Over sterren gesproken. In de Alpen is het kraakhelder deze dagen. Nieuwe maan. Hierboven een magische blik op de Grossglockner.

Zoom je in zie je overal sterren. En waar je ze niet ziet zijn ze er wel. Puur doordat sterren op zeer grote afstand een roodverschuiving naar infrarood hebben, zijn er überhaupt stukjes hemel zonder sterren.

Maar we hebben het nu over sterren in overdrachtelijke zin. Wat staat er in de sterren? Een Witte Kerst? Ja! In de Alpen. Een witte jaarwisseling. Ja mogelijk zowat in heel Europa.

Met dank aan steeds meer Scandihoog in de berekeningen. Het zou zo maar kunnen.

Op de schaats komen we nog niet. Twee lijntjes zeggen van wel. Het dikke cluster ligt boven nul voor de Lage Landen. Welnu… ik ga vrijdag op hoop van zegen naar Hinterglemm. Ik ben blij voor iedereen dat de winter mogelijk ook naar de Lage Landen komt. Het is iedereen gegund!

PS Hoe moet ik in het nieuwe jaar verder met WSWM wat jullie betreft? Puur covid erbij maar dan alleen met betrekking op de maatregelen van de skigebieden? Verder kritiekloos? Of soms toch een beetje kietelen als er belangrijke zaken spelen? Of gewoon weer puur weer? Maar hoe dan anders dan de tig WSWM klonen die er gekomen zijn? Ik ga in elk geval niet meer op de oude manier eindeloos en oeverloos modelruns uitkouwen. Wel wil ik voor jullie op zoek naar de winterse krenten in de pap. Actueel weer wereldwijd. En meteofiction waar het ertoe doet. Zeggen jullie het maar.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

39 reacties

Sneeuwmanneke · 16 december 2020 op 22:04

Hajo,

Als grote sneeuwliefhebber bezoek ik deze pagina voor berichten over sneeuw, mooie plaatjes van sneeuw en natuurlijk de (boude) verwachtingen voor sneeuw. Door de jaren heen is het in Nederland helaas niet zo veel soeps qua sneeuw, maar het enthousiasme en optimisme wat je altijd toont: ga daar ajb mee door!! Dit geldt wat mij betreft ook voor de verwachting in de Alpen of andere winterse plekken op aarde. Persoonlijk heb ik niets met alle wel/niet discussies over Covid of andere politieke discussies op een Wintersportliefhebbers pagina, dus dat kan ik wel missen.

  Hajo · 16 december 2020 op 22:24

  Wie weet kom ik in Oostenrijk weer meer op dat spoor. Ik snap het natuurlijk wel dat het storend is voor veel mensen. Maar je zou zo graag zien dat meer mensen wakker waren. Anderzijds moeten er ook vrije plekkies zijn waar je niet met de politieke ellende wordt geconfronteerd. Een verbindende plek. Laatst zei iemand: “Ik vond je klimaatvisie wel verfrissend, maar nu ga je te ver”….. als ik eerkijk ben is mijn klimaatvisie ONTHUTSEND…. dat is niet verfrissend je te realiseren dat we 30 jaar tientallen miljarden euro’s aan de verkeerde doelen uitgeven alleen al in Nederland. Dat is SCHOKKEND. Hoeveel reserve IC’s had je ermee kunnen bouwen. Ik snap dat veel wintersporters er warmpjes bij zitten qua baan en huis en gezin etc.. En dan kun je dat soort dingen “verfrissend” of “prikkelend” vinden. Zit je meer op de schopstoel…. dan voelt het anders. Maar desalniettemin kan het zijn dat dit niet de goede plek is.

   Jannes · 17 december 2020 op 20:42

   Je kunt wel 10000000 reserve IC’s bouwen, als er niemand wil/kan werken heb je er niets aan. Momenteel lopen we spaak op personeel. Hoe zuur het ook is. Zuurste nog altijd de mensen die er werken en gewoon voor leugenaar uitgemaakt worden door internetmensen die het allemaal beter weten. Best schokkend inderdaad!

