Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontsnap aan het dagelijkse leven in deze prachtige omgeving.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Steeds meer reden om jubelend en jodelend naar de weerkaarten te kijken

check ook eens

113 Reacties

 1. Jannes schreef:

  Het sneeuwt een beetje in Kleinwalsertal:

 2. Michael schreef:

  Ik zie op diverse webcams in Oostenrijk toch echt (lichte) sneeuw.

 3. Ronski schreef:

  Ik vind Charlatan een nogal grove belediging gezien de betekenis van dat woord Hajo, gelukkig stap je er makkelijk overheen. Laat ze maar en we hopen dan eindelijk op de verwachtte sneeuw, lijkt er steeds meer op dus.
  Zit met kerst in Montafon!

 4. snowqueen schreef:

  Hajo, ik denk dat niemand je een ‘weercharlatan’ zou noemen als de Alpen Noordzijde een beetje wit gaat worden. ‘voorpret’ kan snel omslaan naar ‘voorzenuwen’ als de runs even niet meezitten. Volgens mij is het dus niet persoonlijk bedoeld, maar een uiting van frustratie, want ja: wintersport, lang naar uitgekeken, kost ook niet weinig en dan dreigt de boel (voortijdig) in de soep te lopen, en slaan de zenuwen toe. Kan jij ook niks aan doen dus trek je er niks van aan en ga gewoon op je eigen wijze door.

 5. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Een mooi stuk @Hajo, maar jammer wat je in het eerste gedeelte schreef ….. Waarom weer beginnen over gisteren? Zo blijft het een gehakketak … Laten we gewoon die gezellige community zijn waar je zo blij mee bent en uitkijken naar de sneeuw ( en kou )die vanmorgen al in Tirol viel zoals ik al eerder gemeld heb.
  Pffff……

 6. Megavistick schreef:

  Laat het eindelijk uitkomen! Ik zit de week voor kerst in Bad Gastein

  • martijn sonnenberg schreef:

   Prachtige plaatjes Roland! Heeft er iemand nog een verklaring waarom het aan de zuidzijde van het dorp harder lijkt te sneeuwen dan aan de noordzijde?

 7. Michel schreef:

  ik ga in de kerstweek naar ellmau met gezin en familie. duim dus al weken dat je BV uitkomt. :-))

 8. Spyfromthesky schreef:

  Ik weet de para GFS 6 Z een tikje beter dan de gewone GFS 6 Z. Ik moet wel zeggen dat de verschillen klein zijn, maar op termijn heeft dit een duidelijk doorbraak en ietwat meer afsnoering van een eventuele warme Azorenhoog.

  Overigens kan je met de windstromingen goed zien dat zo een Azoren hoog flink wordt afgekoeld door de stuwing van onder Groenland.

  Nederland houdt tot 1 dag na Sinterklaas stabiel weer. En ja, na de volle maan zien we welke veranderingen ons deel zullen worden. We zitten bijna in een periode van meer zekerheid qua doorbraken.

  Vanmorgen nog om 06.00 uur een hardlooprondje gedaan. Dat was ging lekker. Qua planning en trainingen werk ik naar schaatstochten voor januari. Ik ga er dus positief vanuit dat we in januari goed kunnen schaatsen. En de vorm groeit nog steeds.

  Spyfromthesky

  • Hajo schreef:

   Tja het is weer typisch een moment dat je sterker zou gaan geloven in de theorie van weersomslagen bij volle maan. Want op 6 december (volle maan) begint het te sneeuwen aan de noordkant. Was de volle maan gisteren of eergisteren geweest hadden we gezegd: “Zie je nu wel: bij volle maan begon het te vriezen in Duitsland en Nederland”. Niettemin wil ik de grote moeder-maan niet declasseren. Het ding heeft invloed. Om te beginnen op de getijden en de helft van de mensheid. En ook de atmosfeer kent natuurlijk een getij door de invloed van de maan. Laten we het gewoon in het midden houden of deze theorie klopt. Als het ons inspireert en blij maakt is het goed!

