St Anton Am Arlberg

Sinds dit jaar is ook St. Anton am Arlberg een nieuw partnergebied van Wintersportweerman. Leuk, want een nieuwe partner, dat wil zeggen een nieuw avontuur! We kunnen weer een nieuw gebied ontdekken dit jaar. Heerlijk! Om jullie alvast warm te maken volgt hier een kleine introductie van deze nieuwe partner. Ben je benieuwd? Blijf dan lezen! Ben je er al op vakantie geweest? Deel dan die ultieme tips met ons!

St. Anton Am Arlberg enkele cijfertjes

Dit skigebied ligt op de grens van Voralberg aan de voet van de Arlbergpas, in Tirol. Dit gebied mag zich de eerste plek ter wereld noemen waar een skischool is geopend (1903). Het leuke aan St. Anton is dat het relatief dichtbij gelegen is, slechts op 855 km van Brussel. Je dient wel rekening te houden met de Arlbergtunnel die niet tolvrij is. Wil je met het vliegtuig op wintersportvakantie dan moet je op Innsbruck vliegen.

St. Anton am Arlberg vanuit de lucht

Met 305 kilometer aan pistes en 88 moderne kabelbanen en liften is dit een heel leuke bestemming voor elke wintersportliefhebber. Naast al deze pistes heb je hier ook nog 100 kilometer aan skiroutes (niet geprepareerde pistes) en valt het enorm in de smaak bij diepsneeuw- fanatics met zijn 200 kilometer aan off-piste mogelijkheden. Klein pluspunt, dit gebied is ook echt sneeuwzeker en het ligt hoger  (hoogste punt is de Valluga bergtop op 2811m) dan de omliggende gebieden. Onderstaande foto is afkomstig van de facebookpagina van St. Anton am Arlberg.

St. Anton am Arlberg

Leuke to do’s in St. Anton am Arlberg

Je kan hier letterlijk alles doen, van Paragliden en curling tot de klassiekers zoals rodelen en winterwandelen. Indien je hier klikt, kan je alles in detail nog even netjes bekijken. Je kan hier natuurlijk ook terecht in het funpark of je wagen aan één van de skitochten. In mijn vorige post (die je hier kan vinden), informeerde ik je al naar de Krampalar Lauf. Maar ook rond Kerst is het bijzonder gezellig in de autoluwe straten rond St. Anton am Arlberg.
St. Anton am Arlberg met Kerst

St. Anton am Arlberg kent een rijk verleden en dat kan je elke woensdag ontdekken in de Skishow “Schneetreiben”. In een 45 minuten durende show ontdek je de ontwikkelingen en technologieën in de wintersport. Op de website kan je een leuk filmpje vinden, klik maar even hier!

Skishow in St Anton am Arlberg

Het einde van het seizoen (21 april 2018) is het moment voor “The White Thrill”. Iedereen kan deelnemen aan deze ultieme uitputtingsstrijd maar eerlijk, na onderstaand filmpje ga je wel even nadenken voor je je inschrijft 🙂

Heb jij al een reisje gepland richting St. Anton am Arlberg, heb je tips? Deel ze gerust hieronder!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

12 reacties

Gesloten voor reacties.