   Niets goedgepraat over het slechte beleid eromheen…

  leon · 17 december 2020 op 13:24

  helemaal mee eens met deze reactie

Aart · 16 december 2020 op 23:16

Doorgaan zoals je de afgelopen weken hebt gedaan. Een wereld zonder tegengeluid, is geen wereld. Een medaille heeft nu eenmaal 2 zijden.
“Dat meer mensen wakker waren”. Precies. Als zoveel klimatologen, economen, medici (ik gooi artsen, dokters, immunologen, virologen, biochemici etc. even ongepast op 1 hoop) tegenstelde meningen kunnen uitdragen op hun vakgebied, dan is er behoeft (bij mij althans) aan duiding. Dat vind ik oa op deze site. Dat maakt deze site speciaal.
Of het echt grote plaatje ooit duidelijk zal worden, wie weet over 40-50 jaar?

Wat weerkaarten betreft; wie is er nou überhaupt geïnteresseerd in het weer in de Alpen? Zelfkastijding? We kunnen er toch niet heen, de hele wereld is code oranje/rood gemaakt! En er zijn zat andere sites waar meteofiction tot in de treure wordt uitgepluisd.

Wat ik hier wel mis, is direct foto’s of plaatjes kunnen plaatsen. Ben zelf op zoek in/met WordPress, maar kom er (ook) niet uit.

Goede reis naar Hinterglemm. Had dit jaar het plan om last minute een week voor kerst daar heen te gaan, afhankelijk sneeuwconditie. Helaas. Hopelijk komt de mensheid bij zinnen en kunnen we vanaf februari weer naar gewoon normaal.
Tip aan allen: laat je niet testen, dan gaat het aantal ‘besmettingen’ vanzelf naar beneden!

Tot slot een vraag. 15-12-2020 Is een vrij lange reactie van mij niet geplaatst. Is die geblokt? Storing? Op welk emailadres ben je in zo’n geval te bereiken, want van info@wintersportweerman.nl komt geen respons.

  Hajo · 16 december 2020 op 23:34

  Ik kijk nu. Had je mail wel gehad.

   Aart · 17 december 2020 op 18:22

   Thanks. Die reactie is alsnog geplaatst 🙂

Paul A Club1989 · 16 december 2020 op 23:18

Ik zeg doorgaan met kietelen. Ik vind dat leerzaam en verfrissend.

Eduard · 16 december 2020 op 23:33

Hallo Hajo,

Ik vind het kinderachtig van een paar reaguurders dat ze helemaal niet bijdragen aan de zogenaamde meteofictie maar alleen reageren op andermans mening. Een normaal mens, die respect heeft en niet over andere onderwerpen wil praten, leest daar dan overheen en geeft zelf dan een bijdrage of leest alleen de informatie die jij over het weer geef.

Het lijkt wel alsof men eist dat het hier alleen pver “Het weer” mag gaan.

We weten allemaal de geschiedenis van deze site. Tenminste als je een echte volger bent.
Beetje raar dat degene die hier eisen stellen en steeds met dezelfde mening komen dat het alleen over het weer mag gaan nog steeds hier zitten te klagen. Als men zich er zo erg aan stoort dan was een normaal denkend mens allang verder gaan kijken. Genoeg alternatieven. Maar waarschijnlijk zijn ze te lui om verder te kijken dan hun neus lang is.

Je moet zelf kiezen wat je met je site doet en wat je wel toe wil laten en niet. Misschien kun je de site zo maken dat het een soort forum wordt. Dan kan men het desbetreffende onderwerp kiezen en hou je het gescheiden.

Mij persoonlijk maakt het niets uit of het over “Het Weer” gaat of over andere zaken. Ik geef af en toe mijn mening en weet dat het maar een mening is. Vaak denk ik ook, wat nutteloos allemaal, waarom reageer ik op zaken. Misschien is het betrokkenheid, misschien verveel ik me op dat moment, misschien ben ik boos, misschien wil ik gewoon mijn mening vertellen.

