Wat een absurde ochtend in Oostenrijk, en het ergste moet nog komen qua sneeuwval. Wil je in de lift in Loser stappen? Graag eerst even de pportjes uitgraven. Actuele informatie over de situatie rond de Alpen en op de weg verzamelen we in dit bericht. Zeker waardevol als je onderweg bent of nog moet vertrekken. Gelukkig lezen we in de reacties vooral dat mensen een goede reis hebben omdat ze ofwel maatregelen hebben genomen of optijd vertrokken zijn, Hier nu even snel de blik op de weerkaarten.

Hajo was vanmorgen live en besprak de kaarten van het GFS en het EC. Heerlijke analyse met nieuwe dumps in het vooruitzicht. Ik doe snel nog een paar kaartjes erbij.

Al die nieuwe dumps zorgen voor bizarre sneeuwhoeveelheden in de Alpen, Frankrijk en de zuidkant blijven het zorgenkindje.

We praten al dagen over de nieuwe sneeuw op 8/9 januari, maar onderbelicht tot nu toe was het windveld op die sneeuw. En dat kan er eentje worden hoor. Mogelijk noordwester storm voor Nederland met in het noorden windstoten van boven de 100km/u volgens het Europese model. Op de toppen van de Alpen zou het dan met windstoten van 150km/u flink tekeer gaan.

Het Amerikaanse model spaart ons gelukkig iets meer en houdt de wind in de Alpen beperkt. In Nederland nog steeds een stevige bries ook volgens dit model, windstoten tot 100km/u net mogelijk. De situatie van dinsdag is er dus eentje om in de gaten te houden. In combinatie met koude regen kan de dinsdag een zeer gure dag worden, denk ook aan een pittige spits. We houden het in de gaten! Wij gaan de sneeuw in, even sneeuwruimen live op Facebook.


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

91 reacties

Gesloten voor reacties.