meer. Hoe gaaf zou het zijn daar een grote actieve club van te maken…. weer en weerkaarten is één ding…. ín dat weer actief zijn is het andere…. het betere…. Ik zie je graag komen. Je bent welkom. 🙂

  • Roland Bodegraven schreef:

   Had ik ook. Ik zeg altijd dat ik in oostenrijk geboren had moeten zijn.

   Met mijn opleiding kan ik met gemak in oostenrijk in de radiotherapie aan de slag, om de hoek van wald zelfs een kliniek, maar durfde het niet aan. Dat leverde mij een pracht dochter op en een geweldige nieuwe relatie. Soulmates bestaan. Maar toch knaagt het soms. Dus hajo, hulde, je hebt het geflikt!

 27. Sytze schreef:

  Hajo, nu snap ik waarom deze site me elke keer weer trekt…. veel respect voor jou Hajo zoals jij het neerzet. Nu valt veel op zijn plaats,..nu ik je verhaal en je commentaren lees. Het maakt je kompleet.

  Te veel open bestaat niet voor mij. Blijf aub zoals je bent. Het gaat niet om aardig gevonden te worden, het gaat om authentiek zijn, echt zijn, mens zijn.
  Laat je intelligentie horen, jouw talenten en boodschap heb je te delen….gul zoals je blijkbaar bent.

  Ik wil graag een BV doen: binnen een jaar leg jij in dwdd uit waarom deze winter gegaan is zoals gegaan afgezet tegen de ontwikkelingen van het klimaat…jou visie.

  En een andere BV: we zien Frédéric en Leo regelmatig in de commentaren terug….immers zij hebben hun passie te volgen..ze kunnen niet anders!

  Op jullie, op jullie mensen, op het verrassende weer, op de aarde. TSJOCH

  • Hajo schreef:

   Het duurt nog iets langer tot de klimaathype valt en dat kaartenhuis instort. De super El Ninjo van 2015-2016 heeft ook mijn oorspronkelijke prognose minstens iets van 5 jaar naar achteren geworpen. Denk dat de globale temperatuur nog een volle graad moet dalen … that will bring the house down…. denk nog een jaar of drie a vier…. en dan nog een jaartje waarin iedereen langzaam uit zijn hypnose kruipt…. dat gaat echt smullen worden…. dan komt langzaam ook de tijd om echt live te gaan met je verhaal…. ik denk een boek…. gisteren riep ik al een mooie titel: “How the global warming hoax saved my life”. Of zo iets…. of gewoon laten gaan en lekker vliegen met adelaars…. 😉

   • Roland Bodegraven schreef:

    Vraagje. Ik zag in een docu dat er geteste theorien zijn dat aardolie en gas niet zo zeer fossiele brandstoffen zijn (bedacht door meneer Rockerfeller om het schaars te laten lijken), maar juist aangevuld worden door processen in de mantel vd aarde en dus niet eindig zijn. Wat denk jij? Ik denk dat er een waarheid in zit.

    • Hajo schreef:

     Ja Fletcher Poultry heeft gelijk. Olie is niet fossiel. En oliebronnen vullen vanzelf weer aan als je het lang genoeg tijd gunt (Gronings gas niet denk ik, weet ik niet). Rockefeller financierde enkele wetenschappers om op een congres de fossiele theorie te bewijzen puur op het loze argument dat olie binnen de organische chemie (koolstofchemie) valt. En ook de klimaathype wordt door de oliewereld aangejaagd (Rockefeller foundation etc) om concurrent steenkool een hak te zetten en mensen te laten geloven dat olie eindig is. Het probleem van olie is altijd geweest dat er te veel van was (plotselinge vondsten van de zogenaamde gushers) waardoor de prijzen kelderden en de investeringen onder druk kwamen te staan (en de fortuinen van de baronnen). Daarom moesten de oliebaronnen altijd rommelen aan de “conditions above ground” om de prijzen hoog te houden. Denk aan oorlogen organiseren of mensen in een fabeltje als peak oil laten geloven. Geld zat voor PR natuurlijk. Alles is te koop. Zeker de media. De milieubeweging omarmd en bevorderd en ook gekocht. Ik denk dat een realistische prijs voor benzine aan de pomp ongeveer een kwartje per liter zou zijn. De rest is oplichting. Ook van de overheid natuurlijk want het meeste is nu al belasting. Lees Daniel Yergin’s The Prize over de geschiedenis van de olieindustrie. Machtig jongensboek! Was ik maar in olie gegaan… haha. https://www.bol.com/nl/f/the-prize/9200000034242038/ Enne o ja: Obama schepte onlangs op dat onder zijn regering de olieproductie in Amerika 88% is gestegen. Dat is de grootste stijging ooit onder enige Amerikaanse president. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=2QV1zvDN0Hw

     • Roland Bodegraven schreef:

      Mooi, denken we daar hetzelfde over. Nu nog mooie roetfiltertjes erbij tegen de zwarte steden en alles is picobello

  • Roland Bodegraven schreef:

   Deal! Die staat!

