We houden Zell am See Kaprun nog even vast met volle maan. Te mooi de plaatjes die je dan ziet. Alsof god eerst die webcam heeft geplaatst en toen à la Bob Ross de achtergrond erbij heeft geschapen. En zien we daar nu een vallende ster of een UFO?

Mmmm je denkt vallende ster…. maar als je inzoomt… met 15seconden sluitertijd moet het bijna wel een zijaanzicht van een vliegtuig zijn met een rood knipperlicht. Maar waarom voert het verder geen verlichting? Toch een UFO? Zolang we het niet weten is het per definitie een UFO.

Even verderop bij de stuwmeren van Kaprun deze schitterende opkomst van de maan.

Verder naar het westen stroomt de bewolking al binnen. Behorende bij de bagger die we morgen krijgen. Die zit aan het begin van de avond zo rond het Centraal Massief. In de Franse Alpen vriest het nu nog flink…. maar morgen schiet het kwik omhoog en gaat het daar regenen tot 2000m… op 2500m wordt een halve meter poeder verwacht binnen 24 uur.

Avondrun Amerikaans model voor Nederland

Het Amerikaanse model blijft aan de tragediekant voor maandag zitten met veel regen in de Alpen maar wat het model aan het einde doet….chapeau…. toch geluisterd vanochtend…. weet je het nog? Ik schreef:

Hierboven het belachelijke einde van het Amerikaanse model vanochtend. Wat moeten we hier nu weer mee…. gewoon rechtsomkeert… terug naar de tekentafel…. en 6 uur later nog eens proberen. Kom op zeg!

Nou dat heeft effect gesorteerd. En hoe. Straks in de live analyse alle details van deze run ….

Voor de Alpen… zie je vanaf de 29e de hoofdrun en de para-hoofdrun extreem uit elkaar gaan lopen. Elkaars spiegelbeeld zowat. Beide trakteren op sneeuw rond de jaarwisseling. Nou dat zetten we straks af tegen de avondrun van het Europese model en dan komt de video ook hieronder! Tot zo!

En daar is de video. Ik ga ff de fout in met de ochtendrun van het Europese model haha maar ik zie het net op tijd en herstel. Nou ik vind het wel weer leuk zo met wat we nu in de meteofiction zien. Jullie?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

37 reacties

Gesloten voor reacties.