  • Frederic schreef:

   Mag ik dan vanaf nu de nieuwe maan als inspiratiebron gebruiken? 😀

 9. jeroen schreef:

  Het gaat de goede kant op,dit bericht maakt mij blij.
  Ik was al bang dat ik met enkele reaguurders van deze site met kerst in Filzmoos moest gaan klaverjassen 😉

 10. @hajo , het maakt niet uit hoe ze je noemen, zolang je maar genoemd wordt. There is no such thing as bad publicity 🙂

 11. Stéphan Mommers schreef:

  Hallo Hajo! Leuk dat je met kerst in het Kleinwalsertal zit met het hele gezin!! Mittelberg, mijn bestemming bij uitstek!! Al eens op de lange latten gestaan in het Kleinwalertal?? Zeker met het gezin kan ik je de Heubergarena bij Hirschegg aanbevelen voor het hele gezin! Leuke hiervan is, is dat je vanuit Mittelberg (Zafernalift) hiernaartoe kunt skiën. Daarnaast is ook de Walmendingerhorn, bereikbaar vanuit Mittelberg een erg mooi skigebied! Voor mij is het nog eventjes wachten op de wintersport. 18 januari ga ik weer naar het O zo mooie Kleinwalsertal!! Duim AUB even mee voor mooie dumpen aan die kant tot en met 18 januari! 😉 :-p

 12. Hajo schreef:

  Mis deze niet! (H/T Kirsten_dl)

  • Best indrukwekkend dacht ik zo @hajo, binnen enkele ogenblikken zie je het uitgedroogde beekje veranderen in een kolkende rivier. Wat ik mij afvraag is of de weg die eroverheen loopt al dan niet beschadigd werd. Bedankt om deze video nogmaals te plaatsen ! 🙂

 13. Keida schreef:

  Ook nog even een blik op de Zonnevlekken, er is een update van 1 December. Het lijkt erop dat het (tweede, bifasische) maximum bereikt is!

  Zie hier voortgang met de modellen die Smoothed regressie lijn geven

  Verschil met Cyclus 23: Duidelijk lagere piek

  En historisch gezien in vergelijking tot de laatste cycli: duidelijk afname

 14. Snowman schreef:

  Wat een beest he.. de koers van dat ding wordt wel bepalend

 15. Harm schreef:

  Zo ontvouwt zich toch weer een heuse thriller hoor! Zeker voor de mensen die tegen de kerst al van de Alpen mogen genieten.. Voor mij duurt het nog tot eind januari maar de voorpret is al lang en breed begonnen, mede dankzij jullie.. 😉

 16. Destiny schreef:

  13 december in Mayrhofen.. Hopelijk niet altijd uitwijken naar de hintertux..

 17. Erik schreef:

  10 december jongens en meisjes, ik voel het aan alles, dat wordt Dumpdag!

 18. Ik herhaal het nog maar eens; geduld mensen, gewoon geduldig zijn en dan komt de sneeuw wel vanzelf…
  Warth-Schroecken am Arlberg vandaag, daar waar gisteren alles nog groen zag en er een strakblauwe hemel stond : http://i590.photobucket.com/albums/ss346/seventies_photo/wswm/winterbeelden%202014/Warth_schroecken_am_arlberg_02_12_14a_zpse88f8424.jpg~original

  We zijn ooit medio februari (denk dat het 2010 was) naar het Lechtal geweest, bij aankomst zag het dal groen en 2 dagen later lag er anderhalve meter vers poeder.
  Dus het kan op 48u tijd drastisch omslaan, niet alleen in de LL maar ook in de Alpen. 😉

 19. Chalet bachteln, riederalp schreef:

  Gisteren aan gekomen in Riederalp voor het winterseizoen.Druilerig regenachtig weer!Alle sneeuw van de afgelopen weken weer weggedooid in het dorp.Vandaag schitterend lenteachtig weer.Oeps komt het wel goed met het skiseizoen…….Ach een mens lijdt dikwijls het meest door/van het lijden wat hij vreest! Haha komt vast goed! Ga nog wat mooie plaatjes proberen te sturen….altijd lastig

