vreugdesprong

De header is voor Hans ter Braak. Eigenaar van Haus Walser Berge in het pittoreske  Mittelberg in het mooie Kleinwalsertal. En wel haast een bekende Nederlander met z’n mooie weerfoto’s in diverse media. Heerlijke condities in de Alpen vandaag. En na een paasweeend met nog meer sneeuw breekt ook daar de lente door. Spring is in the air. De temperaturen lopen op de komende week en we kunnen elke dag meer vitamine D opzuigen. Een korte avondupdate.

maandag 06042015

Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden zal zijn invloed uitbreiden over west Europa. In eerste instantie komt de wind nog uit het noorden tot noordoosten en zal het moeilijk zijn voor de zon om door de bewolking heen te piepen.

wolken ma 06042015

Aankomende zondag op eerste paasdag zal het nog een beetje bewolkt zijn. Toch is dit de eerste van een aantal geweldige dagen met temperaturen die in de loop van de week oplopen. Elke dag een graadje warmer. De tweede paasdag breekt de zon dan beter door. Met de kern van het hoog haast boven ons hoofd.

temp ma 06042015

Is het 1e paasdag nog een graad of 10, op maandag is het dan een graadje warmer. Nog niet echt om over naar huis te schrijven.

di 07042015 luchtdruk

Op dinsdag trekt het hoog zich enigzins terug, en legt zijn kern boven Ierland. Daardoor wordt juist de meeste bewolking boven zee noordelijker gedrukt en gaan we in de Lage Landen een zonovergoten dag tegemoet.

wolken di 07042015

Slecht de waddeneilanden dan wellicht een beetje bewolking. dat is wel een beetje het addertje. Iets zuidelijker en ook Groningen, Friesland en Noord Holland krijgen wat wolkenvelden.

temp di 07042015

De temperatuur doet er weer een graadje bij. Normale waarden op dinsdag. Gewoon een mooie voorjaarsdag. En de Alpen gewoon nog koud. Daar ook dan nog perfecte omstandigheden. In de nacht vorst, overdag iets boven nul. Knalharde pistes in de ochtend. Lekker snoeihard naar beneden suizen. Het zoete gekraak van de messscherpe kanten die door de stijf bevroren sneeuw snijden……oh zo lekker!

vrij 10042015

En de grotere weermodellen zijn het eigenlijk wel eens tot eind volgende week. Het hogedrukgebied pal boven ons hoofd met een stroming die ietwat zuidelijk draait. Dan wordt het dus ook warmer.

temp 10042015

Volgende week vrijdag richting de 18ºC.  Lekker. Laten we duimen voor een heerlijke lente.

Fijn weekend.

 


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

6 reacties

Gesloten voor reacties.