 28. Zakelijke beslissingen nemen is nooit makkelijk. Maar geen beslissing nemen is nooit goed. Of je genomen beslissing goed of fout is geweest. Je leert er altijd van. Iedereen heeft zijn sterke punten maar ook zijn zwakke. En je kan zakelijk uit elkaar gaan, maar vrienden kan je blijven. Het heeft je ook gebracht waar je nu bent. Deze wereld lijkt heel erg groot, maar ook zo klein. Je komt elkaar altijd wel (onverwacht) tegen. Zeker als je dezelfde hobby’s hebt.

 29. Arjan Ischgl schreef:

  Verdomme mannen!! Jammer hoe het gelopen is, maar het is niet anders.

  Staat de sneeuwval voor dit weekend nog wel op de kaarten of hebben @leo en @frederic deze ook meegenomen?

 30. MARCO(Haarlem) schreef:

  Hoi Hajo.Heel mooi hoe jij eea opgeschreven hebt.Ik als gescheiden vader van 3 opgroeiende kinderen weet precies hoe dat voelt.Nu weer gelukkig in nieuwe relatie en met mijn jongens gaat het ook super.Ga zo door met je passie en je zult me snel ontmoeten voor mijn tandemvlucht.Nu op naar Val Gardena voor mooie vakantie.Jammer dat er afscheid moet worden van sommige weermannen maar ik als ondernemer weet ook hoe dit soms gaat(en moet).

 31. Geert schreef:

  Ook voor mij waren Frederic en Leo de toppers…als ik hun naam zag boven een bericht…dan kon ik niet wachten het stuk beginnen te lezen. Jammer, doodjammer. Maar goed, het leven gaat verder…op naar echt winterweer!

 32. Leo (Odenwald) schreef:

  Hajo , bedankt voor jou manier van schrijven over het weer en klimaat …
  blijf dat svp doen op jou manier … ik heb geen zin in nog meer eenheidsworst !

 33. Harm schreef:

  Dank voor je openheid Hajo. Het siert je enerzijds dat je niet verzand in oeverloos vlak en veilig gebrabbel maar dat je berichten plaatst vanuit je gevoel. Tegelijkertijd maak je het jezelf daar ontzettend lastig mee, maar dat is nou eenmaal jouw modus operandi en dat maakt ook dat ik hier graag kom als bezoeker. Als ik enkel het weer voor de komende 2 dagen wil lezen, dan check ik de bekende commerciële weer-sites wel, lekker veilig. Nee, ik kom hier juist voor dat stukje extra, dat beetje emotie en vooruitkijken..

  Dank aan Fréderic en Leo voor hun bijdragen de afgelopen jaren en ik hoop dat we ze hier blijven zien en dat ze stiekem toch hun bijdragen blijven leveren, dan maar als reaguurders.. 😉

 34. maarten schreef:

  Nu weer even het weer. Elk spoortje van winter in de LL is weer uit de kaarten verdwenen. Wederom de bevestiging dat LT kaarten weinig zeggen. Zeker ivm winterweer in de LL.

  • Henrik schreef:

   Idd alle winterse opties zijn verdwenen. Eigenlijk net als half november toen de berekeningen steeds minder werden naarmate we dichterbij kwamen. Voor winterse kaarten geldt hier dat die binnen 48h moeten komen wil je het redelijk zeker weten

 35. Oelie schreef:

  @Hajo en eigenlijk het hele wswm team. Bedankt voor je open bericht. Of je tijd hebt om al de reactie op jouw verhaal te lezen weet ik niet. Maar vond het toch goed even te reageren. Ik volg (met name op de achtergrond) de vele interessante verhalen en de dagelijkse weerpraat. Zowel voor morgen als de meteofiction.
  Uit eigen ervaring weet ik maar al te goed hoe het is om samen te werken. Samenwerken is het moeilijkste wat er is. Welke gronden hebben de basis om voort te borduren. Hoe meer betrokkenen des te uitdagender wordt het. Ook in een team maakt men individuele keuzes. Of ze allen dezelfde kant op gaan weet je pas later.
  Terug naar af is niet altijd slecht. Ik heb dat met mijn winkels zelf ervaren. Alle pijlen op 2 winkels heeft niet gebracht wat gehoopt. Nu 1 zaak en daar de focus op heeft mij meer geluk en plezier gebracht.
  Als slotakkoord wil ik wel iedereen bedanken voor hun bijdrage aan dit forum. Of ze er nu werken of gewerkt hebben. Dat maakt geen verschil.
  Thanx voor ons pleziertje om even per dag in een hobby weg te kunnen duiken .