 20. Tom schreef:

  Sneeuwkansen voor Franse Alpen weer verdwenen

 21. arthur schreef:

  Vorig jaar hadden de franse alpen overvloedig veel sneeuw door zuidcirculatie!!! zo ook italie etc, natuurlijk is alles iedereen van harte gegund maar ehh is de noordkant nu eens niet flink aan de beurt 🙂 als goedmakertje voor vorig jaar

 22. smette schreef:

  voor de lage landen is iedere winterpotentie spijtig genoeg uit de kaarten. Wat een oersaai weer :p. Nuja maar even gaan genieten van de alpen dan maar.

 23. Frederic schreef:

  En ondertussen sneeuwt het in Sauerland!

 24. bjorn schreef:

  Nu maar hopen dat Winterberg open is in het weekend van 13 december, dan ben ik erbij.

 25. soesja schreef:

  Hajo: het valt mij vandaag op dat er heel veel verse molshopen liggen. Ik heb ooit eens gelezen dat er een relatie bestaat tussen molshopen en naderende vorst. Zit daar en kern van waarheid in?

  • Frederic schreef:

   Bij mijn weten duiden verse molshopen op een mol die honger heeft. Dus als er weinig voedsel is bijvoorbeeld. Nu met de koude van de voorbije dagen zijn de regenwormen minder actief, waardoor mollen meer gangen moeten graven om er te vinden.
   Dus niet de naderende vorst is de reden, maar wel de vorst die er al is.

 26. ajkski schreef:

  Met kerst zit ik in Noorwegen, Telemark. Even relaxed door Denemarken rijden, dan 4uurtjes op boot en vervolgens 1,5 uur rijden en normaliter zit je in Winterwonderland. Zitten paar kleine leuke skigebiedjes. Dit keer zit ik in Vradal echter daar geen sneeuw van betekenis nog. Zouden jullie wat kunnen roepen over vooruitzichten Noorwegen, en aangezien Noorwegen nogal groot is, ook wat onderscheid kunnen maken tussen de gebieden?

 27. Tja… aanhoudende grijze soep voor de LL, een mens wordt er zo waar depri en slecht humeurig door. 😆
  Wat zou ik tevreden zijn met dezelfde temperaturen maar dan met een streepje zonlicht erbij. Het lijkt me dat ook de luchtkwaliteit bijzonder slecht is momenteel, het is zo goed als windstil waardoor alle vuiligheid ter plaatse blijft hangen.
  Ik herinner me enkele jaren geleden; het was reeds enkele weken exact hetzelfde weerbeeld als vandaag en toen we in het Lechtal arriveerden scheen de zon volop. Dat was een enorme verademing om na zoveel tijd de zon nog eens te kunnen zien. Voor mij hoeft deze grijze soep niet, vind het saai en eentonig. Laten we snel overgaan op echte winter; koud, ijs en sneeuw. 🙂

 28. Guido schreef:

  Gaan met Kerst naar Le Vars zo te zien gaan wij weinig of geen sneeuw krijgen dan want als ik het goed voor heb ligt Les Vars in de Zuid westelijke Alpen .
  Of heb ik het helemaal mis @Hajo?

  • Frederic schreef:

   Bedoel je niet gewoon Vars @Guido 😉 .
   Mooi gebied trouwens samen met Risoul.
   Je trekt je conclusie véééél te snel Guido. Eerst maar eens zien hoe sterk het Azorenhoog gaat zijn. Voor hetzelfde geld trekt die zich net iets meer naar het zuidwesten terug en komt ook Vars vol in de sneeuw terecht.

