Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Spectaculaire avondrun geeft schaatsers hoop vanaf nieuwe jaar

check ook eens

37 Reacties

 1. Jeroen schreef:

  Morgen stormachtig,. wellicht dat dat voor de directe dagen erna nog positief kan uitvallen met de koude instroming.

 2. Roy schreef:

  Wat cijfertjes van het centraal planbureau voor de statistieken van de Nederlandse wintersporter. Hoeveel, waar gaan ze heen en welk gebied het liefst? Bijgewerkt t/m seizoen 2015/2016 voor wie het interessant vind vanaf 2000:
  http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=37282&D1=0,71-104,121-124,128-130&D2=11-26&HDR=G1&STB=T&VW=T

 3. Remko schreef:

  Kaarten over twee weken veelbelovend. Herman Kuiphof zou zeggen: zijn we er weer ingestonken.

 4. Remko schreef:

  Even nadenken.hij zei altijd: ingetuind.

 5. Roy schreef:

  GFS18h (inmiddels tot dinsdagochtend 9.00) meegenomen is er weinig veranderd voor de Franse Alpen. Vanaf morgenochtend bereikt de neerslag de Westelijke Alpen en gaat het flink regenen. Sneeuwvalgrens schommelt vrijdag meest tussen de 1800 en 2000. Misschien nog heel even kort sneeuw eronder maar dit gaat al snel over in vloeibare vorm. Boven de 2000 meter kan er flink wat sneeuw bijvallen. Dus zit je in een hoog skigebied is een halve meter verse sneeuw niet uit te sluiten. De neerslag houdt aan tot einde van de zaterdagochtend/begin middag. Daarna breekt er een fase aan van droog en zonnig weer. Even door dit zure appeltje heen. We gaan zaterdagmiddag dmv de webcams kijken wat de schade is aan de lagere pistes. Ik verwacht dat waar de pistes goed compact en dik genoeg (mede door kunstsneeuw) zijn, de regen goed kunnen doorstaan. Als zaterdag je reisdag is en je zaterdagmiddag/avond arriveert kom je misschien zelfs al droog aan en als vanaf zondag dan de zon schijnt, heb je een prachtige (zonnige) week vakantie voor de boeg! 2 van de 6 dagen binnen zitten vanwege sneeuwstorm en gesloten liften of een week zon, s’nachts vorst en elke ochtend mooi geprepareerde pistes wist ik het wel! 🙂

  • Roy schreef:

   Er zijn ook nog modellen zoals het WRF die met een iets lagere sneeuwgrens komt. Ik heb als voorbeeld st. Martin de Belleville in de Trois Vallee op 1450 meter. Duidelijk regen met temperaturen net iets boven 0. Les Menuires dat er boven ligt op ruim 1800 zou dus zo maar gespaard kunnen blijven en dat toch alles sneeuw is wat er valt. Verassingen dus niet uitgesloten.. 🙂
   [IMG]https://www.mupload.nl/img/pesqlh. martin.png[/IMG]

  • Jan schreef:

   Oke Roy, als de pistes de regen doorstaan is het helemaal top. Ik zal Valmorel ook met een bezoekje verblijden .

 6. Erik schreef:

  poeh de nieuwe GFS run is wel erg erg erg erg slecht zeg pffffff.
  De azoor is bij ons op bezoek [img]http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU18_288_1.png[/img]

  • Roy schreef:

   Dat is op 5 km hoogte Erik De 1e indruk is flink wat zon voor grote delen van West-Europa maar staar je niet blind op de kleuren. Hieronder het zelfde kaartje maar dan met de temperaturen op 2 meter op hetzelfde tijdstip.. 😉
   [IMG]https://www.mupload.nl/img/pznwms.png[/IMG]

 7. Erik schreef:

  Het gaat om de kaart die is ultra slecht voor ook maar een klein beetje winter.
  En ik snap dat het op 5 km hoogte is, die van jou is op 2 m en dus voor de lage landen slecht, en ook voor de alpen kijk maar eens op de 1500 m kaart.
  Groet Erik.

  • Roy schreef:

   Natuurlijk is sneeuw en kou op de kaarten mooi als je nog op wintersport gaat, maar om het nou ultra slecht te noemen nee dat ben ik niet met je eens. Ben die grijze dagen hier wel zat! Laat de zon maar schijnen. 🙂 Ook dan in de Alpen genoeg kou in de nachten hoor. In de dalen kan het zelfs flink vriezen. Vermoedelijk Inversie. Bovenin zachter dan aan de grond. Dat hoog kan daarna ook nog doorschuiven ri Scandinavië zoals we al in een eerdere run zagen. Wind naar de oosthoek en dan komt de echte kou binnen. Komende week eerst maar genieten van een paar zonnestraaltjes. Tenminste als het niet al te mistig wordt dat kan ook nog.

