Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Steeds grotere sneeuwdumps te zien in de weermodellen

check ook eens

19 Reacties

 1. Ab schreef:

  Nou @Hajp, met je laatste zin zal je vast wel mee bedoelen de impact van een mogelijke SSW op stratosfeer hoogte neerdalend naar de troposfeer aan de grond. En daarmee mogelijk verandering in drukpatroon wat ook mogelijk gunstig ( meer noordelijk hogedruk) kan uitpakken voor de LL mits de stukjes op hun plaatsvallen 😉
  Ik hou het in de gaten..!!

 2. Gerdaaa schreef:

  Mooi om te lezen dat het Val d’Anniviers in de prijzen gaat vallen wua sneeuwval: de Grimentz-Gang gaat er eind februari weer met een uitgebreide groep naartoe

 3. Frederic schreef:

  @Ab. Mooi is hij! Alleen jammer dat het continent tegen dan al warm geblazen is, anders zaten we meteen in dikke winterperiode

 4. Frederic schreef:

  Niet vergeten, februari is de sneeuwmaand bij uitstek. Noordzeewater bijna op zijn koudst. Statistisch is rond 20 feb altijd de grootste sneeuwkans in de LL. Ik zou zeggen: bring it on!

 5. Frederic schreef:

  Nog iets wat we zeker moeten vermelden:
  nu toch al een aantal runs voorgekomen dat volgend weekend misschien een echte kanaalrat over de LL trekt. Met dan echte stormkansen. Hier de kaart:

 6. Frederic schreef:

  GFS18 komt met nog meer neerslag voor nu maandag en dinsdag voor Noordkant Alpen. Wel met heeel hoge sneeuwgrens (naar Oostenrijkse normen): 1700m voor Vorarlberg, 1400m voor Salzburgerland

 7. Frederic schreef:

  ensemble dat hajo in bericht liet zien voor Val d’Anniviers is wel wat misleidend. De 850hPa temp had hier beter op zijn plaats geweest. Daar toch vooral temps tussen 0°C en +5°C te zien. Hoge sneeuwgrens dus

 8. Hans schreef:

  Groot verschil EC. versus GFS. vanaf vrijdag t.a.v het koersverloop.

 9. Hans schreef:

  In ieder geval gebeurt er weer wat!!

 10. Ab schreef:

  EC 00z run laat al eind eerste decade van februari de eerste kansjes zien voor een eventuele winter uitbraak richting west-Europa.
  Want de jetstream oftewel de damlijn 552 zakt de komende week steeds meer zuidelijk en daardoor ook toenemende kansjes op duikende laagjes richting de Alpen noordkant en kansen op sneeuw voor die regio.
  En dat allemaal door een steeds sterker wordende hoog boven NW Rusland aldus EC 00z. Want die biedt aardig tegenstand tegen de depressies vanuit het westen. Hier de verre meteofiction kaart op 240h vooruit. Duidelijk vroegere kansen dan bijv GFS 00z laat zien (op z’n vroegst half februari)
  http://www.mupload.nl/img/o7rq0q39dumyl.gif

 11. Moes schreef:

  Kom maar op met die grotere sneeuwdumps! Liefst eind volgende week net voordat we naar Ischgl vertrekken :):)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.