 29. Roy schreef:

  Ee rondje langs de modellen gaf me deze plaat van het GEM:

  In deze zit toch de meeste sneeuw voor Frankrijk 😉 Deze mogelijkheid schuilt ook nog in de grote 2 modellen. Iets minder Azoren invloed zal al veel schelen. Ik duim alvast! Daarnaast een vraag: Ik post hieronder de webcam van 14:10 van de Grande Motte Gletsjer. Als je hem ronddraaid zie je als je Tignes Le Lac beneden ziet liggen boven op links een pistebully allemaal strepen trekken. Het lijkt wel een aspergeveld! Dat zag ik vorig jaar ook al op de gletsjer van Les Deux Alpes. Wie verklaard dit? 🙂

 30. Wessel schreef:


  Ahornbahn Mayrhofen. Schitterend beeld om 15 uur. Zon door de rest bewolking heen! Link naar cam is: http://nl.bergfex.com/mayrhofen/webcams/c6995/

 31. Carl schreef:

  Ze verwachten lichte sneeuw vannacht in belgie. Net Sabine Hagedoren op radio mnm(belgie)

 32. Ab schreef:

  Er wordt voor een groot deel van Belgie (m.u.v westen) en Ardennen sneeuw verwacht vanavond en vannacht en ook Zuid-Limburg lijkt er een beetje van te krijgen. Dat wordt voor die mensen lantaarnpaalstaren 😉 http://www.weerwoord.be/uploads/171220142209.png

 33. bruno schreef:

  en zo maken ze Saalbach klaar voor de opening dit WE!: http://salzburg.orf.at/news/stories/2682281/

 34. Asten (Harmelen) schreef:

  En ondertussen is de weekend sneeuw voor de noordkant van de Alpen bij de GFS én parallelrun zo goed als verdwenen. Maak ik me niet zo’n zorgen om morgenochtend staat ie er weer op 😉

  • Hajo schreef:

   In GFS parallel idd gaat er een portie neerslag verloren door het Rhonedal richting Sardinië… maar in de oude GFS is er nog steeds een dikke NW-stau. Geen idee waar jij kijkt. Staat er allemaal nog prima op. Ensemble nog niet uit!

   • Asten (Harmelen) schreef:

    @Hajo

    Ik keek alleen voor komend weekend. Rest van de run was er nog niet (zat aan medeforumlid Carl te denken die er rond Sinterklaas zit.. tenminste dat was de bedoeling). Daarna wordt het alleen maar beter en beter idd. Met deze run gaan we in veel gebieden tegen de kerstvakantie zeker naar de 50cm plus !

 35. Robert schreef:

  Met de eerste sneeuwvlokken en een temperatuur van 1 gr. hier in Valkenburg (ZL) kan ik jullie melden dat ik vandaag bericht gekregen heb vanuit Saalbach. De “Einheimischen” zitten toch al een beetje nerveus te worden en zitten ’s avonds alle weerberichten door te zappen om het verlossende woord te horen. Het nieuws nu is dat dit weekend alles zo goed als wit zal worden, geen dump iig. De temperaturen gaan wel omlaag, genoeg om de sneeuwkanonnen aan het werk te zetten. Ook de sneeuwval midden volgende week wordt gemeld, maar aan deze termijn hechten de Oostenrijkers weinig waarde (hoe zou dat toch komen….?). Met het weerbericht van Hajo hierboven ben ik toch wel positief gestemd op de komende periode! Even duimen dat alle drukgebieden op er goede plaats gaan liggen en dan: let it snow, let it snow, let it snow 😉

 36. Bart schreef:

  Hier in sittard nu lichte sneeuw

 37. Wessel schreef:

  http://nieuws.weeronline.nl/nederlanders-verdeelt-winterwens/

  aan het begin zal het nog wel, maar wat er daarna wordt geroepen over dat er in 2050 nog aar 2% kans is op een Elfstedentocht is gewoon gelul toch?

  Hebben ze mensen van weeronline deskundig onderzocht.. amah-hoella

 38. Broer schreef:

  Hier in Nijmegen een klein buitje ijsregen. Altijd fijn in je gezicht 🙂

 39. Bart schreef:

  zit nog tussen een mengsel van sneeuw en ijsregen in. je ziet sneeuwvlokken maar je hoort de ijsregen. temperatuur hier nog boven 0. Weet iemand trouwens hoe die site heet waar je over de hele wereld de temperatuur kunt zien gemeten door amateurs?