Ik doe niet mee met meteofictie zo als ze op die andere site eisen. Ze pakken vaak een enkele lijntje dat er winters uitziet en gaan daar dan over dagdromen. Prima hoor, maar ik ben meer van de realiteit en recht voor de raap. Niet mekaar de kop gek maken omdat er een lijntje aangeeft dat het winter wordt.

Het is bijna winter. De tijd gaat snel. Hier in Nederland weten we allemaal dat het 95% kans is op een groene winter. Hoe langer het duurt des te eerder we een “echte” winter krijgen of moet ik zeggen een extreme winter? Zolang we leven gaan we het allemaal meemaken.

Ben geen skiër. Het weer in Oosterijk vind ik derhalve wel interessant. Om de doodeenvoudig reden dat als er daar een pak sneeuw valt vele mensen heel blij zijn. En daar geniet ik dan van.

Nou, wat je ook doet en wat je ook kiest en hoe je het ook wil.
We gaan het meemaken en zien.
Ik blijf eigen baas en mocht het mij niet bevallen ga ik gewoon verder kijken.
Succes!

Jeroen leusden · 17 december 2020 op 05:45

Vooral doorgaan met kietelen Hajo,lekker kritisch blijven denken

Jeroen de Slegte · 17 december 2020 op 08:06

Blijf vooral jezelf Hajo! Niet iedereen hoeft het altijd met je eens te zijn. Ben ik trouwens ook niet, maar daar gaat het niet om. Blijf jezelf, dus kietel, maar gooi vooral je boude voorspellingen erin.Toen deze site begon kwamen ze volgens mij ook nog bijna allemaal uit ook!! Zet ‘m op.

Maarten · 17 december 2020 op 08:32

Goedemorgen Hajo,
ik volg je teksten hier en ooit op Climategate.nl al heel lang. Wat mij betreft prima om het weer, het wintersportweer (ook voor de Lage Landen), het klimaat en andere zaken zoals COVID of verkiezingen te mengen. Tenslotte bepaalt het weer in hoge mate de opkomst bij verkiezingen.
Het lijkt of de periode na en voor de slaap waar Prospero (Shakespeare) op doelt is gevuld met dommelen, dus schopt ze wakker!
“We are such stuff
As dreams are made on, and our little life
Is rounded with a sleep.”

david · 17 december 2020 op 08:45

Hajo vooral doorgaan op de manier zoals jij het doet , een tegengeluid is op allerlei gebied nodig,
Ga vooral zo door, het wintersportweer combineren met andere zaken!

ad · 17 december 2020 op 08:54

Ik kom hier alleen voor het weer in de Alpen en de BNL. En dan met name voor de langere termijn verwachtingen. COVID en politiek vind ik belangrijke thema’s maar zoek ik hier niet. Dus wat mij betreft alleen over het weer Hajo. Maar het is jouw site , doe wat jij er mee wilt doen.

  Eddy Breed · 17 december 2020 op 18:45

  Helemaal mee eens, had mijn reactie kunnen zijn.

  Remie · 18 december 2020 op 13:36

  Op vakantieweer.nu zetten ze voort zoals het hier eens was en aansluit bij jouw wensen.

peter himpe · 17 december 2020 op 09:00

Gewoon doorgaan, ” we zullen doorgaan” zong Ramses!

Zo verfrissend uw berichten over alles en nog wat ipv dat traditioneel kauwen van de modellen.
Bedankt! Wat het ook wordt ik blijf.
Het valt me op dat de mensen hier vriendelijker zijn voor elkaar:)
De etters gaan weg, hun negativiteit wordt niet gevoed!
Bedankt Hajo

Hjs · 17 december 2020 op 10:08

Afgaande op de naam, zou je nieuwkomer weer verwachten. De naam is dus onjuist nu.
Persoonlijk zou ik meer duidelijkheid handig vinden. Dus verschillende onderwerpen. Misschien weer, gezondheid en algemeen. Met uiteraard wel het opzoeken van de randjes.
Meteo fictie heb ik niks mee, dat zijn sprookjes die net zo vaak juist zijn als een gebroken klok.
Verder is het natuurlijk te hopen dat de covid waanzin en ellende in 2021 voorbij zal Dus dat zal dan hopelijk gaan doodbloeden. Hoewel de nasleep nog lang zal duren
Qua winterweer wil ik bij deze wel een boude bewering doen. Als leeftijdgenoot van Hajo verwacht ik in mijn leven geen elfstedentoch meer mee te maken.
Triest idee, maar ik denk dit echt.