  En nu… kom op met die sneeuw… 😉

  • Hajo schreef:

   Dank voor je reacties. Grappig dat ik veel begrip krijg van ondernemers. Ik merk vaak in discussies met mensen met een veilige baan dat ze je soms helemaal niet kunnen volgen. Je kunt duizend keer uitleggen wat je dilemma’s zijn en het kwartje valt nog niet. Het is echt een wereld van verschil. Mijn vader was zo van de vaste baan. Mijn moeder de ondernemer. Beide hebben hun aantrekkelijke kanten. Jij gefeliciteerd dat je eruit gekomen bent! En ook in gewone carrieres geldt vaak dat een stapje terug bevrijdend kan zijn. Uit de ratrace!

 36. Cees schreef:

  Soms wordt ik gek van al die termen en dat vakjargon en denk ik “schrijf toch een gewoon weerbericht”. Maar als ik dit dan zo lees en ook alle reacties dan denk ik “dit is geen weersite, dit is een ontmoetingsplek voor mensen met een gedeelde passie” . Dat zie in de vaak emotionele reacties. ijshockey is mijn passie. Spendeer vele uren als vrijwilliger en deel die passie ook graag met anderen. Daarom moet deze site altijd blijven bestaan. Wie er ook komt of gaat. Het is zoveel meer dan een weersite. Ik geniet als leek ook van de momenten dat iedereen mooie verwachtingen deelt, maar vervloek iedereen weer als ze niet uit blijken te komen. Ook dat hoort erbij.
  On deze tijden worden vrijwilligers steeds schaarser, ik merk dat ook bij het ijshockey. Ben zuinig op elkaar en deel de leuke momenten ebn vier vooral je successen.

  Hajo, diep respect voor je openheid en ook respect voor de weermannen die afscheid hebben genomen. Soms lopen dingen zoals ze lopen, maar kijk vooral vooruit, maar leer van het verleden.

  Succes en misschien komen we elkaar tegen ergens in de Skiwelt arena. Ik ben er weer vanaf de 16de en als ik iemand zie vliegen dan let ik ff extra op.

  • Hajo schreef:

   Vanaf de 16e in welke rol? Leuk om elkaar te ontmoeten…

   • Cees schreef:

    Als fervente skiër en vakantieganger. We verblijven in Ellmau en zijn bijna iedere dag rond 15.00:in de Rubezahl Alm, de mooiste en oudste skihut van Oostenrijk. Althans dat vind ik dan…..Zou leuk zijn als we een biertje of iets anders kunnen drinken!

 37. joke,riederalp schreef:

  Wat een verhalen allemaal! Van droevig tot zeer positief, gewoon het leven dus.
  Brood op de plank, zeker met een gezin, is belangrijk. Vrijwilligers zijn daardoor steeds moeilijker te vinden. En om echt voor iemand klaar te staan is eigenlijk als je er eigenlijk geen zin in hebt.
  Al met al krijgen we in de toekomst misschien iets minder frequent een echt weerbericht maar gezien de reakties “lullen” we dat wel aan elkaar.

 38. Snowdreamer schreef:

  Respect vriend

 39. Robin schreef:

  Mijn hoed af en een diepe buiging voor jou Hajo en voor het hele team van vroeger en nu.
  Er staan hierboven al zó veel mooie reacties dat ik eigenlijk niets toe te voegen heb.
  Nouja, één ding; door deze site heb ik mijn passie voor het weer herontdekt èn heb ik Die Tauplitz ontdekt als geweldig gezins-skigebied waar de prijzen en de drukte ook nog eens meevallen.
  Stiekem heb ik dus ook al veel aan WSWM te danken, dank daarvoor!!

 40. Tije schreef:

  Hallo Hajo,
  Mooi openhartig verhaal heb je geschreven. Ik hoop dat het je goed gaat, evenals met wintersportweerman.

 41. Sandra schreef:

  Hajo, respect voor hoe je dit alles aanpakt en verwoord hebt. Leo en Frederique heel veel dank voor jullie berichten. Ik wens jullie allen een fijne toekomst met licht, liefde en,,, sneeuw.
  WSWM blijf ik natuurlijk trouw en ik verheug mij al op de sneeuw in Les Arcs komende jaarwisseling!

 42. Bob van Oostrom schreef:

  Djiezz, Hajo.
  Ook even een woordje respect naar jou toe en volg je al tijden, maar niet altijd, Ik ben blij, dat ik dit openlijke bericht niet gemist heb. Snap ik ook wat meer hoe het in elkaar stak en waar die anderen nou zijn….Verder hoop ik je ooit nog es te ontmoeten. Sterkte met alles.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.