 40. Bart schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/270495372.jpg

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/3606643485.jpg

  beter lukt op het moment even niet. in ieder geval de eerste vallende vlokken vastgelegd voor deze winter!

 41. pim schreef:

  Ensembles GFS12 zijn weinig veranderd t.o.v. die van 06 toch?? Vanaf 6dec komt in ieder geval eindelijk de afkoeling erin!

 42. een drama schreef:

  les 3 vallees heeft ook besloten om de opening uit te stellen tot 13 december. Tot die tijd wel mogelijk om in Val thorens te skieen, maar daar wordt veel drukte verwacht. Wel gaan de sneeuwkanonnen aankomend weekend aan zodat ze zeker klaar zijn voor 13 december.

 43. Spyfromthesky schreef:

  Inmiddels een zeer grote straalstroom op de oceaan links van Engeland.
  http://earth.nullschool.net/#current/wind/isobaric/1000hPa/overlay=temp/orthographic=-2.85,53.10,1106

  Wat een krachtig hoog. Dit is maximaal niet veel warmer dan 8 graden. Ergens in het noord oosten van Nederland vriest het nu zo 2,2 graden. Nederland nog steeds aan een soort van koud landtong van de koude stroming. Engeland buffert nog een beetje.

  Spyfromthesky

 44. paco37 schreef:

  Temperatuur om 18:00 rond de -0,2, ik denk er zit neerslag heel dichtbij.. dit zal dus sneeuw zijn dacht ik nog.
  ik loop 10 minuten later naar buiten en wat denk je???? regen !! ik kijk nog maal naar de temperatuur is deze tijdens de bui opgelopen naar +1????. nu ondertussen droog en weer dalend naar +0,5.
  Samengevat is dat de voorpret al weer leuker was als de daad werkelijke gebeurtenis.
  Eind van de week weer ruim boven 0 en de vooruitzichten zijn nou ook weer niet echt winters te nemen, neem daarbij de afgelopen dagen dat het zeker 1 tot 5 graden zou gaan vriezen???? vriezen???? waar? sorry maar hier niet hoeven krabben in midden nederland.
  krijg steeds mee het gevoel dat het weer een flut winter wordt met de nodige worsten voor me neus maar krijg die worst nooit te pakken.

 45. Jannes schreef:

  Ook hier in Noord Limburg sneeuwt het 🙂

  Half ijs half sneeuw, maar hé sneeuw is sneeuw!

 46. Frederic schreef:

  Hier in Vlaams-Brabant wacht ik nog even op de sneeuw. Is in ieder geval al vlakbij.
  Maar even geen tijd om naar lantaarn te kijken. Want mijn beurt om een bericht te schrijven vanavond. Binnen uurtje online!

 47. Carl schreef:

  Sneeuwkanonnen staan aan in
  Saalbach. Niet overal, maar het is een begin.
  Spijtig dat de opening is uitgesteld

 48. Stefan Kaptein schreef:

  Net in Hoorn natte sneeuw flatsen tussen de miezer regen.

 49. Frederic schreef:

  En hier in Tielt-winge nu echte sneeuw!

 50. Ab schreef:

  Belgie kleurt wit ook in Sint-Truiden getuige deze foto http://www.weerwoord.be/uploads/191220142749.jpg

 51. Erwin schreef:

  ec komt over een week toch met een serieuze stormdepressie op de proppen… afwachten. ..

 52. Frederic schreef:

  Dikke sneeuw hier nu.

 53. Megavistick schreef:

  @Valentijn blijkbaar krijgen ze het toch niet voor elkaar in sportgastein dit weekend, spijtig!

 54. adrie schreef:

  op de Idalp cm of 10 sneeuw gevallen.. gisteren boven ook al een cm of 5, en dat uit die dikke mist. onder de 2000 mtr regen. maarja. toch leuk deze beelden..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.