We houden Zell am See Kaprun nog even vast met volle maan. Te mooi de plaatjes die je dan ziet. Alsof god eerst die webcam heeft geplaatst en toen à la Bob Ross de achtergrond erbij heeft geschapen. En zien we daar nu een vallende ster of een UFO?

Mmmm je denkt vallende ster…. maar als je inzoomt… met 15seconden sluitertijd moet het bijna wel een zijaanzicht van een vliegtuig zijn met een rood knipperlicht. Maar waarom voert het verder geen verlichting? Toch een UFO? Zolang we het niet weten is het per definitie een UFO.

Even verderop bij de stuwmeren van Kaprun deze schitterende opkomst van de maan.

Verder naar het westen stroomt de bewolking al binnen. Behorende bij de bagger die we morgen krijgen. Die zit aan het begin van de avond zo rond het Centraal Massief. In de Franse Alpen vriest het nu nog flink…. maar morgen schiet het kwik omhoog en gaat het daar regenen tot 2000m… op 2500m wordt een halve meter poeder verwacht binnen 24 uur.

Avondrun Amerikaans model voor Nederland

Het Amerikaanse model blijft aan de tragediekant voor maandag zitten met veel regen in de Alpen maar wat het model aan het einde doet….chapeau…. toch geluisterd vanochtend…. weet je het nog? Ik schreef:

Hierboven het belachelijke einde van het Amerikaanse model vanochtend. Wat moeten we hier nu weer mee…. gewoon rechtsomkeert… terug naar de tekentafel…. en 6 uur later nog eens proberen. Kom op zeg!

Nou dat heeft effect gesorteerd. En hoe. Straks in de live analyse alle details van deze run ….

Voor de Alpen… zie je vanaf de 29e de hoofdrun en de para-hoofdrun extreem uit elkaar gaan lopen. Elkaars spiegelbeeld zowat. Beide trakteren op sneeuw rond de jaarwisseling. Nou dat zetten we straks af tegen de avondrun van het Europese model en dan komt de video ook hieronder! Tot zo!

En daar is de video. Ik ga ff de fout in met de ochtendrun van het Europese model haha maar ik zie het net op tijd en herstel. Nou ik vind het wel weer leuk zo met wat we nu in de meteofiction zien. Jullie?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

37 reacties

Gesloten voor reacties.