Marco · 17 december 2020 op 11:10

Jouw kracht is altijd geweest wat je nu ook doet toch. Je stelt klimaat ter discussie, voeding, politiek, en het weer. Met name jouw visie en mooie verhalen rondom een weer stuk spreekt/sprak tot de verbeelding. soms een mooie anekdote erbij. Wanneer er een lawine was, zocht je alles uit. prachtig lees voer. Het is jouw site Hajo… Dus vind jouw plezier terug hierin. Schrijf wat jij leuk vind. Je bent echt helemaal niemand verantwoording schuldig of wat dan ook… Ook al krijg je enorme complimenten of enorme zeikerds hier…. Leef Jouw mooiste leven was het toch? JOUW! mooiste leven. niet die van reageerders of lezers… Als jij weer met passie schrijft… al is het over het weer in je koelkast en je vertelt dat met passie….. dan heb je het weer. Gr. Marco M.

Flex · 17 december 2020 op 11:20

De onderwerpen strak gescheiden houden ,dus weerfanaten kunnen los op hun onderwerp zodat de ander weer zich kan uitleven met een ander onderwerp naar zijn keuze !
En (net als vroeger) wat meer verschillende mensen(die topic s schrijven) zeker als er ook verschillende onderwerpen komen ?
Verder ben ik het met Hajo eens dat het uitpluizen van enkele lijntjes op de L.T gezien het verleden totaal geen meerwaarde heeft (laat dat de kloon maar doen)
Verder vind ik de opzet van de site ,best luxueus zeker als ik naar wat klonen van deze site kijk….
Gewoon lekker doorgaan zo Hajo , dan komt het allemaal best goed !!

  marco · 17 december 2020 op 13:17

  Laat dat de kloon maar doen? Hajo was een ster in juist het uitpluizen van dit soort pietertjes.. haalde er hoop uit. De mensen vonden het schitterend om hoop te hebben of angst voor iets dat wel of niet uitkomt. Iedere mogelijkheid zoeken of er een dump kwam of juist bakken met regen.. met een oog op realisme. Dat zoekt de mens ook… een thrill.. angst of hoop… dat is helaas altijd booming geweesst kwa kijkcijfers, luistercijfers of leescijfers.. meteofictie… schitterend.. niemand die dat zo mooi kan als Hajo..

   Flex · 17 december 2020 op 16:32

   Mijn zege heb je, maar goed lezen zegt dat Hajo daar zelf geen zin en nut meer in ziet ?

Stéphan Mommers · 17 december 2020 op 13:07

Ik volg Hajo op wintersportweerman al enkele jaren. Altijd zo eind oktober begin november begint de hoop op een mooie winter altijd weer op te spelen. Ik vind het altijd spannend wat het weer in de wintermaanden gaat doen. ik volg daarom ook altijd verschillende weersites waarbij velen hun indruk, mening etc weergeven over wat zij denken welke kant het op gaat met het weer. Daarnaast kijk ik als (winter)weerfan ook meermaals per dag de GFS en EC pluimen na, op zoek naar dat beetje hoop op winters weer. De uitleg van Hajo en anderen in het verleden met in spannende tijden met Livestream via Facebook vond ik altijd reuze spannend. De laatste tijd (afgelopen jaar) heb ik gemerkt dat wintersportweerman meer is geworden dan alleen (winter)weer. Klimaat, politiek en nu Covid-19 zijn daarbij gekomen. Het is een keuze. Het zou niet mijn keuze zijn, maar het is tenslotte niet mijn website. Mijn suggestie richting Hajo zou dan ook zijn; “Maak aparte gedeeltes op jouw website waarin alle voorgaande onderwerpen zijn plek kunnen krijgen.” Je geeft daarmee iedereen de vrijheid en mogelijkheid om dat onderwerp te kiezen waar hij of zij op dat moment behoefte aan heeft. Maar mijn inziens zou toch de nadruk op het weer moeten liggen, daar het ook in beginsel een weersite is.

