500hpa op koudste moment van GFS12u

Klik voor grotere kaart

Ook de zojuist uitgekomen GFS 12u is weer een bevestiging van het beeld van een vast patroon van neerslaggolven naar de Alpen. Met voor Nederland echt alleen vervelend koud herfstig weer. Hierboven het koudste moment in de nieuwe 16-daagse berekening. Een situatie met ook natte sneeuwkansen voor Nederland op 9 januari. Verder is het koufront – warmtefront – koufront – warmtefront en ga zo maar door. De Duitse bioloog Reichholf beweerst zelfs dat door dit weertype de wolharige mammoet na de droge zonnige ijstijd is uitgestorven: eerst kleddernat in het warmtefront en dan stijf bevroren en ziek van het koufront. Gelukkig kan de moderne wintersporter profiteren van geavanceerde textielsoorten!

Nee grapje. We blijven gewoon duimen voor steeds weer meevallende sneeuwgrenzen en vele vele wintersporters bivakkeren ook op hoogtes boven de sneeuwgrens van 1500m in de Franse Alpen en West-Zwitserland een stuk lager in Oost-Zwitserland en Oostenrijk.

Hieronder de link naar de nieuwste in Noorwegen geproduceerde weervideo…
Klik hier voor mijn juist gepubliceerde nieuwe weervideo nog gebaseerd op de GFS 00u en 06u, maar ook helemaal in lijn met de GFS12u.

En hier nog even de Sneeuwhoogte App uploads van de dag:

[fbphotos id=317838571583688]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

37 reacties

Gesloten voor reacties.