Zien we daar een eenzame snowboarder op de Lawinenstein (1965m) boven Bad Mitterndorf in Die Tauplitz? Het silhouet is onmiskenbaar ondanks de weinige pixels. Zou het iemand zijn met een vriendje bij de bergbahnen die misschien een rondje proefgedraaid hebben? Of is de snowboarder naar boven geklommen?

 

Hier de uitgezoomde variant van de webcam (klik voor actueel beeld).

Wie zeker bezig is naar boven te lopen is de man op deze webcam van Obertauern. Hij heeft duidelijk een toerski-uitrusting (korte stokken) en geen langlaufset (lange stokken). Het is trouwens een enorme trend om ín een skigebied te toerskiën. Ook als de liften straks draaien. Lawineveilig stijgen over geprepareerde rode pistes en de koffie staat boven warm. Dit soort fitte mensen maakt het in voor of naseizoen helemaal niet uit of de liften draaien en een seizoenpas hebben ze ook niet nodig. Handig in deze crisistijden.

Afsluitend een plaatje uit Zell am See. Tuurlijk dooit het een paar graden beneden op 750m. Maar het blijft zo dat het sneeuwdek – behalve misschien op pure zuidhellingen – heel goed stand gaat houden. En er komt begin november nog weer wat bij. Morgen een uitgebreid weerbericht en video!   


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

16 reacties

Gesloten voor reacties.