Marcel · 17 december 2020 op 13:17

Door je interesses en kennis is je blik breder dan de naam van deze pagina dekt.

Eigenlijk staat je in de laatste regel van je bericht een prima naam voor deze site:
“Actueel weer wereldwijd. En meteofiction waar het ertoe doet.”

Met zo af en toe een niet aan het weer gerelateerd bericht is er toch voldoende ruimte om over bijvoorbeeld Covid te discussiëren. Wat mij betreft zijn verschillen in inzicht en met respect daarover praten de basis voor kennisverrijking. Komen we tenminste niet in een bubbel met gelijkgestemden.

Ben benieuwd welke keuze je gaat maken.
Groetjes Marcel

Thomas · 17 december 2020 op 14:08

Ik volg deze website nu al sinds de afscheiding van Sneeuwhoogte.nl. Dat is, 10 jaar, zoiets? De ene tijd wat meer dan de andere tijd. Wat de website kenmerkte was de verdiepende slag in weerberichten. Het klopt dat er nu meer klonen zijn, maar het was wel hetgeen waardoor ik ooit werd getrokken. De andere website bezoek ik eigenlijk niet. Ik hoop altijd weer dat het hier over het weer gaat, want jouw enthousiasme is je grootste kracht.

Wat ik mij nog wel kan herinneren was het af en toe hopeloos volgen van die ene koude lijn, waardoor voorspellingen en uitkomsten heel ver uiteen liepen. Dit werd op een gegeven moment echt vervelend, omdat iedereen in de panelen het al doorhad dat de voorspelling het niet ging worden. Dat lijkt er trouwens nu wel een beetje af.

Wat ik wel betreur in de huidige tijd (en ik niet alleen volgens mij, want wat is het hier rustig geworden) is het “woke” cultuurtje wat er heerst. Als je niet de mening volgt ben je niet wakker, een schaap en ben je een slaaf van het systeem. Een aantal (vervelende) members doen daar in de panelen nog een schepje boven op, waarbij ik deze week zelfs openbare bedreigingen langs zag komen. Volgens mij schiet je dan echt te ver door. Iets meer vanuit de nuance, iets vaker precies de vraag stellen zoals je hem nu ook stelt (wat vinden jullie ervan?) en het levert je veel meer interactie op. Zie dit topic als voorbeeld.

Dus, als je de vraagt stelt: wat mij betreft weer de enthousiaste weerberichten, af en toe meteorologie topics en leuke stukken over schaatsen, skiën en andere wintersporten. Gewoon weer met het enthousiasme van vroeger, zonder onrealistische voorspellingen te blijven volgen. Succes!

  Eddy Breed · 17 december 2020 op 18:51

  +100, spijker op zijn kop

  getjo · 17 december 2020 op 20:12

  Thomas ik ben het volkomen met je eens ook ik erger me aan deze members

Willem · 17 december 2020 op 16:09

Al jaren geniet ik van de mooie enthousiaste analyses en meteo fictions. Ondanks alle kopien WSWM blijf je nummer 1. Het is al opgevallen dat je huidige bijdrages in aantal minder zijn, helaas!
Ondanks dat in ons kikkerlandje de winters niet meer tot de verbeelding spreekt, blijft het altijd leuk om over de kansen te lezen.
Veel plezier in het mooie Hinterglemm.

Nelis · 17 december 2020 op 18:55

Hoi Hajo,

Als het aan mij ligt zo veel mogelijk over het weer. Natuurlijk als er andere belangrijke zaken spelen kan er altijd over gesproken worden. Die eindeloze gesprekken over (vaak keer op keer dezelfde gesprekken) COVID is echt verschrikkelijk. Uiteindelijk doe je er niks aan. Binnen niet al te lange tijd beginnen de vacinaties. Ik zou zeggen voor wie wilt, stroop die mouw op en ga verder met leven. Ps ik heb zelf een aantal maanden geleden corona gehad nu nog steeds geen smaak of geur. Dat heb ik nog nooit bij een griep gehad, maar goed fijn weekend iedereen!