 8. Henrik schreef:

  De nieuwste oper geeft regen as maandag, SVG rond de 1600m. Para geeft sneeuw vanaf 1000-1200m.

  We gaan het zien, ik stap zometeen in de auto naar Bad Gastein, redelijk oostelijk en 1000m hoog. Ben benieuwd of we daar sneeuw gaan zien. Fijne kerst en fijne vakantie allemaal.

 9. Asten (Harmelen) schreef:

  Zo op weg naar Oostenrijk.
  Ik kan wel zeggen dat de laatste runs veruit de slechtste zijn die ik ooit heb meegemaakt tijdens onze kerstvakantie. Ook het GFS laat tijdens de neerslagmomenten een hoge sneeuwgrens zien.

  De Oostenrijkse weerdiensten komen voor maandag met een sterk dalende sneeuwgrens. Zal me benieuwen of en hoeveel sneeuw er nog gaat vallen onder de 1500 meter. Het lijkt er op dat ze van de vorige runs zijn uitgegaan.
  Duimen voor verbetering de komende dagen.

 10. Talitha schreef:

  In de Franse Alpen, wij gaan naar La Norma, geven ze nu maandag geen neerslag op en daarna zon. Hopelijk valt de schade van vandaag mee en blijft de sneeuw een beetje goed….. Dan gaan we een top weekje tegemoet met Oud en Nieuw met prachtig weer….. Ik ben voor!

  • Roy schreef:

   Komt vast goed! De accumulatie aan Franse zijde is ook iets naar beneden bijgesteld zoals wel vaker bij het GFS eerst met immense getallen smijten en als het moment daar is plotsklaps gehalveerd. Ook met verwachte sneeuwhoeveelheden regelmatig zo. Diagram voor Modane dat aan de voet van La Norma en Valfrejus ligt onder in het dal laat de hoeveelheden zien en dat lijkt allemaal heel erg me te vallen. Die wolken in de rest van de week moet je niet teveel van voorstellen dat is vaak zo in de dalen met inversie. Boven in de skigebieden ga je veel zon zien! Veel plezier! 🙂
   [IMG]https://www.mupload.nl/img/dvvpv9pivdng.png[/IMG]

 11. Richard schreef:

  Allemaal een goede reis en een fijne witte gezellige kerstweek.

 12. Tim/hochkonig schreef:

  Nieuwe gfs is dramatisch…. ook voor de meer oostelijke gebieden..

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Ec blijft bij haar standpunt en laat de koude lucht wel mooi instromen vanaf maandag en dus gewoon sneeuwval op kerstavond!!

   • Ebbe schreef:

    Precies en GFS oper zit wat hoger in de pluim dus behoorlijk wat leden geven iets eerdere binnenval koudere lucht wel met iets minder neerslag .
    Resumé sneeuwaanwas boven de 1600 m en dalende sneeuwgrens kerst avond nacht. Of de neerslag dan eruit is moeten we afwachten . Zondag nacht en Maandagochtend waterballet tot 1800m middag zakkend 1600m dan naar 1400m -1300 m en dat is het dan wel . Dit is voor zillertal arena . Ik zou zeggen duimen met ze allen . En dan de grand Beau voor 3 dagen daarna nog van alles mogelijk….

   • Filzmooser schreef:

    Binnen 48 uur weten we het pas……………

 13. Jorne schreef:

  Ongemeen spannend nog steeds, EC blijft bij op het nippertje de kou in te laten stromen en 24 december nog sneeuwval!
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/rart_18122412_18122100-(1).gif[/img]

 14. Wessel schreef:

  WAT EEN DROOM! Net aangekomen in St. Anton, dikke pakken sneeuw op de bomen en daken, -5 en nog een klein zonnetje. Jammer dat dit beeld vanmiddag gaat verdwijnen, maar voor nu echt genieten zeg!

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/084ADB9D-A8BA-4839-B436-46601C619250.jpeg

 15. Filzmooser schreef:

  Auto volgeladen op naar Filzmoos, even nog een tussenstop voor Augsburg.
  Ik hoop dat ECMWF en GEM voet bij stuk houden dan moet het toch goed komen.

 16. Jorne schreef:

  We duimen voor alle vakantiegangers, enjoy @all!

 17. joke,riederalp schreef:

  Hier dikke vlokken, min 3 en windstil. Mag van mij wel even zo blijven!
  De alpenkauwen komen naar beneden en dat is een goed teken.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.