Zien we daar een eenzame snowboarder op de Lawinenstein (1965m) boven Bad Mitterndorf in Die Tauplitz? Het silhouet is onmiskenbaar ondanks de weinige pixels. Zou het iemand zijn met een vriendje bij de bergbahnen die misschien een rondje proefgedraaid hebben? Of is de snowboarder naar boven geklommen?

 

Hier de uitgezoomde variant van de webcam (klik voor actueel beeld).

Wie zeker bezig is naar boven te lopen is de man op deze webcam van Obertauern. Hij heeft duidelijk een toerski-uitrusting (korte stokken) en geen langlaufset (lange stokken). Het is trouwens een enorme trend om ín een skigebied te toerskiën. Ook als de liften straks draaien. Lawineveilig stijgen over geprepareerde rode pistes en de koffie staat boven warm. Dit soort fitte mensen maakt het in voor of naseizoen helemaal niet uit of de liften draaien en een seizoenpas hebben ze ook niet nodig. Handig in deze crisistijden.

Afsluitend een plaatje uit Zell am See. Tuurlijk dooit het een paar graden beneden op 750m. Maar het blijft zo dat het sneeuwdek – behalve misschien op pure zuidhellingen – heel goed stand gaat houden. En er komt begin november nog weer wat bij. Morgen een uitgebreid weerbericht en video!   


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.