Kirsten_DL · 17 december 2020 op 19:34

Hajo, ga gewoon weer verder zoals je de voorbije weken deed.
Enkelrichting verkeer is nooit goed en niemand heeft er daadwerkelijk baat bij, getuige de huidige Cojona situatie.
Was daarstraks nog met een collega aan de praat over de huidige fascistische toestanden en hij was ook overtuigd dat er ooit wel een revolutie uitbreekt omdat mensen het onzinnige verhaal niet langer gaan blijven slikken.
Ik lees hier hoop voor 2021 maar ik ga jullie meteen het volgende zeggen; hoop doet leven maar hoop er maar niet te hard op want dat zou weleens heel erg kunnen tegenvallen.
Onze grote baas, u weet wel die nerdie softwareverkoper die kost wat kost iedereen een gifspuit wil toedienen, heeft onlangs tijdens een live uitzending op CNN vermeld dat het pas tegen eind 2022 weer min of meer terug naar normaal zou gaan.

  Wolfie · 17 december 2020 op 21:00

  Persoonlijk zou ik gewoon graag jouw analyse op het weer willen zien op korte en lange termijn.
  Ik heb er helemaal geen moeite als daar wat discussie in zit over het klimaat en in deze tijd mag er van mij zelfs COVID-nieuws over de skigebieden bij zitten.

  Maar het houdt voor mij echt op als jouw bericht reacties oproept zoals hierboven.

  Opmerkingen als fascistische toestanden, revolutie en de gifspuit van een nerdie softwareverkoper gaan mij echt te ver. Nog even en deepstate en pizzagate komen ook nog voorbij.

   Kirsten_DL · 17 december 2020 op 23:31

   Jij volgt dus blijkbaar niet de MSM leugenpers want anders geef je zo’n reactie niet.
   Ja inderdaad, fascistisch is het; in België geldt een avondklok, zijn wij in oorlog met één of ander land, hebben wij een staat van beleg of zijn er vreemde troepen ons land binnengevallen?
   nee dus en toch geldt er een avondklok, zelfde tafereel als tijdens 40-45 toen de nazi’s ons land overmeesterden.
   Revolutie moet er inderdaad alsnog komen indien wij ons leven weer willen hebben zoals pre maart 2020 of weg gaan levenslang gebukt onder een communistisch regime zoals de Chinezen momenteel be(leven).

   Kill “Bill” Gates is een nerdie softwareverkoper die zichzelf in één-twee-drie heeft uitgeroepen tot viroloog, epidemioloog, vaccinoloog, socioloog, antropoloog, econoom en … helderziende die uit de losse hand onze toekomst kan voorspellen en met veel overtuiging aan de wereld verkondigt wat de vooruitzichten zijn voor de maatschappij en de economie.

   Het is echt jammer dat mensen de hedendaagse realiteit niet aankunnen noch onder ogen durven zien doordat ze geparalyseerd zijn.

    Frank · 18 december 2020 op 01:54

    Zucht….Ieder zijn eigen mening. Maar als ik zulke reacties wil horen dan google ik zelf wel de dingen die je hier steeds zit te roepen.
    Daarom dus liever zoals het ooit was: een alpenweersite, over het weer, skigebieden, tips etc.
    Af en toe iets over jou visie over het klimaat, onderbouwd, moet ook kunnen. Als dat in een apart topic is, dan kunnen diegene die zich daar aan ergeren, die simpelweg niet openklikken.
    Politieke topics… zorgen alleen maar voor (verhitte) discussie waar deze site niet beter van wordt.
    Maar het is jou keuze. Ik heb nog net niet afgehaakt. Dat moet dan waarschijnlijk de fijne herinnering zijn aan andere, boeiende, tijden hier.

     Wolfie · 18 december 2020 op 08:25

     Frank, ik ben het helemaal met je eens.

     Het ‘probleem’ zit waarschijnlijk minder in de berichten van Hajo en meer in de toon van de reacties.

