Wauw wat een dag! Of eigenlijk moet ik zeggen dag en nacht. Na een nachtje doorhalen arriveerden we vanmorgen rond een uur of 11 bij ons hotel in Selva Val Gardena. Snel even de tassen in de kamer gedropt. Cameraspullen in de rugzakken en op naar de lift. De middag bracht het beste medicijn tegen het slaaptekort wat we ons hadden kunnen wensen: heerlijke sneeuw, zon en frisse berglucht! En omdat een serie plaatjes meer zegt dan een stapel woorden (klik op de afbeelding voor vergroting):

Val Gardena dag 1-1

Uitzicht vanuit onze kamer in Hotel Astor in hartje Selva

Val Gardena 26 maart 14-3

Nog even snel wat kiekjes schieten voordat we voor de eerste keer omhoog gaan

Val Gardena 26 maart 14-1

In het gehele gebied heersen droomcondities. De sneeuw op de piste is heerlijk zacht met een flinterdun laagje slush, naast de piste is nog prima poeder te vinden. Zeker tussen de ontelbare prachtige bomen wat lager in het gebied.

Val Gardena dag 1-3

Laat in het seizoen, maar nooit te laat om bij te leren

Val Gardena dag 1-4

Natuurgeweld, vergelijk de poppetjes met de bomen op de achtergrond..

Val Gardena dag 1-5

Heerlijk cruisen op de privé pistes. Hoewel het niet druk is in het gebied, is de gezelligheid zeker nog aanwezig. De dorpjes zijn nog alles behalve uitgestorven hoewel je dit soms niet zou zeggen op de piste. Maarja, wat wil je met zo’n enorm uitgestrekt gebied..

Val Gardena dag 1-9

En na zo’n heerlijke afdaling de benen lekker laten rusten genietend van het zonnetje in de lift omhoog

Val Gardena dag 1-7

Skibril snel nog even goed, en gaan maar weer..

Val Gardena 26 maart 14-4

Tussendoor is er natuurlijk ook altijd wel even tijd voor een hapje en een drankje.

Val Gardena 26 maart 14-6

Op een van de schattige terrasjes in het skigebied.

Val Gardena dag 1-10

En dan aan het eind van de middag nog een prachtige dalafdaling terug naar het dorp..

Val Gardena 26 maart 14-7

Wat wil een mens nog meer? Nee, wat er ook nog gaat gebeuren. Val Gardena staat nu al rotsvast in de top van mijn lijstje wintersportgebieden. Kan niet wachten tot we morgen weer mogen!


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

2 reacties

Gesloten voor reacties.