Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Hoe sterk lijden de skigebieden in het westelijk Alpengebied en aan de zuidkant?

check ook eens

18 Reacties

 1. michel schreef:

  Snel hopen op een fikse dump.

 2. Arjan Ehlert schreef:

  Mooie update Hajo 🙂
  Ook nieuws uit Israël. In Jeruzalem de zwaarste sneeuwval sinds 1953. Scholen zijn dicht. De sneeuw breidt zich de komende dagen mogelijk uit tot in de Negev woestijn. Ja wil het hier niet lukken dan lukt het elders wel. Klik hier voor de link en hier voor nog een verwijzing.

 3. Jodelaar schreef:

  Al met al, komt het wel goed, maar voor de kerstvakantie komt het net wat te laat waarschijnlijk. Ik ga samen met een maatje begin Januari waarschijnlijk naar Konigsleiten, dus dan moet het wel goed komen. Voor mensen die met de Kerst naar Italie / zuid alpen gaan is het waarschijnlijk wat minder. Hopelijk gaat daar voor die wintersporters toch nog wat vallen! Je ziet wel dat rond de kerst de hogedruk opbouw wel wat meer aanwezig is, de bezem moet er gewoon even door, aan dit weer heeft niemand wat eigenlijk (buiten dat het nu natuurlijk prachtig weer is in NL).

 4. Viking schreef:

  Volgende week vrijdag t/m maandagochtend regelmatig sneeuw inde Alpen… daarna begint de lente ! (GFS 06.00).. Dat laatste is wel erge meteofictie maar die sneeuw wordt toch steeds aannemelijker !

  • Hajo schreef:

   De GFS06 is huilen met de pet op. Wel een beetje een sneeuwintermezzo… maar geen grote hoeveelheden …. en daarna snel weer terug naar een lange veel te zachte periode…. dit ziet er somber uit…

   • Robmcg2Saalbach schreef:

    Inderdaad Hajo, volgende week vanaf donderdag op vrijdag naar de zaterdag weer koud en vermoedelijk wat sneeuw (gaan we rijden, is het kl#@$ weer) vanaf zondag weer te warm en op het gaatje (vrijdag de 27e) pas weer zicht op koude inval. Maar natuurlijk MF en dus niet verder kijken dan de gebruikelijke 5 dagen, zelfs voor volgende week kan het helemaal anders gaan uitpakken. Pffff dit is een voorseizoen om nooit te vergeten (en weer te beleven). Hoezo saai HD weer? Het is retespannend 😉

 5. MA67GE schreef:

  Als je snowplaza en weerplaza mag geloven valt er zaterdag al sneeuw op de feldberg en vanaf volgende week donderdag. Hoe kan dat dat zij zo heel positief over de sneeuw denken??

  • Keida schreef:

   Omdat de kaarten rond 18 en 19 december nu sneeuw laten zien vanwege depressie activiteit die het Hoog doorbreken, maar dat is over 6-8 dagen. Dus voorzichtigheid geboden.

   Al lijkt het er steeds meer op dat er inderdaad sneeuw gaat vallen rond die data (zie Viking)

  • Frederic schreef:

   Simpel @MA67GE: Feldberg (Zwarte Woud) ligt een stuk noordelijker dan de Alpen. Tijdens het weekend wordt Varnia I door Varnia II afgelost, en tussenin zit een sneeuwmomentje op zaterdag.
   Maar in de Alpen blijft de druk tijdens die aflossing hoger en blijft het dus droog.
   Ondertussen komen de LL steeds meer in een WC terecht die Varnia II steeds zuidelijker en oostelijker duwt. Met vanaf volgende donderdag dus sneeuw in de Alpen.
   Mijn inschatting is, dat die WC de overhand haalt, en dat het tijdens de kerstweek nog meer gaat sneeuwen.

 6. Pieter schreef:

  Wat zijn de sneeuw verwachtingen voor Les Sybelles voor deze maand?

 7. MA67GE schreef:

  Dus daar profiteren we op de feldberg ook van tijdens de kerst en daarna ???

 8. joost amsterdam schreef:

  We zitten ook echt aan de verkeerde kant van YingYang. Deze winter beter om te gaan skieen in Turkije, Libanon of over de plas?

 9. Hajo schreef:

  Zullen we onder Wijnand’s bericht de modellen bespreken en andere open vragen en antwoorden? veder on topic bij elk bericht. Dus hier (over) actuele plaatjes van sneeuwsituatie etc.

 10. Roy schreef:

  UPDATE uit de Trois Vallee van vanmiddag 2e filmpje gemaakt volgens Hajos tips:
  httpvh://www.youtube.com/watch?v=c2Uq_Ea5rK4

  Lijkt het wat? 🙂

  Verzonden vanaf Samsung Mobile

 11. CoenJ schreef:

  Leuk filmpje ziet er prachtig uit op die hoogte.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.