     Volgens mij geef ik Hierboven netjes antwoord op de vraag van Hajo waarna iemand fel reageert en een mening heeft over mijn mening.

     Op die manier krijgt het jammergenoeg een hoog ‘NuJij’ gehalte (van nu.nl)

     Kirsten_DL · 18 december 2020 op 11:37

     Kijk, als ’t niet in jullie kraam past en jullie niet te lezen krijgen wat jullie verwachten dat er te lezen zou kunnen staan dan zijn jullie misnoegd en gaan jullie lopen zeiken en janken.
     Niemand die zegt dat jullie iedere reactie moeten lezen, staat het je niet aan scroll gewoon verder en reageer niet langer. Maar of ik nou mijn reacties ga aanpassen omdat jullie liever andere zaken zouden willen zien? 😆 😆 😆 😆 😆

     Ronski · 18 december 2020 op 15:21

     Die spoort niet joh Frank, laat gaan!

Edwin · 18 december 2020 op 09:55

Al jaren lang ben ik trouw fan van deze site. Dagelijks lurkte ik mijn portie winter weer (of niet) voorspellingen van deze site. De site verrijkte mijn leven met woorden als telfon hoog en boude voorspellingen. Ik hing aan Hajo zijn lippen als hij een boude voorspelling deed en juichte als deze uitkom en genoot als hij niet uit kwam. De boude voorspelling had tenslotte wel ergens in de kaarten gestaan! Ik las gretig de altijd super leuk geschreven verhalen vanuit de camper over de diverse skigebieden. Hoe spannend was het als Hajo ’s morgens aankondigde dat hij of een van de andere top weermannen (please…. kom back!) ’s avonds een extra weerbericht ging maken omdat er spannende ontwikkelingen in de kaarten zaten die extra bekeken en besproken moesten worden. Hoe vaak ik dan niet F5 deed om te kijken of er al een nieuw verhaal stond… Ik genoot als Stefan weer een aan het scheppen was… Heerlijk die voorpret!

En toch… ik merkte de laatste maanden (begon eigenlijk al eind vorig winterseizoen) bij mij een verslapping, minder focus, minder “aangehaakt” zijn. Oorzaak; te veel allerlei andere dingen dan het (winter)weer. De eerste tijd vond ik al die andere discussies nog wel leuk en interessant, maar na weer een “niet weer zijnde verhaal” haakte ik toch echt een beetje af….Er ontstond een soort van “ja ja.. interessant verhaal maar voor mij te veel of topic” Hoe prima al die andere verhalen ook zijn (van mij mogen ze!), dit zijn niet de weer en wintersport verhalen die ik zoek. Ik merkte zelf al dat ik als er een nieuw verhaal op deze site kwam en dat verhaal niet echt over het weer ging dat ik zelfs na 10 regels afhaakte.

Tegenwoordig ga ik met pijn in mijn hart sneller even bij de buren kijken. Die buren doen wel sec lange en korte termijn weersvoorspellingen en duidingen. Geen boude voorspellingen, geen andere leuke en bijzondere weer nieuwtjes en minder speels en lollig geschreven maar wel gewoon plat; weersvoorspellingen….

Mogen er dan geen allerhande zaken op deze site besproken worden? Ja hoor.. feel free… het is Hajo zijn site en als mensen dat wel prettig vinden prima…. Maar ik haak dan een beetje af. Mijn “focus” waarvoor ik hier kom is wintersport en wintersport weer.

Hajo; toi toi toi vinden met het vinden van ondersteuning voor de site! Ik hoop dat het lukt om de site financieel gezond te houden en dat je in welke vorm dan ook door kunt gaan. Of ik aangehaakt blijf zal van de inhoud af hangen.

Ronski · 18 december 2020 op 15:18

Kijk, hou het simpel. Hoe heet deze site? Blijf dan op deze site daar dan bij en geef je mening over wereldleiders, politiek, covid, opwarming of juist afkoeling op een andere site die je in het leven roept. reden dat er zoveel weggerend zijn hier is precies dat!

Gesloten voor reacties.