De hoofdprijs vanochtend is absoluut deze fotocamkiek uit Obertauern! IJsnaaldjes reflecteren de zon, terwijl de kast rond de camera dikke sneeuwkorsten heeft. Want Obertauern eet zoals gewoonlijk ook van het zuidelijke walletje. Terwijl het aan de noordkant ….

… schitterend weer is nu de Alpenboog de bewolking afschermt. Met dus wel gigantische dalnevel zoals hierboven in het Rijndal ….

…. en ook hier bij Rosenheim over het Inntal.

Op Twitter zie ik geen berichten over sneeuw in Nederland nog. De komende twee dagen blijven die kansen hoog. Zij het niet op een echt sneeuwdek zoals je nu wel in de Middelgebergten ziet. Tja en dan het weekeinde…. mijn boude voorspelling gaat de mist in. Geen sneeuw en juist een tweesprong ofwel naar zelfs een enorme warme golf dan wel toch aanhoudend dicht bij nul met sneeuwkansjes.

De hoofdrun vanochtend is de moeder aller WC’s. Regen en temperaturen in de dubbele cijfers. Maar het ensemble houdt echt alle opties open… beide kanten op.

In de Alpen – hier voor ene punt in Oostenrijk – zie je de spreiding pas goed. Vanaf de 13e echt een soort baard van koude en zeer koude oplossingen. De hoofdrun doet even het omgekeerde vanochtend. Is voor de Alpen goed genoeg qua temperatuur hoewel de zuidhellingen aan de noordkant spoedig weer groen kunnen gaan kleuren.

Maar het is intussen niet meer het weer wat het thema van de dag is, maar de lockdowns en de dubieuze berichten over vaccinatie. Overal wordt de einddatum weer naar achteren geschoven. Italië gaat van 7 naar 18 januari. Oostenrijk juist van 18 naar eind januari. Zuid-Tirol met Val Gardena (foto) wil nu een eigen weg inslaan met 11 januari. Hoe zit het in Nederland met de horeca? Houden die vast aan 17 januari? Praat me bij!

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

sneeuwfanaat(Ron) · 5 januari 2021 op 11:58

Mooie plaatjes uit de Alpen zeg!Helaas in de ll weer 50 tinten grijs.Gfs 6 h komt echt met een hele slechte run zojuist zeg!Winter in geen velden of wegen te bekennen

Hjs · 5 januari 2021 op 12:53

Verandering van perceptie. Wat nu vrij koud genoemd wordt, was vroeger vrij zacht winterweer. #nieuwenormen
https://frank62weer.com/weersverwachting/

  Hajo · 5 januari 2021 op 20:13

  Yep en over 30 jaar weer omgekeerd.

   Hjs · 6 januari 2021 op 10:47

   Vooralsnog ben je een perfecte contraindicator. Voor gokkers is gewoon op alles wat je beweerd contra gaan een zeer lucratieve tip.
   Us gaat ook mooi, Trump is bijna ook de senaat kwijt.

    Flex · 6 januari 2021 op 12:52

    De warme gevoelens van @ HJS in deze koude dagen , die vind het toch zo ‘mooi’ Trump weg en BLM er voor in de plaats komt!

    Kamala Harris gaf eenzijdig commentaar op de Black Lives Matter-protesten en de dood van Breonna Taylor tijdens het vice-presidentiële debat van woensdag en riep op tot “hervorming van de politie in Amerika en ons strafrechtsysteem”.
    Vergeleken met vicepresident Pence, die een sympathiek standpunt innam over de dood van Taylor terwijl hij systemisch racisme ontkende, wezen de opmerkingen van Harris op een meer ondersteunende houding tegenover de recente BLM protesten.

    In de strijd tegen racisme zou een politicus die BLM ondersteunt, voorstander kunnen zijn van grootschalige systeemverandering. Wat betekenen de nominatie van Harris en het Biden-Harris-ticket voor de BLM-beweging en de toekomst van gekleurde mensen in Amerika?

    Als kandidaat heeft Harris herhaaldelijk haar steun uitgesproken voor hervorming van het strafrecht en de BLM-beweging . In een interview dat gehouden werd tijdens de nationale jaarlijkse conventie van de NAACP op vrijdag 25 september, zei ze:

    “Niets dat we hebben bereikt dat ging over vooruitgang, in het bijzonder rond burgerrechten, is zonder slag of stoot gekomen, en daarom zal ik deze BLM protesten altijd interpreteren als een essentieel onderdeel van de evolutie in ons land – als een essentieel onderdeel of kenmerk. van een echte democratie. ”

    Harris sprak ook positief over de BLM-protesten. “Mensen in ons land van elke leeftijd, van zwarte kleur, van elk geslacht stonden schouder aan schouder voor gerechtigheid onder de wet”, zei ze.
    ‘Slechte agenten zijn slecht voor goede agenten. We hebben hervorming van onze politie in Amerika en ons strafrechtsysteem nodig. ”

    De ‘fout’ ligt dus altijd bij de blanke (uiteraard racistische) agenten en nooit en te nimmer bij de zwarte BLM rebellen ,en dat vertegenwoordigd dan de ruim 200 miljoen blanke Amerikanen ?

    De blanke worden dan ook massaal ter verantwoording geroepen louter om hun kleur (heet positieve discriminatie haha)https://www.ad.nl/ad-werkt/amsterdam-wil-alle-ambtenaren-cursus-white-privilege-laten-volgen~a2a4e5c5/

    Lang leve de Biden en Kamala Harris ideologie,,Pfffff

Kirsten_dl · 5 januari 2021 op 14:07

Ondertussen in Japan

[img]https://i.ibb.co/VxdcSB0/134521590-1749540331894017-6579637806712296909-o.jpg[/img]

Spyfromthesky · 5 januari 2021 op 17:18

Tja, we mogen nu in de L.L. even blij zijn dat Limburg net wat sneeuw mee zou pikken, maar andere hoogte punten brengen de runs niet. In ieder geval is er wel in het noorden en oosten een koude reservoir opgebouwd zodat het nog kansen biedt.

Al voor vele en vele jaren lang is er altijd een soort van een te groot Azoren gebeuren dat te langzaam en te laag opschuift. Eigenlijk iets waarop en waarover ik nooit in de winter zo enthousiast over zou kunnen worden.

A.s weekend lijkt het even iets kouder te worden. Dit lijkt steeds zekerder te zijn. Voor de rest is het lijdelijk afwachten.

Het KNMI toont momenteel een bericht waarop een ieder bij wijze van spreken een wijngaard mee zou kunnen aanleggen. Je begrijpt het bericht wel.

Wellicht zouden ze een keer het effect van een grote warme plas mee moeten nemen en wat als dit omgekeerd is. Koelt het dan evenredig harder af?

Spyfromthesky

Kirsten_dl · 6 januari 2021 op 11:15

Las gisteren dat de ‘ grootste koude ‘ eruit gaat na komend weekend.
Kwakkelweer houdt aan, de klassieke WC u weet wel, maar dat er nadien weer een hele kleine kans op winterweer bestaat.
Spanje zou een bak sneeuw en regen over zich heen kunnen krijgen.
https://i.postimg.cc/pTtGGWjK/sneeuwverwachting-spanje-png.png

PS @Hajo, dringend verzoek om werk te maken van de mogelijkheid om foto’s te uploaden, waarvoor oprechte dank ! 🙂

Jochem · 8 januari 2021 op 17:23

Mooie plaatjes!

Gesloten voor reacties.